Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Malte barnesenger i vakre farger

Slik maler du møbler

Levetiden på møbler kan enkelt forlenges ved hjelp av litt maling, men du trenger riktig maling som tåler bruken. Vi viser deg hvordan du går frem steg for steg.

Har du gamle barneseng, kommode, gule furustoler, nye trehvite stoler eller malte stoler i en farge som du ikke trives med, og vil ha en ny stil? Et nytt strøk maling kan endre stilen på en rask og veldig enkel måte. Og ikke er det så vanskelig heller. Vi deler våre tips hvordan du går frem.

Mal møbler, senger og kommoder :: slik gjør du

 • Fjern knotter, beslag, bein og andre detaljer som du ikke skal male, eller dekk de med maskeringstape. Vask Møbelet med Nordsjö Original Forvask. Skyll av overflaten, og la den tørke.
 • Matt ned overflaten med et fint sandpapir. Det er spesielt viktig på møbler som allerede er behandlet. Tørk av alt slipestøvet med en microfiberklut.
 • Grunn treverket på møblet med Original Heftgrunn først.
 • Hvis møbelet har overflateskader, kreves det reparasjon. Sparkle skaden med Professional Snickerisparkel, la tørke. Slip deretter den sparklede flaten og fjern støvet med en microfiberklut.
 • Ved maling av ubehandlet treverk må du først isolere kvister med Nordsjö Original Kvistlakk, før du grunner hele møblet med Original Heftgrunn.

Mal store møbler og garderobeskap

Store møbler, som hyller og skap, males med ruller beregnet for dør, list, panel og møbler. Mal to strøk med valgfri Nordsjö Ambiance Superfinish.
 

Dette trenger du

 • Original Forvask, sandpapir ved behov og sparkel for å sparkle hull og ujevnheter for et slett resultat
 • Original Heftgrunn
 • Ambiance SuperFinish i ønsket farge og glans
 • Pensel. Det lønner seg å bruke en pensel av god kvalitet, som ikke slipper bust. Spør din forhandler hvilken pensel som er best til din bruk.
 • Dekkeplast til å feste på gulvet.
 • Våt klut eller tørkepapir - i tilfelle du søler. Da er det enkelt å tørke opp malingen.
 • Plastpose - til å legge pensel og rulle i etter første strøk, i påvente av neste strøk. Ha gjerne godt med maling på pensel/rulle før du legger den i plast så den ikke tørker. Bruk tape for å lukke både pose og over dekk hele rullen slik at den "forsegles".

Riktig maling til møbler :: Ambiance SuperFinish

Vanntynnbar helmatt og silkematt maling med ekstremt god utflyt og ripebestandighet. Malingen gir en glatt og hard overflate, som gjør den perfekt til møbler, dører, karmer, lister, samt inn- og utside av kjøkken- og garderobeskap.

Riktig maling på rett plass - Ambiance SuperFinish
Spisestuen er malt i mintfarge og møblene er hvitmalte

Finn riktig farge

Det er mange ting å ta hensyn til for at du skal finne «din» farge. For eksempel lysforhold, rommets størrelse, materialene og arkitekturstilen i hjemmet. Lysforholdene har størst påvirkning på hvordan fargen oppleves. Det handler om både sollys, husets beliggenhet i forhold til himmelretningene og hvilken belysning du har innendørs. Et uunnværlig tips for å bli helt fornøyd, er å kjøpe prøvebokser for å teste fargen i rommet! Undersøk deretter hvordan du opplever fargene i dags- og kveldslys, og hva som skjer når du tenner lampene. Vi kan sende fargeprøver direkte i din postkasse. Les og kjøp mer på www.colourtester.no

Fargeprøve Colourtester fra Nordsjö

Fargelegg ditt hjem før du maler

 • Last ned gratis-appen Nordsjö Visualizer fra Google Play eller App store for å teste forskjellige farger ”live” på veggen din. Les mer her...
 • Besøk din Nordsjöbutikk for å hente inspirasjonsbrosjyrer og fargeprøver. Finn din forhandler her...
 • Kjøp prøvebokser og Colourtester av favorittfargene dine for å finne ut hvordan de ser ut hjemme hos deg. Mal på en vegg, treplank, malerpapp eller papir. Kjøp fargen her: www.colourtester.no
 
Farger laster....