Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Hvordan få et mørkt rom til å føles lysere

Gjør et mørkt område lysere ved hjelp av farger.

«Jeg elsker det nye hjemmet mitt, men et av rommene virker alltid litt dystert. Hvordan kan jeg få det til å føles lysere?»

Små vinduer, lavt under taket, underlige vinkler – dette kan få et rom til å føles mørkere enn du ønsker. Ved å velge de rette fargene kan du på kort tid oppnå en positiv effekt på hvor lyst rommet oppleves.

Interiørdesigner Henriette von Stockhausen fra VSP Interiors viser deg hvordan du kan bruke farger for å lyse opp til og med de mørkeste rom.

Kalde farger hjelper veggene til å trekke seg tilbake, noe som gjør at rommet virker romsligere og lysere. Sats på bleke nyanser av grått, blått og grønt for maksimal lysgivende effekt.
En avslappende gronn spisestue

1) Kalde farger

Kalde farger hjelper veggene med å forsvinne, og gjør at rommet føles romsligere og lysere. Sats på bleke nyanser av grått og blått for maksimal lysgivende effekt.

En solrik farge kan lyse opp og varme et mørkt, dystert rom: ikke vær redd for å bruke lys terrakotta eller gulfarger
Bruk solrike farger

2) Bring inn litt solskinn

Hvis du er ute etter en varm interiørstil, ikke vær redd for å bruke lys terrakotta eller gult. En solrik nyanse kan lyse opp og varme et mørkt, dystert sted.

Unngå mørk farge i taket – hvitt er alltid et trygt alternativ, men du kan også satse på andre bleke fargetoner
Mal flatene med bleke fargetoner

3) Mal tak i duse farger

Målet er å få rommet til å virke større og lysere, så unngå gjerne mørke farger i taket. Hvitt er alltid et trygt alternativ, men du kan også satse på andre bleke fargetoner, fra grønt til gull.

Å velge en farge med høy glansgrad er en utmerket måte å få lyset til å reflekteres tilbake inn i rommet – rosa farger fungerer utmerket
Bruk glans for a reflektere lys

4) Reflekter lyset du har tilgjengelig

I mørke rom må du få mest mulig ut av det lille lyset du har. Å velge en farge med høy glansgrad er en utmerket måte å reflektere lyset tilbake inn i rommet, og få det til å føles lysere. Duse rosa fargetoner fungerer særlig bra for dette formålet.

Mal listverk, gulvlister og andre profilerte kanter og utspring i lyse, reflekterende farger, kanskje i en fargetone som står i kontrast til fargen på veggene.
Skap kontrast med farge

5) Ikke glem detaljene

Mal listverk og detaljer i lyse, reflekterende farger. Velg en farge som står i kontrast til veggfargen. Dette vil gi struktur til rommet uten å hindre lysinnslipp.

Tips

Lys opp mørke hjørner med en kombinasjon av møbler malt i en lys farge eller dekket med speilfliser og riktig belysning.

Farger laster....