Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Slik maler du en tofarget vegg

Lyst til å skape en stilig totonet vegg som legger effekt til i rommet ditt? Vår guide i 7 trinn gjør det enkelt ...

Maling kan ha en forvandlende effekt på ethvert rom. Denne enkle delte veggen lar deg bringe farge inn i hjemmet ditt og gjør at rommet ser ut som det er pusset opp av en topp interiørdesigner, og gir både drama og dybde.

Før du starter, tenk på i hvilken høyde du vil dele veggen din. Skal linjen følge bildene som henger på veggen eller skal de inntrykk av store taklister eller gulvlister? Eller du kan tenke på rommets funksjon og hvor møblene skal plasseres i rommet? Skape en linje for å ramme inn en seng eller sofa og skape en sterk og sammenhengende look i rommet.

Slik kan du forvandle rommet ditt med vår enkle steg-for-steg-guide:
 

Dette trenger du:

• Et spann med hver av fargene du ønsker å male med

• En malerull og et malebrett

• Blyant

• Målebånd eller eventuelt laser

• Hyssing og kritt 

• Maskeringsteip

• Malerpensler

  1. Velg bakgrunnsfargen din. Dette er hovedfargen på veggen din som vil vises mellom hver stripe.

  2. Har du smalnet det inn til noen få nyanser? Prøv dem ut med våre Colourtester som er enkle og ryddig i bruk slik at du kan velge din perfekte fargekombinasjon. Få den tilsendt hjem i postkassen din i dag.

  3. Påfør hovedfargen din først, vi har brukt Tranquil Dawn, årets farge 2020. Når malingen er helt tørr, er du klar til å skape den stripete veggen din.

  4. Kritt inn linjen din ved å måle ned fra taket og markere et par blyantmerker ved å bruke målebåndet. Gni så kritt på en lengde med hyssing. Strekk hyssingen langs veggen, og fest den med maskeringsteip i hver ende. Sjekk at hyssingen er rett, og trekk deretter i den slik at den spretter tilbake og etterlater seg en krittlinje på veggen. Har du en laser kan du holde laseren slik at du kan markere en rett linje bortover veggen.

  5. Legg maskeringsteip under kritt/blyantstreken og påse at teipen sitter godt fast på veggen. 

  6. Påfør ditt andre strøk med maling, og for en perfekt finish, gå bare litt over kanten på maskeringsteipen.

  7. Vent til malingen har tørket litt, men fremdeles er litt fuktig, og fjern så maskeringsteipen for å se din tofargede vegg.

Trenger du mer inspirasjon? Utforsk de vakre fargekombinasjonene på disse delte veggene

Skap en hip, moderne stue med en tofarget vegg i rosa og grønt

I den kule, industri-inspirerte stuen i bildet øverst, finner du en fargepalett av pasteller, inkludert myk rosa og årets farge 2020, Tranquil Dawn. Det er en grå-grønn-blå farge som gir et luftig element i rommet og skaper en inspirerende todelt vegg med effektfulle fargekombinasjon i en stue.

For å få det meste ut av det høye taket og den fasjonabelt lave sofaen har veggen blitt delt lavt nede på veggen, for å skape en stilig, avslappende atmosfære. Enkle former og behagelige sitteplasser i taktil ull kombinert med funksjonelle metallgjenstander og frodige grønne planter skaper et ultra-avslappet rom for den moderne livsstil.
 

Hvilke farger?

BN.02.77 Nordsjö dreamy pink
J5.03.71 Tranquil Dawn

Kombiner beroligende farger på en tofarget vegg for en avslappende stue

nordsjo-colour-futures-arets-farge-et-hjem-for-omsorg-stue-inspirasjon-norge-1.jpg


I denne lyse, luftige stuen skaper en palett av myke grønnfarger, inkludert årets farge for 2020, Tranquil Dawn – en beroligende tofarget kombinasjon for en avslappet og innbydende atmosfære.

Å posisjonere fargedelingen på øverste del av veggen settes fokus på de høye proporsjonene i rommet, samtidig som det får det til å føles koseligere og samlende ved å bringe fokus tilbake ned til de komfortable moderne møblene. Varmt tre og mengder av uformelle puter og pledd setter prikken over i-en i dette beroligende rommet.
 

Hvilke farger?

G4.05.81 Nordsjö calm retreat
F8.12.71 Nordsjö beach day
J5.03.71 Tranquil Dawn

Kombiner oker og grønt på en tofarget vegg i en beroligende stue 

nordsjo-colour-futures-arets-farge-et-hjem-for-omsorg-stue-inspirasjon-norge-36.jpg


Totonede vegger kan hjelpe med å skape en definert sone, selv i et lite hjørne av rommet. Årets farge 2020, Tranquil Dawn, bringer en luftighet til rommet når det males på øverste del av veggen. Grunnfargen/bakfargen er årets farge 2019, Spiced Honey. En smal lysegrå bord deler de to fargene på en elegant måte.

Moderne møbler og koselig tilbehør skaper et hjemmekoselig sted der du kan tilbringe tid til å lese og slappe av mens et sjenerøst utvalg av levende planter introduserer naturens humørfremmende element.
 

Hvilke farger?

J5.03.71 45GY Tranquil Dawn
T5.03.76 30BB Nordsjö bluish haze
E4.22.49 Spiced Honey

Lag et avslappende soverom med en tofarget vegg i blått og grønt

nordsjo-colour-futures-arets-farge-et-hjem-for-omsorg-soverom-inspirasjon-norge-31.jpg


En tofarget vegg gir rommet tyngde. I dette soverommet er øverste del av veggene og taket malt i årets farge 2020, Tranquil Dawn. I midten av rommet definerer en stripe av varm okerfarge overgangen til en beroligende gråblå farge. Denne delte effekten med to fargekombinasjoner bringer fokus ned til den lavere halvdelen av rommet og den enkle sengen i tre med myke pledd og lyse tekstiler, og gjør det klart at formålet med dette rommet er helbredende hvile.
 

Hvilke farger?

J5.03.71 Tranquil Dawn
E4.22.49 Spiced Honey
S0.10.50 Denim Drift

Trenger du mer inspirasjon for soverommet ditt? Se hvordan Tranquil Dawn kan fungere med fire forskjellige paletter

Farger laster....