Baderomsfarger med våtromsmaling

Mal baderommet i nye farger

Vi viser deg hvorfor et nydelig spa-lignende baderom ikke trenger å koste en formue.

«Vi ønsker å pusset opp i vårt nye hjem, men vi har ikke nok penger til oppussing av hele huset for øyeblikket»

I vår siste globale undersøkelse sier en femtedel at det å få ordnet badet var en av de høyeste prioriterte valgene for å få det nye huset til å føles som et hjem etter en stressende flytting.

Det å flytte kan være en dyr affære, og det kan bli lite penger igjen til kostbare renoveringer. Faktisk er det 38 % av folk som utsetter oppussingen etter å ha flyttet inn ettersom de simpelthen ikke har råd til det.

Løsningen? Vurder å bruke maling som en rask og overkommelig måte å skape et nytt utseende som hele familien vil sette pris på. Vår fargedesigner Louise Tod forklarer hvordan du kan oppnå espa-følelsen på badet uten å sprenge budsjettet helt.

malte-vegger-pa-baderommet

1. Foreta en vurdering


Ta en grundig titt rundt ditt nye baderom og sett opp en jobbliste som inkluderer kun de jobbene som du kan fikses enkelt og rimelig selv. Kan du male listene i taket, taket, dørlistene, døren, vinduslistene, halvveggen etc.

farger pa baderomsveggene

2. Hvor kan du tilføre farger?


Har du slette vegger er det sannsynlig at du kan male disse. Baderomsplater kan i de fleste tilfeller også males, og som ellers er det usedvanlig viktig at disse er tilstrekkelig rengjort for å få et bra sluttresultat. Har du kun fliser på veggene? Da kan du male taket, døren og listverk for å tilsette litt farge.

 

Å kombinere grønt og hvitt vil få et lite bad til å føles friskt og luftig, mens marineblått vil ha en beroligende effekt og hjelpe til å gi et enhetlig preg.

3. Hvilke farger er holdbare lenge på badet?


Grått er for tiden en stadig populær farge for baderom. Med fargenyanser fra det blekeste dueblått til den dypeste skifergrått, er det en enkel måte å tilføre badet en sofistikert stemning. Det samme er både grønne og blå farger - spesielt de lyse fargenyansene. I den senere tid er også dype og mørke farger tatt steget inn på badet.  

 

Grått er for tiden en stadig mer populær farge for baderom. Fra det blekeste duegrå til det dypeste skifergrå, tilfør en sofistikert stemning med de deiligste farger.

4. Sats på farger som gjør deg glad


Hvis dine baderomsfliser er hvite eller nøytrale har du den perfekte muligheten til å eksperimentere ved å male eventuell gjenværende vegger i en deilig farge du alltid har hatt lyst til å prøve. 

farger pa badet for og etterbilder

Å kombinere grønt og hvitt vil hjelpe å få et lite bad til å føles friskt og luftig, mens marineblått vil ha en beroligende effekt og hjelpe til å gi et enhetlig preg.

 

bla farge pa badet

En dyp gulgrønn fargenyanse er perfekt for mørke baderom og vil umiddelbart løfte stemningen.

halvvegg er malt med vatromsmaling

Tips

Du kan kutte kostnader ved kun å flislegge de områdene som vil komme i direkte kontakt med vann, som for eksempel i dusjsonen eller på en halvvegg over badekaret. Dette vil også gi deg mer tilgjengelig veggplass å male på!

5. Mal taket


Bruk samme farge på vegg og tak, og opplev av badet får det koselige hulepregede følelsen som vi gjerne forbinder med et spa-anlegg. Se hvordan taket endrer karakter på rommet på bildet under av før- og etter-bildet.

mal taket i en mork farge pa badet