Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Hvilken glansgrad skal jeg velge

Det er en misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt. Blank maling kan være litt enklere å holde ren. Bruk ulik glansgrad for å skape et spennende uttrykk og tilpass bruken deretter.

En matt vegg vil ofte kunne skjule skavanker bedre enn en blankere vegg, og den vil gi et roligere uttrykk som ikke reflekterer lyset inn i rommet. En matt maling fra Nordsjö har mye fargepigmenter i seg, hvilket gir den elegante overflaten. Ettersom overflaten er helmatt, og nesten har en kalkaktig overflate, så er veggen mer sårbar overfor merker når du tar på veggen. Flekkene går raskt bort når du tørker av den, men ønsker du en overflate som er mer vaskbar så kan du velge en maling med høyere glansgrad.

Sammetsmatt
Sammetsmatt

En blank vegg med høyere glansgrad vil reflektere lyset bedre og ta med seg lyset videre inn i rommet. Den er enklere å tørke av, men ujevnheter kan bli mer synlig så overflaten bør være bra. Følger du stylister på sosiale media vil du se at de ofte jobber med kontraster og kombinerer flere farger fra samme palett men med ulik glansgrad for at ikke fargene skal virke for flate. Veggen er matt, taket helmatt og listene rundt vindu og dør er blankere. Lyset vil da skifte gjennom hele dagen og gi overflatene ulike uttrykk, og et spennende spill i fargene.

Blank glansgrad

Blank glansgrad kan gjerne benytter på listverk og dør. Det kan være enklere å vaske blank maling, og i tillegg reflekterer en blank overflate lyset. Malingen kan brekkes i alle farger så velger du å male veggen i en matt maling kan du allikevel få samme fargen i en blankere maling til lister etc.

Høyglanset vinduskarmer og listverk
Høyglanset vinduskarmer og listverk

Mattere glansgrad

Veggene kan gjerne males i en mattere glansgrad. Halvblank og silkematt maling gir en blankere overflate, men kan allikevel som matt når du velger riktig maling. Mattest glansgrad Den matteste malingen benyttes gjerne i taket og på veggene. Skal du male veggene i mørke farger gir en matt maling et sobert uttrykk som forsterker fargen.. Matte farger absorberer lys og en vegg som males med en lav glansgrad vil oppleves som mørkere, enn om du velger en maling med høyere glansgrad. Mengden innhold av pigmenter i malingen gir det unike uttrykket, med en nesten kalkaktig overflate. Kvalitetsmaling skiller seg fra andre billigere malingstyper med nettopp mengde pigmenter som benyttes.

Mørk grønnfarge på stueveggen gir en rolig atmosfære
Mørk grønnfarge på stueveggen gir en rolig atmosfære
Farger laster....