Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Når du velger fargepalett til et kjønnsnøytralt barnerom, bør du tenke enkelt. Meningen er å skape en vakker og nøytral bakgrunn som kan dekoreres med annet tilbehør når babyen blir født.
Barnerom med gule kontraster

Ideer til kjønnsnøytrale barnerom

Vi viser hvordan du kan innrede et kjønnsnøytralt barnerom med stil.

«Vi har bestemt oss for ikke å vite kjønnet på babyen før fødselen, men vi er redd for at et kjønnsnøytralt barnerom kan være litt kjedelig. Hvordan kan vi gjøre det mer personlig?»

I følge undersøkelser utført av AkzoNobel, sier to tredjedeler av vordende foreldre at babyens kjønn ikke har veldig mye å si for innredningen av barnerommet.

Hvis du ikke vil vite kjønnet på babyen før fødselen, eller du ikke er så begeistret for tradisjonelle gutte- og jentefarger, kan du innrede et kjønnsnøytralt barnerom – stadig flere gjør nettopp det. Det gjør det også enklere når barn nummer to dukker opp!

Et kjønnsnøytralt barnerom kan noen ganger virke litt kaldt og kjedelig, så her får du fire fargerike ideer som gir et personlig preg.

Når du velger fargepalett til et kjønnsnøytralt barnerom, bør du tenke enkelt. Meningen er å skape en vakker og nøytral bakgrunn som kan dekoreres med annet tilbehør når babyen blir født.
Barnerom med gule kontraster

 

1. Velg naturlig beige, dempet turkis og okergul

Når du velger fargepalett til et kjønnsnøytralt barnerom, bør du tenke enkelt. Meningen er å skape en vakker og nøytral bakgrunn som kan dekoreres med annet tilbehør når babyen blir født. Det er nettopp det du får med denne fargepaletten, som består av naturlig beige, dempet turkis og dempet gul.

Disse nyansene er både beroligende, fredelige og koselige, og kan brukes sammen for å lage en iøynefallende stripeeffekt på en av veggene. Du kan også velge én nyanse til størsteparten av veggene, og bruke de andre sjatteringene på lister og en fondvegg.

Hvilke farger?

Restful SarcellesRestful Cognac og Intense Grasse

Grønn er kjent som en harmonisk farge, og den er derfor en perfekt kjønnsnøytral nyanse til barnerommet.
Deilige grønntoner

 

2. Bland ulike nyanser grønt

Grønn er kjent som en harmonisk farge, og den er derfor en perfekt kjønnsnøytral nyanse til barnerommet. Akkurat som i naturen fungerer de fleste grønnsjatteringer svært godt sammen, og grønn anses gjerne som en av de mest harmoniske fargene.

På barnerommet kan du begynne med en mørkere sjattering, som bregnegrønn, skogsgrønn eller grønnblå, på veggen, og bruke en lysere nyanse, som lys sjøgrønn, på lister og i taket. Du skaper interesse og dybde ved å legge til mønstre og teksturer i fyldigere grønntoner, som smaragdgrønn.

Hvilke farger?

Illuminated LyonClear Lyon og Mystical Fontaine

Fondvegger må ikke nødvendigvis være malt i sterke farger. En fondvegg i dempede farger passer både på jente- og gutterom, og er et flott alternativ til helt hvite rom hvis du liker nøytrale farger.
Barnerom med fondvegg i lys syrin

 

3. Lag en fondvegg i en dempet fargenyanse

Fokusvegger må ikke nødvendigvis være malt i sterke farger. En fondvegg i dempede farger passer både på jente- og gutterom, og er et flott alternativ til helt hvite rom hvis du liker nøytrale farger.

Se for deg nydelige pudder-pastellfarger som syrin, aprikos og pistasjgrønn eller taupe. Kombiner dette med en hvit barneseng, tilbehør i lignende farger og trådgardiner, så har du et rolig barnerom der både du og babyen kommer til å føle dere vel.

Hvilke farger?

Soft Versailles

Ta med litt av naturen inn, og la natur eller skog være tema for barnerommet.
Et barnerom inspirert av naturen

 

4. Mal barnerommet i et tema

Hvis du vil prøve noe mer spennende, kan du jo gjøre inne til ute, og lage et barnerom inspirert av naturen eller skogen? En dempet fargepalett med grønn, blå og grå gir et rent og friskt uttrykk, mens subtile innslag av varme gule og eikebrune toner gjør det koselig. Hvis du vil gjøre det ekstra personlig, kan du slå deg løs med sjablonger og gi babyen noe helt spesielt å se på. Hold det enkelt, med én eller to farger til å begynne med, eller slipp løs kreativiteten og mal sjablonger i ulike nyanser.

Les også hvordan Katrine endret babyrommet til gutterom for din Batman-elskende sønn: Inspirerert øver og superhelter

Hvilke farger?

Dusky LyonBright Paris og Sparkling Calais

Tips

En neddempet fargepalett blir mer interessant med bilder eller postere i retrostil. Finn plakater av barndommens yndlingsfigurer fra tegneserier eller barnebøker, og heng dem opp i rammer i trehvitt – du skal jo tilbringe mye tid på barnerommet selv også!

Farger laster....