Slik får du lysere parkett og furugulv

Hvordan lysne parkettgulvet? Få tips hvordan du blir kvitt den gule parketten men allikevel beholder den vakre naturlig trerene utseende

Et gulv er viktig for helheten i hjemmet, og må tåle hardere bruk i hjemmets bruksrom enn alle andre overflater. Det er derfor viktig å behandle gulvene på best mulig måte.

En vakker eikeparkett eller et gammel lakkert furugulv kan bli både gul og blass etter noen års bruk, men tar du jobben med å slipe parkettgulvet eller furugulvet og behandle den deretter så kan gulvet tåle mange års bruk. Det kan til og med bli i rommets perle!

 

 

Furugulvet har fått et hvitkalket utseende med hvit lakk

 

Løsningen er å beise med Original Parkettlakk som inneholder UV beskyttelse og dermed bevarer det lyse treverket lyst. Den kan benyttes på både parkett og andre gulv. Original Parkettlakk kan fås i både matt og blank utgave. 

Lakken hindrer skitt og søle i å trenge ned i treverket og gjør gulvet mer motstandsdyktig mot riper og slitasje. Tradisjonelt forbinder vi lakkerte gulv med blanke overflater, men slik er det ikke lenger. Den mest populære Panellakken er helmatt, og gir en vakker overflate. 

 

 

 

5 steg til lysere parkett og tregulv

 

Start med å slipe gulvet fri for gammel lakk eller olje. Ved misfarging, slitasje fra møbler og lignende bør overflaten slipes lett med slipepapir. Vi forutsetter at gulvet er rent og tørt. Fjern gjerne gulvlister.

  1. Vask og støvsug gulvet grundig, spesiellt ved lister og dørstokker hvor støv kan samles seg opp.
  2. Grunn med Original Parkettlakk, tynnet med 10% vann. Bruk pensel eller rull. La tørke over natten. 
  3. Trefibrene i gulvet kan reise seg når lakken forankrer seg, så mellom strøkene må gulvet slipes lett med fint sandpapir før du støvsuger nøye.
  4. Ønsker du en hvitkalket utseende skal du starte med et strøk med Original Panellakk i farge Snøheim.
  5. Avslutt med to strøk ufortynnet Original Parkettlakk matt eller halvblank. Husk å mattslipe mellom strøkene slik at du fjerne nupper.

Tips! Vær nøye med å røre om i spannet før og under lakkering. Du kan gjerne benytte en rulle og forlengerskaft, så kan du stå oppreist mens du jobber.

 

Ønsker du mørkbeiset gulv? Se hvordan du går frem for å få mørke gulv