Hvilke spørsmål bør jeg ta opp med håndverkeren

Sørg for at du får overflatene du ønsker i ditt nye hjem når du engasjerer en håndverker.

«Jeg engasjerer en maler for å male hjemmet mitt. Hvordan skal jeg sørge for at de gir meg nøyaktig det utseendet jeg er ute etter?»

Når det dreier seg om å få huset ditt malt, er kommunikasjon nøkkelen. Hvis du ønsker at maleren skal forvandle ditt nye hus til ditt drømmehjem, trenger du være spesifikk hvis du ønsker å unngå unødvendige glipp underveis. Se våre tips hvordan du engasjerer den rette maleren, og hva du trenger å fortelle dem:

Hvis du liker det nye huset til en venn, se om du kan få kontaktinformasjon for deres maler. Uansett hvordan du sporer opp din maler, sørg for å se noen referanser på deres arbeider før du engasjerer dem.
Be en venn om a anbefale en maler

1) Be om anbefalinger

Før du snakker med en maler, spør folk du kjenner og stoler på om de kan anbefale noen.

Hvis du liker den måten huset til en venn er blitt malt, se om du kan få deres anbefalinger og kontaktinformasjon. Uansett hvordan du finner din maler, sørg for å få referanser på deres arbeider før du engasjerer dem.

 

2) Personlig møte

Desto sterkere forholdet er mellom deg og din maler, desto mer sannsynlig er det at de vil forstå hva du ønsker og følge din beskrivelse. Sett av et passende tidspunkt for befaring av maleren hjemme hos deg og beskriv hva du ønsker..

Jo bedre forholdet er mellom deg og din maler, desto mer sannsynlig er det at de vil forstå din visjon og sette den ut i livet.
Vaer omhyggelig med valg av fargen

3) Vis dem hva du ønsker

Å forklare er viktig, men å vise din maler med bilder hva du ønsker å male er den beste måten å sørge for at de dere har et felles utgangspunkt for å diskutere løsninger.

Nordsjös Visualiserings-app er et hendig hjelpemiddel for denne oppgaven. Den gjør det mulig for deg å skape et virtuelt inntrykk av hvordan rommet ditt vil se ut når det er ferdigmalt, slik at du enkelt kan dele dine ideer om farger og produkter med maleren før malearbeidene starter.

På dette stadiet er det også en god ide å bli enige om hvor lang tid jobben vil ta, og hvilke tidspunkter maleren vil arbeide i hjemmet ditt. Bli enige om et oppstart- og avslutningstidspunkt og klargjør hvilke dager arbeidet vil pågå, og hvorvidt dette også vil omfatte helgene.

 

4) Beregn hvor mye maling du trenger

Det er alltid en god ide å beregne hvor mye maling du vil trenge før du får pristilbud fra en maler. Det er den beste måten å forsikre seg at du betaler riktig pris for jobben.

Den internettbaserte malingskalkulatoren fra Nordsjö kan hjelpe deg med å gjøre dette i løpet av sekunder. Så snart du har funnet din utvalgte maling på Nordsjös nettside, kan du ganske enkelt skrive inn målene for rommet ditt, med antall dører og vinduer, og kalkulatoren vil gjøre hele jobben for deg.

Det er ikke sikkert du alltid vil være tilgjengelig mens din maler eller maler utfører malearbeidene, så sørg for å legge igjen en detaljert liste over alt arbeid som skal utføres, slik at de kan sjekke denne underveis.
Sett opp en liste og sjekk den

5) Sett opp en liste og kontroller den to ganger

Det er ikke sikkert du alltid vil være tilgjengelig mens din maler utfører malearbeidene, så sørg for å legge igjen en detaljert liste over alt arbeid som skal utføres, slik at de kan sjekke denne underveis. Se over listen din etter at du har satt den opp, for å forsikre deg om at alt er nøyaktig som det skal være – en feil kan innebære at du ender opp med å få feil farge på feil vegg!

 

Inkluder en liste over maling og farger på din liste til maleren over hva som skal gjøres, slik at de kan konsultere denne når de har behov for det.
Vaer presis pa maling og farger

6) Vær presis på maling og farge

Gi maleren riktig fargenavn eller -kode på den malingen du vil at de skal bruke, sammen med produktnavnet for å unngå enhver mulighet for forveksling.

 

7) Få riktig malingstype og glans til riktig overflate

Glansgraden på malingen kan gjøre stor forskjell for useende på dine vegger eller møbler. Sørg for at maleren vet om det er helmatt, silkematt, halvblank eller blank glans du ønsker for hver enkelt overflate og skrive det ned på listen over det som skal gjøres.

Husk på at det kan være nødvendig å bruke spesielle typer maling i enkelte rom, som maling for baderommet, flekkresistent maling på kjøkkenet eller lysreflekterende maling i et mørkt rom.

 

8) Kontroller arbeidet før de drar

Så snart arbeidet er utført, ta en grundig titt rundt mens maleren fortsatt er der.

 

Tips

Å lage en liten skisse av det rommet du ønsker å male er en nyttig måte å unngå at feil sniker seg inn. Du trenger ikke være en dyktig tegner – bare marker de viktigste detaljene som veggene, døren og vinduene med piler som viser hvilken farge og overflatebehandling du ønsker på hver av dem.