Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Lær hvordan du rengjør dine pensler og malekoster

Ferdig å male? Følg vår veiledning om hvordan du rengjør og lagrer malerkoster og pensler – på den miljøvennlige måten!

De fleste vet hvor viktig det er å male med en kvalitetsfarge og bruke mye tid på både valg av farge og malingstype. Men dessverre kan mange ha en annen holdning når det gjelder valg av malepensel og ruller.
Mange mennesker nøyer seg med et billig pensel- eller rullesett som deretter kastes umiddelbart etter bruk.

En virkelig god pensel og rulle gir mange fordeler når du maler. Mer behagelig grep, bedre malingopptakningsevne, bedre dekkevne og betydelig finere overflate som gir et bedre sluttresultat.
Så følg vår enkle guide nedenfor for hvordan du kan ta vare på malepenslene dine etter endt arbeid.

Slik vasker du malepenslene
Slik rengjør du malepenslene

Ikke mer bruk og kast-mentalitet

I stedet for bruk og kast-tankegang, anbefaler vi at alle investere i to, tre pensler av god kvalitet og tar vare på dem med omhu, sier Nordsjös applikasjonstekniker Stefan Wahlberg.
- Penslene slites ikke hvis du tar vare på dem. Og det beste du kan gjøre er å være forsiktig når du rengjører de - så vil penslene dine bare bli bedre og bedre med tiden. Du vil kunne dra stor nytte av dem i lang tid og du vil i det lange løp også spare penger.

Og penselpleie er neppe et stort prosjekt! Les vår miljøvennlige guide om hvordan du rengjør og oppbevarer børster på den beste måten!

Stopp midt i malingen?


Er du midt i maleriprosjektet og ønsker å beholde penslene gode over natten? I så fall trenger du ikke å rengjøre dem ordentlig for hver gang. Dypp penslene og malerullen i litt maling, pakk deretter penslene og rullene i plastfolie eller legg dem i en lufttett plastpose. Forsegl rundt med maskeringstape slik at luften ikke slipper inn og oppbevar de i et tørt rom i opptil to dager. Hvor lett er ikke det!

Male vegg
Male vegg

Slik vasker du og ivaretar du malepenselene dine på beste og mest holdbare måte:

  1. Er du midt i et maleprosjekt og ønsker å holde dine pensler friske over natten? I så fall er det ikke nødvendig å gi dem en grundig rengjøring hver gang du har malt med de. Du kan ganske enkelt vikle inn penselen i plast, rullen i plastfolie over busten på penselen eller legg den inn i en lufttett plastpose. Forsegl rundt pensel og håndtak med maskeringstape og oppbevar dette på et tørt sted i opptil to dager.

  2. Når du er ferdig med å male er tiden inne for å gi malekostene en skikkelig rengjøring. Først, skrap av så mye maling du kan.

  3. Hvis du har brukt vannbasert maling kan du legge kosten eller rullen i lunket vann i rundt 2 timer. Skyll deretter godt. Tørk med et rent klede og oppbevar på et tørt sted for fremtidig bruk.

  4. Bruker du løsemiddelbasert maling? Tøm en liten mengde av løsemiddelrengjøringsmiddel (dette kan du få tak i fra den lokale malingsleverandøren) opp i en liten beholder og trykk kosten mot sidene for å få rengjøringsmidlet inn i busten. La stå i middelet i 2 timer. Skyll godt, tørk med et rent klede og oppbevar på et tørt sted for fremtidig bruk.

  5. Du må ikke tømme løsemidler ned i vasken! Etter at du har avsluttet rengjøring av kostene, skru et lokk på krukken eller beholderen og la det stå i 24 timer. Så snart malingen har sunket til bunnen, kan du tømme det gjenværende rengjøringsmidlet over i en flaske for fremtidig bruk. La malingen bli igjen i krukken for å tørke fullstendig før du kaster den i avfallet. Prøv å bruke en så liten krukke eller beholder som mulig for å holde mengden av løsemidler til et minimum – jordkloden vil takke deg!

Den lyse fremtiden kan vi alle hjelpe til med å skape – ganske enkelt ved å gjøre smartere valg. 

Les også: Farger til alle rom i huset

 

Rengjør pensler og malerulle
Farger laster....