Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Barn blir etterlatt, men ikke glemt

Støtte til barn av foreldre som drar til storbyen for å arbeide

I Kina drar over 250 millioner foreldre fra hjembyene sine i landlige provinser til de mer utviklede kystbyene i håp om et bedre liv. Som en konsekvens av dette blir over 61 millioner barn etterlatt på landet, der de bor alene eller sammen med slektninger (i hovedsak besteforeldre).

Skaper fargerike klasserom i Shijiazhuang i Kina

Hva var utfordringen?

 

Når barn blir adskilt fra foreldrene i lengre perioder, er de ekstra sårbare for både fysiske og psykiske problemer. I tillegg til dette er skoleanleggene der barna får sin utdannelse, gamle og nedslitte.

 

Hvordan skapte vi fargerike omgivelser til både lek og arbeid?

 

Sammen med China Next Generation Education Foundation har fargeeksperter fra Dulux (søstermerket til Norsjö i Norge) redesignet klasserommene til barna ved Beiye grunnskole i Shijiazhuang i Kina. De tidligere så grå klasserommene er nå forvandlet med klare, livlige farger og mønstre. Det ble også installert datamaskiner slik at barna kunne kommunisere med foreldrene langt borte via Internett. Så langt har over 35 skoler over hele Kina blitt fornyet, og flere skal det bli. Tiltaket har vært svært kjærkomment for både barna og de lokale lærerne.

– Elevene mine elsker å oppholde seg i disse fargerike klasserommene, sier Su Mei, som er lærer ved Beiye skole.Farger laster....