Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Malt ytterdør av teak
Slik gjør du

Slik maler du ytterdøren av teak

Teak er en tresort som kan være litt utfordrende pga sitt spesielle trevirke. For å få et vellykket resultat er det viktig at du benytter riktig type produkter som er spesielt egnet for edeltre som teak for å få et godt resultat. Med litt behandling er døren din tilbake som et smykke for huset ditt!

Utstyrsliste når du skal male teakdøren din

 • Nordsjö Husvask
 • Vaskekost eller svamp
 • Slipepapir, grovhet maks 120
 • Maskeringsteip
 • Noe å dekke gulvet med - plast, malematte eller papp/papir
 • Malerulle + rullebrett
 • Pensel med syntetisk bust av god kvalitet (fordriver)
 • Nordsjö Tinova Traditional Primer Exterior (grunning)
 • Nordsjö Tinova Traditional Exterior (maling i valgfri farge)
 • Nordsjö Tinova Traditional Window (maling i hvit farge)

Slik lykkes du med dørmalingen

  1 Vask

  Vask døren i god tid før den skal males så den er tørr. Bruk Nordsjö Forvask på døren. Skulle det være begroing (sopp/algevekst) så anbefaler vi Husvask. Følg anvisningene på flasken, og skrubb rent med en skurebørste eller svamp. Vær nøye og forsøk komme til i alle kroker og kriker på døren. Skyll så bort alle rester av rengjøringsmiddel med vann slik at malingen får et best mulig feste til underlaget.

   

  2 Slip

  For å garantere at malingen fester så bra som mulig er det viktig å pusse lett over døren med et fint slipepapir. Per anbefaler et med grovhet på maks 120. Det rubber opp underlaget litt og gir malingen perfekte forutsetninger for god vedheft. Børst slipestøvet bort med en pensel eller kost og tørk av med en tørr mikrofiberklut.

   

  3 Teip

  Det kan virke som en overdrivelse å teipe med maskeringsteip , man kan vel bare male forsiktig? Det er opp til deg, men Per tipser om at du faktisk kan spare tid på å gjøre jobben med teipen for å siden kunne male raskere i stedet for langsomt og forsiktig. Det blir lettere å få et mer profesjonelt resultat - helt enkelt.

   

  4 Pensel og verktøy

  Maling av døren på huset med riktig pensel gjør malejobben enklere! Sørg for å ha rull og pensel innen rekkevidde, og en fuktig klut om du skulle søle.

   

  5 Maling av døren

  Så er det bare å røre godt om i malespannet og begynne med grunningen først med Nordsjö Tinova Traditional Primer Exterior. Og deretter male med 2 strøk med malingen Nordsjö Tinova Traditional Exterior i valgfri farge eller Nordsjö Tinova Traditional Window i hvit farge.

   

  6 Slik går du frem når du skal grunne og male

   

  Første strøket

  Det lønner seg å legge en plan for i hvilken rekkefølge områdene skal males. Tenk deg at døren består av flere separate felt og begynn innerst for så å jobbe deg utover. Bruk rull overalt du kommer til, den er lettest å få malingen jevn med. Gjennom å vinkle rullen vil du merke at den kommer til overraskende bra, til og med i hjørner og kroker. Gå så over detaljene med den mindre penselen (fordriver) for å jevne ut og få en glatt flate. – Rull er best, det går fort og smidig, sier Per. Når første strøket er ferdig, så pakker du inn verktøyet i plast, om du skal bruke det snart igen, ellers vasker du det. Rull og pensel kan dyppes i maling før de pakkes inn i plast så er du sikker på at den holder seg fuktig til neste strøk.

   

  Andre strøket

  Når du er sikker på at malingen er tørr, er det tid for det andre og siste strøket. Her er det viktig å være systematisk og ha oversikt over hvor du allerede har malt så du får et jevnt lag med maling over hele døren (det synes ikke like tydelig som ved første strøket, nå som døren har samme farge som du maler over). Når du er ferdig fjerner du umiddelbart maskeringsteipen – kanten blir finere og jevnere om malingen ikke rekker å tørke inn over teipen, så dra den av mens malingen fortsatt er våt! La derimot dekket du lagt ut for å beskytte gulvet ligge til malingen har tørket helt, så du ikke virrer opp støv som kan feste seg i malingen.

  Har du en ytterdør av vanlig treverk som gran eller furu?

  Har du en ytterdør av vanlig treverk som gran eller furu?

  Da kan du bytte ut malingen Tinova Traditional Exterior med Nordsjô One Door & Window Tech og følger samme prosedyre som over.

  Er du på utkikk etter å male dør inne?

  Er du på utkikk etter å male dør inne?

  Det finnes egnet maling til innedører, da slitasje her er annerledes enn dør ute.

  Farger laster....