Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Hvordan påvirker lyset fargene

Finn hvordan du velger de rette fargene for ditt nye hjem avhengig av lyset i rommet.

"Hvordan velger jeg farger som passer til lyset i mitt rom?"
 

Det er forbløffende hvordan den samme fargen kan se fullstendig annerledes ut avhengig av det lyset som faller på den.

Hvilken retning et rom vender, tidspunktet på dagen og om lyset er lyset er naturlig eller kunstig spiller en stor rolle for hvordan en farge vil ta seg ut på veggen din.

Hvis du nettopp har flyttet inn i et nytt hus og grubler på hvilke farger du skal male med, ta en titt på denne hendige veiledningen for å velge den rette malingen for det rette lyset.

Dra nytte av det naturlige lyset og sats på bleke fargetoner som vil kaste lys tilbake i rommet, og dermed skape en klar, luftig følelse

Rom som får solskinn hele dagen
 

Dette er de enkleste rommene å innrede. Har rommet et lett lys mesteparten av dagen, så kan praktisk talt hva som helst passe.

Hvorfor ikke dra nytte av det naturlige lyset og satse på bleke fargenyanser som vil kaste lyset tilbake i rommet og dermed skape en klar, luftig stemning? Gylne nyanser vil øke den solfylte effekten, samtidig som lette blåfarger vil gi deg en kjølig, beroligende stemning. Nordic Light er vår patenterte maling som ved hjelp av en nyutviklet teknologi reflekterer lyset tilbake, og gir en kritthvit farge uten sorte pigmenter - og uten å virke kald. Dette er malingen for deg som ofte tar interiørbilder!

Når det er sagt vil dristige, fyldige nyanser se fantastisk livfull ut i denne typen lys. Hvis du er bekymret for hvordan du plukker ut den rette nyansen, få en forhåndssniktitt på hvordan den vil ta seg ut på veggene dine med vår Nordsjös Visualiserings-app.

Rom som fanger opp soloppgangen ser mest variasjon i lys gjennom dagen. Ved daggry har lyset en svakt rosa nyanse, som raskt endres til blått etter hvert som morgenen lysner.

Rom som tar imot morgensolen
 

Rom som fanger opp soloppgangen ser mest variasjon av lys gjennom dagen. Ved daggry har lyset en svakt rosa fargenyanse, som raskt endres til blått etter hvert som morgenen gryr. Senere, når solen har flyttet på seg, kan rommet føles ganske skyggefullt.

For å få mest mulig ut av rommet på alle tider av dagen, kan du male veggene i en blek blå- eller grønnfarge. Rommet vil vekkes til live av morgensolen men vil fortsatt føles friskt og lyst om ettermiddagen.

I rom som generelt varmes opp senere på dagen, sats på solrike gulfarger for å skape et lyst, inviterende morgenrom

Rom som får sen ettermiddagssol
 

Disse rommene vil i alminnelighet være kjøligere om morgenen og deretter varmes opp senere på dagen. Sats på solrike gulfarger for å skape et gjestfritt rom på morgenen eller bruk en kald nyanse for et beroligende sted å slappe av senere på dagen.

Bleke gråfarger fungerer godt som en universalfarge. Så lenge du styrer klar av blå undertoner, vil de føles varme nok om morgenene og lyse og luftige om ettermiddagen.

Brent oransje og fyldige gullfarger vil varme opp rom med begrenset sollys, på samme måte som nøytralfarger med undertoner av rødt

Rom som ikke får mye naturlig lys
 

Rom som ikke får mye sol på noen tid av dagen risikerer å føles litt kalde, så det er en god ide å velge varme fargenyanser for å hindre at rommet føles for kaldt. Brent oransje og fyldige gullfarger vil gi varme til interiøret, på samme måte som nøytrale farger med undertoner av rødt vil.

Hvilken retning et rom vender, tidspunktet på dagen og om lyset er lyset er naturlig eller kunstig er alt ting som spiller en stor rolle for hvordan en farge vil ta seg ut på veggen din.

Rom opplyst av kunstig lys
 

1.Gule lyspærer og stearinlys bringer frem det beste i varme nyanser som rødt og oransje. Det er derfor rødt kan brukes i spisestuer, TV-rom etc der kveldene tilbringes.

2.Hvite lyspærer avgir et lys som er nærmere dagslyset, noe som gjør at du har et større fargevalg – og så blekt eller klart som du liker. Fargene vil uansett se flotte ut.

3.LED-lys tenderer til å avgi en blålig glød, som du kan bruke med kalde pastellfarger for å få et moderne utseende, eller legge til varme gule nyanser.

Tips

Så snart du har valgt din farge, test den ut i rommet ditt ved å male den på et ark A4-papir, eller på veggen, for å se hvordan den tar seg ut på forskjellige tider av dagen under forskjellige lysforhold.

Henter dataene, vennligst vent...