5 enkle tips når du skal pusse opp hjemme

Snakker du med hvilken som helst maler så vil du få samme tips: planlegger du godt i begynnelsen så går jobben raskere. Ta vår utfordring et-rom-på-en-dag og transformér hjemmet ditt ved hjelp av litt malingen

«Jeg hadde ganske ambisiøse innredningsplaner når jeg flyttet, men nå når hovedrommene er ferdige har jeg mistet motivasjonen.»

I vår nye globale undersøkelse sier 45 % av nye huseiere at de ønsker å male så snart de flyttet inn, men at det i virkeligheten kunne dra ut i flere måneder. Å tilføre et enkelt strøk med maling er imidlertid en rask, enkel og overkommelig måte å endre et bortglemt rom med øyeblikkelig virkning.

Utsetter du stadig malearbeidene? Vi spør motivasjonspsykolog Cliff Arnall om hans tips hvordan innredningsprosessen kan kick-startes:

1) Sett opp en liste over hva som skal gjøres

Hvis innredningsarbeidet i ditt nye hus har stanset opp, er det på tide å sette opp en liste over ting som skal gjøres inkludert de jobbene du hittil har unngått. Fordel oppgavene etter rom og overflate. 

 

2) Utarbeid en plan

Husk at du ikke trenger å gjøre alt på en gang! Bryt punktene på listen din ned i mindre, morsomme og raske prosjekter som ikke overvelder deg.

 

3) Velg ut én jobb om gangen og sett et realistisk mål

Å sette et realistisk mål for fullføring av et bestemt prosjekt – som det å male et vrient rom i løpet av en dag – er en utmerket måte å kick-starte motivasjonen din på.

Hvis du bestemmer deg for å gjøre noe og du gjør det bra, vil dette gi et stort løft til selvtilliten.

 

4) Fokuser på hvor godt det vil føles når jobben er ferdig utført

Nøkkel for å ny tenning for å ta fatt på et bortglemt rom, er å forestille deg hvor fornøyd du vil føle deg etter at du har lykkes med å fullføre malingen.

 

 

5) Visualiser hvordan hjemmet ditt vil se ut

Det er her Nordsjös Visualiserings-app er hendig å bruke. Etter at du har lastet ned appen til din smarttelefon eller ditt nettbrett, vil du være i stand til å se hvor fantastisk rommet ditt vil ta seg ut med ny farge.

Det er viktig å projisere den følelsen av oppnåelse som du vil ha når prosjektet ditt er fullført allerede før du utfører det. Tillat deg selv å bli begeistret. Så snart du har fullført innredning av ditt nye hjem, vil det føles som om du endelig har flyttet inn.

Les også: