Hvordan male barnrommet til en superhelt

Heltestatus på barnerommet med skyline, signallys og superheltens initialer. Mal barnerommet som en storby med skyline til superhelten som skal redde byens beboere.

Dette trenger du:

  • Easy2Clean maling i farge Dazzling Dijon
  • Colourtester (0,5L) i farge hvit, gul og sort
  • Maskeringstape - det lønner seg å velge en av god kvalitet
  • Pensel
  • Malerulle og malebrett
  • Blyant eller kritt og hyssing
  • Bokstav stensiler
  • Svamp (kjøkkensvamp)

Slik går du frem:

Trinn 1: Begynn med å male hele veggene i den blå bakgrunnsfargen.

Trinn 2: Lag en skisse først. Mål og merk posisjonen til skylinen ved å bruke farget kritt eller blyant. Bruk pappfigurer for å lage bygningsformer, og tegn rundt kantene.

Trinn 3: Følg utsiden av linjene med maskeringstape og gni kanten på tapen veldig godt mot veggen slik at den sitter godt.

Trinn 4: Påfør et lag med bakgrunnsfarge over kanten av maskebåndet (innenfor området du skal male sort) og la det tørke. Da får du en skarpt kant. Se hvordan du lager et rett skille

Trinn 5: Bruk sort maling og en liten malingsrulle for å fylle i skyline-området fra topp til bunn. Fjern maskeringstapen etterpå før malingen er helt tørr.

Trinn 6: Nå er det på tide å lage de gule vinduene. Klipp en firkantet stensil, bruk pensel og male på frihånd eller kutt en potet i en firkantet form.

Trinn 7: Dytt poteten forsiktig i den gule malingen og trykk det på dine bygninger der du ønsker at vinduene skal stå.

Trinn 8: Mal signallyset (for å være batman, trenger du et signallys!) Bruk et lokk eller noe rundt for å skape formen på lysstrålens ende på himmelen. Tegn den runde formen på veggen. Legg to linjer med maskeringstape på hver side av sirkelen mot et punkt på en av bygningene.

Trinn 9: Mal strålen i den gule fargen og mal sirkelen med hvit farge - det kan hende du trenger to strøk.

Trinn 10: Mal superheltmerket i den sorte malingen - enten det er en superhelt eller initialene i navnet til din egen superhelt. Til evigheten og tilbake!


Ekspert tips: Her er noen tips før du går i gang med prosjektet som kan være greit å være oppmerksom på:

1. For å få en skarpt linje på innsiden av bygningsformene, trykk fingertuppen i hjørnet der du vil lage en vinkel på maskeringstapen før du maler - og fjern maskeringstapen oppover og vekk fra hjørnet etterpå.

2. Bruk en vater for å sjekke at bygningene er rette. Det som kan se rett ut mens du står nært, kan være skjevt. Og begynner du skjevt i begynnelsen så kan skjevheten forflytte seg.

3. Bruk stensiler når du skal male signallyset i stedet for å male på frihånd hvis du finner det enklere.
 

Vil du ha flere tips for barnerommet? Få tips til andre temaer for barnerommet