Sett peisen i fokus - mal veggen bak

Tilfør varme nøytrale farger til murveggen bak peisen eller ovnen i stua eller på kjøkkenet

Easy2Clean maling av murvegg
Easy2Clean maling av murvegg

 

Har du murvegg rundt din ovn eller peis, og ønsker å male den?

Vi får ofte spørsmål på hvilken maling som skal benyttes på murveggen rundt. Svaret er at du kan bruke de fleste veggmalinger hvis murveggen er slett. 

Hvilke farger Dark Dijon, Dusky Melun og Dark Roubaix

 

Easy2Clean mailng av peis
Easy2Clean mailng av peis

 

Rundt et hyggelig ildsted så er sot og aske med på skitne til veggene. Det er ikke til å unngå.

Vi anbefaler Easy2Clean hvis du ønsker en ekstra vaskbar flate. Malingen er slitesterk og perfekt til denne bruk. Ønsker du en helmatt overflate så gir Ambiance Xtramatt en matt, kalkpreget overflate. Begge malingstypene kan blandes i alle farger.

Hvilke farger Intense Versailles

 

Hva er viktig å huske på når du skal male over sot?

Det viktigste for at resultatet skal bli bra er rengjøring. Vask veldig godt og bruk et egnet vaskemiddel. Bruker du Original Forvask så vil du se at skitt, fett og sot følger med microfiberkluten AV veggen. Vi anbefaler ikke Salmiakk eller tilsvarende som inneholder fettstoffer der du kan risikere at du bare flytter fett rundt PÅ veggen. Skyll deretter godt av veggen med en klut eller svamp.

Er ildstedet veldig hardt angrepet av sot etc så kan du anvende Original Isolerende maling, som hindrer sot å trenger igjennom malingsstrøket. Deretter maler du med den ønskede fargen.

Les også: Hvordan bli kvitt røyklukt med maling

 

Fjern røyklukt og sot med sperrende maling

 

Hvilken maling bør du male med?

Bruk en matt maling som er vaskbar så vil du få en overflate som er enkel å rengjøre i fremtiden. Perform+ Original er er veldig godt valg til murveggen ved peisen, men du kan benytte nesten alle veggmalinger. Vi ser gode resultater med Ambiance Xtramatt og Original Matt maling også.