Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Slik skaper du illusjon av høye gulvlister

Hvordan lage en tofarget vegg i 6 enkle trinn? Fremgangsmåten benyttes her til å male en illusjon av høye fotlister, men kan også benyttes uansett hvor på veggen du ønsker at fargeinndelingen skal vises.

Brede fotlister eller tofarget vegg? Ønsker du å eksperimentere med farger som gir en elegant effekt i ethvert rom? Har du god takhøyde og vil gi dine gulvlister en ekstra flott effekt ved hjemlp av maling?

Soveromsinspirasjon med trendfarge
Stripe malt på soveromsveggen

Alt du trenger for å male en to-farget vegg:

• Maling i hver farge

• Maleruller og malebrett

• Et målebånd

• En blyant og evt et kritt eller alternativt en laser

• Maskeringstape

Trinn 1: Mål opp
Velg nivået der du vil at fargene skal møtes på veggen. Først velger hvor du vil de to fargene møtes på veggen. Merk avstanden med jevne mellomrom på veggen ved hjelp av målebånd og blyant hvis du kun skal male deler av veggen.

Trinn 2: Påfør lysere farge
Påfør veggfarge på hele veggen først. Vil du at de to fargene skal møtes på midten av veggen, så kan du male med første fargen litt lengre ned enn skillet du allerede har markert. Påse at malingen er slett i overgangen der ny farge skal males. La malingen tørke.

Trinn 3: Mark med kritt/blyant
Merk linjen hvor de to fargene skal møtes på veggen med blyant. Når malingen er tørr kan du gjerne bruk en laser eller målbånd for å få dette helt vannrett.

Trinn 4: Masker
Bruk maskeringstape langs linjen. Start med å male først farge over nederste del av maskeringtapen for å låse malingen så den ikke "blør" under maskeringstapen. La det tørke.

Trinn 5: Påfør mørkere farge
Påfør mørkere farge på den nederste halvdelen av veggen. 

Trinn 6: Fjern tapen 
Fjern maskeringstapen mens fargen fortsatt er fuktig i en langsom bevegelse. Venter du til malingen en tørket blir det vanskeligere å få av tapen, så det lønner seg å fjerne tapen med en gang.  

Henter dataene, vennligst vent...