Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Ta i bruk kontraster for å fremheve hovedfargene

Vi kan dele en fargepalett inn i tre; hovedfarger, aksentfarge og kontrastfarge - og vi mener husets fasade burde inneholde alle tre i en god fargepalett.

Husfarge og aksentfarger

Vi kan dele en fargepalett inn i tre; hovedfarger, aksentfarge og kontrastfarge - og vi mener husets fasade burde inneholde alle tre i en god fargepalett.

Husets hovedfarge kompletteres med en eller flere aksentfarger som du for eksempel kan finne i detaljer rundt inngangspartiet, blomster langs husveggen eller andre detaljer som for eksempel postkassen til huset. Huset ser større ut om vindski og kledning er malt i samme farge som fasaden, mens mørkere farger gir inntrykk av et mindre og lavere hus. Aksentfargene er i harmoni med hovedfargen.

Du kan bryte fargeharmonien med en kontrastfarge eller flere. Kontrastfargen(-e) fremhever også hovedfargen. Du kan for eksempel velge en syrlig og klar gulfarge på inngangsdøren som kontrast til husfargen. Fargen «popper» litt frem med sin klare og sterke farge, noe som også gjør at husfargen kommer enda tydeligere frem. Det er nettopp dette som er kontrastfargens funksjon - å fremheve hovedfargen. Tørr og ta i bruk kontraster også på fasaden på huset ditt. Det gir huset ditt det lille ekstra.

Et vakkert hus er sjeldent malt i én farge. Det er nesten alltid en kombinasjon av farger som skaper en harmonisk helhet.

Når du velger dine farger til huset gjør du klokt i å ta hensyn til flere ting: husets stil og arkitektur, og tidsepoken det er oppført i, er også viktig. Det samme gjelder omgivelser, nabohus og beliggenhet.

Her kommer noen flere tips fra oss;

  • Lyse farger virker forstørrende, og mørke farger demper ned store hus.
  • Test gjerne fargen på huset først. Fargen ser ofte annerledes ut på en fargeprøve i butikken, enn hva den gjør på husveggen i dagslys.
  • Fremhev detaljer med kontrastfarger.
  • Spør oss gjerne om hjelp til valg av farger, vi har mange gode forslag som er godt utprøvd og tilpasset norske lysforhold.
  • Bruk gjerne flere aksentfarger for å gi en vakker harmoni på huset.
  • Mal ikke huset på de varmeste dagene midt i solsteken, da kan malingen tynnes ut og blære seg. Mal gjerne på en overskyet dag.
  • Avslutt gjerne malingen på ettermiddagen, da norske sommernetter kan være fuktige. Fuktigheten i treverket bør ikke være mer enn 15-17%.

Finn din forhandler

Henter dataene, vennligst vent...