Mal himmelen på veggen med fargegradering

Det høres litt overdrevent ut å male med mange farger på samme vegg, men ikke hvis du lar fargene flyte subtilt over i hverandre.

class="para-h">Bland forskjellige farger og skap nyanser, slik at du kan få et uttrykk som føles både harmonisk og personlig. Blått er den mest populære fargen, og ikke uten grunn. Fargen finner vi på havet, himmelen og er en naturlig farge som øyet lett kan like, Benytter du maleteknikken Ombre så vil resultatet bli nesten som et abstrakt landskap eller utsikt over havet. Dette gir en naturlig og beroligende effekt i fellesområder i hjemmet. 

Her har vi malt med fargene Soft Dijon, Dusky Dijon, Deep Dijon og Intense Dijon for å etterligne himmelen. Start først med fargen som skal ligge i bakgrunn, gjerne den lyse, og mal hele veggen i denne fargen. Mal deretter enten med tørr pensel eller med fuktig klut for å få en "vasket effekt".

 

Slik kan du enkelt lage din egen ombre effekt


1. MAL 
Velg to farger du synes passer sammen. Hvis du har riktig farge fra begynnelsen av veggen, trenger du bare å bruke aksentfargen. Velg et nivå på veggen og mal alt under i aksentfargen. Bruk en rulle for å få en jevn finish.
Begynn med å male den øverste halvdelen av veggen. Mal ovenfra og ned med uregelmessige bevegelser ved bruk av både rulle og børste. For å få en myk effekt, endre vinkelen på børsten og rullen mens du maler.
Det er nå tid for den andre fargen. Note Det er viktig at du fortsetter å male før malingen tørker for å få disse myke nyanser. Fortsett å bruke uregelmessige bevegelser. La linjen mellom de to forskjellige fargene være ujevn. For å få en myk kant ved overgangen, må den rullede fargen være uskarp. Prøv å gjøre fargegraderingen stadig lysere mens du arbeider nedenfra og oppover veggen. Mørkere farger virker tyngre, mens de lysere fargetonene er «luftigere».

 

2. VISK UT
For å få en myk kant ved overgangen, må den siste fargen bli uskarp i kantene. Når du er ferdig med å lae kantene kan du bruke en pensel eller klut for å vaske ut malingen. Se videoen over hvordan dette kan gjøres. Det er ingen rett eller feil måte å gjøre dette på - gå etter hvordan du selv ønsker at auutrykket skal se ut. Begynn med aksentfargen og trekk oppover mot den umalte overflaten. Fortsett til alt er uskarpt.
Til slutt bruker du en myk pensel for å viske bort alle kanter, og skape et vakkert sluttresultat. 

 

3. VASK
Synes du det er ujevn noen steder? Bruk en klut til å tørke ytterligere på disse overflatene.

Tips! Bruk Ambiance veggmaling for best resultat.

Ombre kreativ maleteknikk