Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Slik maler du veggen
Slik maler du veggen

Slik maler du veggen

Bloggeren @krickelin viser deg hvordan du går frem når du skal male veggen

Slik går du frem når du skal male veggene

• Beskytt hele gulvet og listene med papp og tape eller malefilt, så slipper du å bekymre deg for å søle. Sørg for at pappen festes godt slik at den ikke kan skli mens du maler. Dekslene til stikkontaktene fjerner du enkelt ved hjelp av en vanlig skrutrekker. Husk å bryte strømmen først.

Bruk papp, plast eller en malematte når du skal male veggen
Beskytt gulvet når du skal male veggen. Bruk papp, plast eller en malematte

• Vask veggene med Nordsjö Original Forvask. Skyll godt, og la det tørke.

Før du maler bør du vaske veggen
Vask veggen før du maler

• Små hull og ujevnheter må sparkles med Nordsjö Professional Mediumspackel. Følg tørkeanvisningene på emballasjen. Slip sparklede overflater, og fjern slipestøvet med en microfiberklut.

Sparkling av vegg før du maler veggen gir best resultat
Sparkle veggen før du maler

• Begynn med å male langs kanter, i hjørner og langs lister med en pensel (såkalt avsetning). Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Derfor bør du avsette en vegg om gangen.

Når du skal male veggen: mal med liten pensel først og deretter liten rulle langs dørkarmer og lister
Når du skal male veggen: mal med liten pensel først og deretter liten rulle langs dørkarmer og lister

• Dypp rullen i karet, og fyll rullen med så mye maling som mulig uten at det begynner å dryppe. Tips – du skal ikke se fibrene på rullen. Start med å rullebredder fra toppen og ned. For best resultat bør du ikke rulle mer enn to rullebredder om gangen.

Slik maler du veggen
Slik maler du veggen

• Pakk inn ruller, kar og pensler i en plastpose etter at du er ferdig med det første strøket. La det første malingsstrøket tørke, og fullfør deretter med ett strøk til. Fjern tapen umiddelbart etter at du er ferdig.

Hvilken overflate skal du male

Denne beskrivelsen gjelder underlag som gips etc. Skal du male panelvegg trenger du en annen type maling enn nå du skal male gipsvegger - og påføringen er litt annerledes.

Les mer: Slik maler du panelvegger  Er du ute etter slette vegger? Da bør du lese hvordan du får slette vegger her

Innkjøpsliste - dette trenger du

• Forvask

• Dekkpapp

• Svamp og bøtte

• Evt. sparkel, slipepapir og microfiberklut

• Maskeringstape

• Pensel til avsetning

• Stor og liten rull + rullekar

• Forlengerskaft

Hvordan finner du riktig maling til veggen

Ambiance Xtramatt Helmatt veggmaling
Gir vakre, fløyelsmatte overflater, og dybde til fargene. Du kan tørke av den til tross for at den er helmatt, og den passer perfekt på soverom og I stuen. Malingen kan brukes på mur, puss, betong, lettbetong, plater, glassfibertapet med mer. Malingen tørker hurtig og er overmalbar etter 2 timer.

Perform+ Easy2Clean
Silkematt og vaskbar veggmaling som er lett å holde ren. Velegnet i rom som krever slitesterke flater, for eksempel kjøkken, gang eller barnerom. Malingen kan brukes på mur, puss, betong, lettbetong, plater, glassfibertapet med mer. Overmalbar etter 6 timer.

Fargeprøve
Colour tester

Hvordan tester du fargen på veggen

Ønsker du å teste fargen på veggen før du maler, kan vi anbefale vårt enkle verktøy - Colourtester. Dette er små miniruller med farge som kan påføres på et lite felt på veggen, slik at du får testet fargenyansen før du begynner å male. Få den tilsendt rett hjem i postkassen. Les mer her: Colourtester.no

Henter dataene, vennligst vent...