Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Nye baner midt i favelaen i Rio de Janeiro

Øde områder i favelaen i Brasil ble forvandlet til idrettsbaner

Et initiativ fra Tudo de Cor (Let’s Colour-varianten til Coral (søstermerket til Nordsjö i Norge) som forvandler ordinære og tomme byområder til idrettsbaner. Prosjektet ble lansert i den berømte Santa Marta-favelaen i Rio de Janeiro, men dukket snart opp over hele byen.

Tomme områder i de berømte brasilianske favelaene forvandles til idrettsbaner

Hele lokalsamfunnet får et løft

 

Favelaen Santa Marta i Rio de Janeiro har, som mange andre brasilianske favelaer, få idretts- og fritidstilbud til sine omtrent 8000 innbyggere. I 2016 gjorde Rio seg klar for OL, og dette var et perfekt tidspunkt for å introdusere barna for ulike typer idrett – ikke bare fotball. I favelaen er det mange smale gater og torg, og noen av disse skulle nå forvandles, ved hjelp av maling, til baner for ulike idretter.

Ikke bare fotball

 

I et land der fotball er så mye mer enn bare en sport, ble maling brukt for å skape baner for andre idretter også: basketball, bordtennis, løping, sprintløp, volleyball, hockey ... Lokalsamfunnet tok utfordringen, og folk var veldig ivrige etter å oppleve noe nytt og utvikle andre idrettsferdigheter enn fotball. Etter suksessen i Brasil kommer disse nye banene til å bli værende på permanent basis, noe som kommer til å øke livskvaliteten i lokalsamfunnene og være til inspirasjon for lignende Let’s Colour-programmer over hele verden.


Henter dataene, vennligst vent...