Slik maler du perfekte linjer og skille

Trinn for trinn hvordan du går frem når du skal male to eller flere farger på veggen, for å unngå at maling "blør" under maskeringstapen.

Slik får du knivskarp linje mellom to farger

Fremhev det glamorøse aspektet ved gull med en lignende dempet sjattering, som mokkabrunt. En tynn strek eller kontrast i knallgult gir den tradisjonelle stilen en moderne vri.
Få et glamorøst preg med Ochre Gold

Noen ganger holder det med å male en vegg, en del av veggen eller kanskje et felt for å få en helt ny look i rommet.

Hvordan male et skarpt skille
Hvordan male et skarpt skille

 

Iblant holder det å male en del av en vegg for å få en helt nytt uttrykk i rommet, eller hvorfor ikke lag et fjellmotiv med flere farger? Slik gjør du:

  1. Mal underlaget med første farge.

  2. Når malingen er tørr kan du lage rette linjen med maskeringstape. Tegn med blyant hvor du ønsker å ha linjene, bruk vater eller laservater så linjene blir helt rette. Først og fremst må du påse at tapen man bruker er for riktig underlag. Noen tape-typer sitter for hardt og kan bidra at tapeten eller underlaget løsner når man drar den av.

  3. Mal et strøk med den opprinnelige fargen på veggen langs den ene kanten av tapen der du ønsker at linjen skal vises. Med andre ord; er det opprinnelig en hvit farge på veggen så skal du male et nytt strøk over maskeringstapen der du ønsker skillet skal vises. Nå har du forseglet malingen slik at maling ikke kommer inn under tapen.

  4. Når malingen er tørr kan du med den nye fargen. Ta vekk maskeringstapen når du er ferdig med å male - før malingen er tørr.

 

Skrå linjer

@pureinterior malt barnerom med husmotiv på veggen
@pureinterior malt barnerom med husmotiv på veggen

 

Du benytter samme fremgangsmåte selv om linjene går på skrå. Se hvor fantastisk barnerommet hos Elisabeth er blitt med skyline på veggen. Du finner henne på Instagram som @pureinterior_.