Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Matbord
Matbord

DIY – SKAP DITT EGET PERSONLIGE SPISEBORD

Leter du også etter det perfekte spisebordet – men har ikke lykkes med å finne det ennå? Hvorfor ikke bygge og male det selv? En rask, og ofte lønnsom, måte å få det akkurat som man vil ha det. Les mer om hvordan bloggeren Katrine Lindgjerdet laget sitt drømmespisebord.

Katrine Lindgjerdet, som driver den inspirerende bloggen hvitelinjer.no og instagramkontoen @hvitelinjer, flyttet tidligere i år inn i et nytt hus i Bergen. Her har det ene kreative innredningsprosjektet avløst det andre og et av hennes siste prosjekter, som hun selv kaller for «Prosjekt spisebord», kan du lese mer om nedenfor.

Katrine har vært interressert i innredning helt siden hun var liten og allerede da forandret hun det lille jenterommet ofte. Denne interressen for interiør har siden bare vokst seg sterkere og i løpet av årene har Katrine brukt mange forskjellige stilretninger. Men de siste årene har det moderne og minimalistiske vært den stilretningen som hun har vært mest tro mot. Jeg liker det enkle og stilrene og det speiles nok hjemme hos meg og i mitt interiør, sier Katrine.

Hvitelinjer 7
Hvitelinjer 7

Prosjekt Spisebord

Materiell vi brukte:

1. Puss og vask. Det første vi gjorde var å pusse ned hobbyplatene med sandpapir slik at de ble matte og grove. Deretter vasket vi over for å fjerne pussestøvet. Kan også nevne at vi fant hobbyplater i akkurat den størrelsen vi ønsket, så vi slapp å kappe de.

2. Glippe mellom platene. Vi ville ha en liten glippe mellom platene. Glippen er på ca 0,5 cm

Hvitelinjer 2
Hvitelinjer 2

3. Støtte på undersiden. Hobbyplatene er ikke spesielt tykke så vi ville ha en god støtte under bordplaten. Det er mange måter å gjøre dette på, men vi valgte å kappe lekterne i et stor rektangel med to ekstra støtter, og skru de fast på undersiden av bordplaten. Lekterne er kappet i målene 150 x 58 cm.

4. Maling. Vi fikk anbefalt en robust interiørbeis fra Norsjø. Malingen heter Orginal Panellakk matt og fargen heter Snøheim. Dette er en beis som «hvitner» treverket, og jo flere strøk jo hvitere blir panelet. Vi ville at kvistene skulle vises i bordplaten og valgte å male bordplaten med to strøk. I mellom strøkene så pusset vi lett over bordet med sandpapir slik at beisen skulle sitte best mulig.

Hvitelinjer 3
Hvitelinjer 3
Hvitelinjer 4
Hvitelinjer 4

5. Bordben. Bordbena er HAY Loop Stand Frame og selges i mange nettbutikker. Vi kjøpte de hos Hviit. De er svært stødige og enkle å montere. Vi monterte de med en liten glippe fra lekterne. De er skrudd fast ca 35-40 cm ut fra kanten av bordplaten.

Hvitelinjer 5
Hvitelinjer 5

Spisebord ferdig!
Ta – da! Etter to dager nede i boden så var samboeren ferdig med spisebordet.
Bordplaten ble overraskende fin mot det grå gulvet vårt, så jeg kunne ikke vært mer fornøyd! 

Bord 4
Bord 4
Hvitelinjer 7
Hvitelinjer 7

Vil du lese mer om Katrines spennende prosjekt så kan du følge henne her:
Blogg: https://hvitelinjer.no/
Facebook: www.facebook.com/hvitelinjer
Instagram: @hvitelinjer , @white.interior , @hekleskatter

Les også om oppussing av barnerommet til Katrine på: Inspirert av løver og superhelter

Henter dataene, vennligst vent...