Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Mal over tapet

Slik maler du over tapet

Hvordan går du frem når du skal male tapetserte vegger? Følg vår enkle trinn-for-trinn guide!

Vår enkle 3-trinnsguide viser deg hvordan du maler over tapetserte vegger

1. FORARBEID


• Når du skal male en tapetsert vegg, må du først børste den ren og tørke over med en lett fuktet klut.

• Vevd tekstiltapet med innslag av jute, sjøgresstapet og lintapet må grunnes med Nordsjö Original Sperrehvit for å unngå at de krymper. Deretter følger du instruksjonene for maling av vegger under.

• Beskytt hele gulvet og listene med papp og tape eller malefilt, så slipper du å bekymre deg for å søle. Sørg for at pappen festes godt slik at den ikke kan skli mens du maler. Dekslene til stikkontaktene fjerner du enkelt ved hjelp av en vanlig skrutrekker. Husk å slå av strømmen først.

• Vask veggene med Nordsjö Original Forvask. Skyll godt, og la det tørke.

for du skal male

2. SPARKLING


• Små hull og ujevnheter må sparkles med Nordsjö Professional Original Mediumsparkel. Følg tørkeanvisningene på emballasjen. Slip deretter sparklede overflater, og fjern slipestøvet med en microfiberklut.

slik maler du veggen

3. MAL VEGGEN


• Begynn med å male langs kanter, i hjørner og langs lister med en pensel (såkalt avsetning). Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Derfor bør du gjøre ferdig en vegg om gangen.

• Dypp rullen i karet, og fyll rullen med så mye maling som mulig uten at det begynner å dryppe. Tips – du skal ikke se fibrene på rullen. Start med en par rullebredder fra toppen og ned. For best resultat bør du ikke rulle mer enn to rullebredder om gangen. Les mer: Slik maler du veggen

• Pakk inn ruller, kar og pensler i en plastpose etter du er ferdig med det første strøket. La det første malingsstrøket tørke, og fullfør deretter med ett strøk til. Fjern maskeringstapen umiddelbart etter at du er ferdig.

Farger laster....