Mal trappen med best i test malingen Diamond Floor
Mal trappen med best i test malingen Diamond Floor

Slik maler du trappen

En lekker trapp kan sette prikken over i-en i et hjem. Dette er rommet som benyttes hver dag og som sammen med entreen ønsker deg velkommen opp i en etasje i et hjem.

Forarbeid er viktig når du maler trappen, for at resultatet skal blir best mulig. 

Slik maler du trappen


1. Rengjør godt


Første steg når du skal male er alltid å rengjøre godt. Bruk Original Forvask for å matte ned og rengjøre overflaten slik at den er klar til videre behandling. La tørke.

 

Rengjør trappen før du maler trappen


2. Skrap og slip lett


Skrap bort løstsittende maling eller lakk. Malingen vil alltid hefte bedre på et matt underlag. Slip derfor over trappen med slipepapir. Slip i vedens retning og tørk bort slipestøv med en mikrofiberklut.


3. Sparkle


Flekksparkle ujevnheter og spikerhull, slik at du får en jevn og fin overflate når du skal male. La det tørke og slip over når det er tørkt. Påse at overflaten er ren og fri for støv/smuss før du fortsetter.


4. Kvistlakk og grunning


Hvis det er fare for gjennomblødning, bør du påføre kvistlakk. Gjennomblødning kan skje på bade nytt og gammelt treverk. Årsaken til gjennomblødning skyldes harpiks i treverket. Påfør 1-2 strøk med Original Kvist- og sperregrunn. Da får du påført både kvistlakk og grunning i samme prosess.


4. Dekk til gulv, vegger og detaljer


Dekk til gulvet under trappen, rekkverk og vegger for å unngå søl. Dekkefilt eller plast er godt egnet til å dekke gulvet. Bruk maskeringstape i kanter, på vegger der du vil unngå malingssøl.

 

Hvordan sette på maskeringstape når du maler trappen


5. Mal


Mal først langs vegg, lister og kanter med en pensel eller liten rulle. Bruk så rulle til de store flatene og etterstryk med en pensel for å få best mulig resultat. Velg en slitesterk maling, som er egnet til gulv. Perform+ Diamond Floor er en vanntynnbar maling som tørker raskt, og er derfor ideell å bruke i trappen. Den korte tørketiden gjør at du kan påføre strøk nr 2 eller benytte trappen i løpet av kort tid.


6. Mal håndløper og gelender


Håndløper og gelender påføres 2 strøk med maling beregnet på overflaten du skal male. Male med malingen utviklet spesielt for tretrapp og listverk Ambiance SuperFinish i helmatt glans 5 eller silkematt glans 40. 

 

 

Slik maler du trappen med best i test malingen Diamond Floor

 

Vil du se fargeforslag til trappen?

Les også: Farger til trappen som løfter ditt hjem