Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Mal ytterdøren

Slik maler du ytterdøren

Kunne du tenke deg en forandring på fasaden, men har ikke tid eller energi til å male om hele huset? På noen få timer kan du med litt maling og gode pensler sette et nytt preg på huset!

Mal ytterdøren på noen timer

Å male en ytterdør tar rundt en time per strøk med maling. Som en tommelfingerregel trenger døren to strøk med maling for å oppnå et holdbart og pent resultat. Du må også sette av litt tid til å vaske og forberede overflaten som skal males. Alt i alt blir det uansett ikke mer enn noen få timers jobb for å gi huset et realt løft! Når det dreier seg om en så liten flate har du også muligheten til å slippe løs kreativiteten og skape noe mer personlig. Det kan likevel være lurt å tenke på naboskapet og se litt rundt deg på den fargesettingen som råder i nærområdet.

– Her kan du være litt modigere sammenlignet med resten av fasaden, sier Per Myhre, malemester og tekniker i Nordsjö. Kanske kan kjellerdøren eller døren til lekestuen friskes opp fasaden med en ny farge? Fra brunt til gult for eksempel?

Vi fulgte med når Per ga en gammal brun kjellerdør en oppgradering. Døren hørte tidligere hjemme på en bondegård, et brunsvart gårdshus med høy, hvitmalt grunnmur. Døren inn til kjelleren er av tre og har et lite vindu. Følg vår trinn-for-trinn guide under og få et vellykket resultat!

Treverkstyper - teak eller treverk

Er materialet i ytterdøren din av teak? Da trenger du andre malingstyper enn beskrevet under. Det skyldes at teak er en fet tresort og overflaten reagerer ulik annen treverk. Les mer om hvordan du går frem når du skal male din teakdør her

Forbehandling av ytterdøren før maling

Fargevalg : Tradisjonelt men ikke kjedelig


Eierne til huset ønsket seg en tradisjonell farge som skulle passe sammen med arkitekturen og den mørke fasaden, men som likevel piffet opp huset og ga det en mer moderne look. Fargen Per valgte ble Fjellgul, fra Nordsjös utvalg av klassiske farger. Det er en gul, varm farge som påminner om de gamle okergule fargene. NSC-koden for Fjellgul er S 2040-Y20R.

To strøk på en dag

Hvor lang tid det tar før man kan male det andre strøket med maling kommer an på temperaturen utendørs. Til og med vindstyrken kan spille inn. Per brukte vår hurtigtørkende dør- og vindusmaling; One Door and Window Tech, og kunne male begge strøkene på samme dag.

– På malespann er det alltid angitt en tørketid, og den er basert på en utetemperatur på 23 grader og 50% luftfuktighet, forteller Per. Ved lavere temperaturer forlenges tørktiden, og det må man ta hensyn til for å få et optimalt resultat.

Maling av inngangsdøren

SLIK LYKKES DU MED DØRMALINGEN:

1.Vask

Vask døren i god tid før den skal males så den er tørr. Bruk Nordsjö Forvask på døren. Skulle det være begroing (sopp/algevekst) så anbefaler vi Husvask. Følg anvisningene på flasken, og skrubb rent med en skurebørste eller svamp. Vær nøye og forsøk komme til i alle kroker og kriker på døren. Skyll så bort alle rester av rengjøringsmiddel med vann slik at malingen får et best mulig feste til underlaget.

2.Slip

For å garantere at malingen fester så bra som mulig er det viktig å pusse lett over døren med et fint slipepapir. Per anbefaler et med grovhet på maks 120. Det rubber opp underlaget litt og gir malingen perfekte forutsetninger for god vedheft. Børst slipestøvet bort med en pensel eller kost og tørk av med en tørr mikrofiberklut. 

3.Teip

Det kan virke som en overdrivelse å teipe med maskeringsteip rundt om, man kan vel bare male forsiktig? Det er opp til deg, men Per tipser om at du faktisk kan spare tid på å gjøre jobben med teipen for å siden kunne male raskere, i stedet for langsomt og forsiktig. Det blir lettere å få et mer profesjonelt resultat - helt enkelt.

Maling av døren på huset med riktig pensel gjør malejobben enklere

Med riktig pensel går malingen av inngangsdøren som en lek

UTSTYRSLISTE NÅR DU SKAL MALE INNGANGSDØREN

1. Rengøring


• Nordsjö Husvask eller Nordsjö Forvask

• Vaskekost eller svamp

2. Forberedelser


• Slipepapir, grovhet maks 120

• Maskeringsteip

• Noe å dekke gulvet med - plast, malematte eller papp/papir

3. Verktøy


• Rull, 10 cm bred + rullebrett

• Pensel med syntetisk bust av god kvalitet (fordriver)

Og selvfølgelig maling!

Vi anbefaler vår populære One Door and Window Tech som er utviklet for å tåle det nordiske klimatets alle utfordringer. Den har veldig god farge- og glansstabilitet og har fått best-i-test på grunn av at den ikke er klebrig, du kan stenge døren eller vinduet relativt raskt etter at du har malt siste strøk.

Best i test maling til ytterdør

Malingen Nordsjö ONE Door & Window Tech er best i test

KLAR TIL Å MALE YTTERDØREN


Sørg for å ha rull og pensel innen rekkevidde, og en fuktig klut om du skulle søle. Så er det bare å røre godt om i malespannet og begynne!

Første strøket

Det lønner seg å legge en plan for i hvilken rekkefølge områdene skal males. Tenk deg at døren består av flere separate felt og begynn innerst for så å jobbe deg utover. Bruk rull overalt du kommer til, den er lettest å få malingen jevn med. Gjennom å vinkle rullen vil du merke at den kommer til overraskende bra, til og med i hjørner og kroker. Gå så over detaljene med den mindre penselen (fordriver) for å jevne ut og få en glatt flate. – Rull er best, det går fort og smidig, sier Per. Når første strøket er ferdig, så pakker du inn verktøyet i plast, om du skal bruke det snart igen, ellers vasker du det. Rull og pensel kan dyppes i maling før de pakkes inn i plast så er du sikker på at den holder seg fuktig til neste strøk.

Andre strøket

Når du er sikker på at malingen er tørr, er det tid for det andre og siste strøket. Bruker du malingen ONE Tech Door & Window tar det ca 1 time før du kan male over. Her er det viktig å være systematisk og ha oversikt over hvor du allerede har malt så du får et jevnt lag med maling over hele døren (det synes ikke like tydelig som ved første strøket, nå som døren har samme farge som du maler over). Når du er ferdig fjerner du umiddelbart maskeringsteipen – kanten blir finere og jevnere om malingen ikke rekker å tørke inn over teipen, så dra den av mens malingen fortsatt er våt! La derimot dekket du lagt ut for å beskytte gulvet ligge til malingen har tørket helt, så du ikke virrer opp støv som kan feste seg i malingen.

Vanskeligere enn dette er det faktiskt ikke å få et profesjonelt resultat! 

Henter dataene, vennligst vent...