Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Beste selvrensende husmalingen

Velg en maling som tåler å bli testet!

Vårt harde testarbeide har lønnet seg. I dag har vi malingstyper som slår det meste. Nordsjö One Super Tech har for eksempel ekstrem bra dekkevne og fargebestandighet, og er enkel å påføre. Men fremfor alt er den selvrengjørende og beskytter din trefasade. I år etter år!

Nordsjö har et unikt sortiment av maling som er et resultat av langt forskings- og utviklingsarbeid

I over 100 år har Nordsjö utviklet maling for tøffe nordiske forhold. Vi tester alle våre produkter på steder som er spesielt valgt ut for sitt tøffe klima. Produktutvikling og validering av egenskaper gjøres ved grundige tester. I utviklingsfasen utfører vi korttidstester med værmaskiner, men for å sikre optimal kvalitet er de naturlige langtidstestene avgjørende.

Best testgrunnlag for maling

Våre teststasjoner

Nordsjö har teststasjoner på flere ulike plasser i Europa. På teststasjonen i Alpene utsetter vi malingen for ekstra sterk UV-stråling, samt raske vekslinger mellom frost og mildvær. Dette er faktorer som påskynder nedbrytningsprosessen betraktelig. På den svenske vestkysten har vi en teststasjon hvor vi forsikrer oss om at malingen tåler tøff vind, saltvannssprut og sterk sol.

Maling testes under de beste forhold

Malingen testes på mange ulike teststasjoner som gir ulike værutfordringer

I Norge utsetter vi malingen for 220 regnværsdager per år og en høy luftfuktighet, der sopp- og algevekst er mer aggressive enn i andre land. Nordsjö har også en teststasjon i Skåne, i et område med variert vegetasjon. Stasjonen ligger nærme en hardt trafikkert vei og et vann, noe som i stor grad utsetter malingen for forurensning.

Testing av eksteriørmaling

Våre tester

Vi gjør flere avlesninger i året under testperioden, og gjennomfører regelmessige analyser på labb. I vurderingen av langtidstestene vurderer vi både teknisk holdbarhet (dvs. trebeskyttelse) og estetisk holdbarhet. Vi måler, sammenligner, analyserer og bedømmer selv fargene utfra en mengde andre kriterier. Vi bedømmer blant annet påføringsegenskaper som fylde, dekkevne, påføringsegenskaper og tørketid, samt overflateytelse som hardhet, fleksibilitet, fuktopptak og laveste tørketemperatur. 

I en av våre siste langtidstester har vi sammenlignet malingssystemer på teststasjonen i Norge under en periode på 2,5 år (sept 2015 – feb 2018). Den venstre siden av panelet er malt med en konkurrerende maling og den høyre med vår selvrensende maling Nordsjö One Super Tech. Malingen til venstre har blitt kraftig angrepet av sopp- og algevekst, mens Nordsjö Super Tech er helt ren og fri fra begroing.

Et trygt resultat

Med resultatet av dette og øvrige langtidstester, som gjennomføres i betydelig større skala og med flere testparametere enn f.eks. Folksams malingstest, kan vi være trygge når vi anbefaler vår maling til forbrukere rundt omkring i Norden. 

Henter dataene, vennligst vent...