Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Fra stemningsfulle blåfarger til duse gråtoner – derfor bør du se litt mørkt på det når du frisker opp veggene.
Mørk og dramatisk spisestue

Mal hjemmet med en mørk og dramatisk fargepalett

Fra stemningsfulle blåfarger til duse gråtoner – derfor bør du se litt mørkere på det når du frisker opp veggene.

«Vi vil gjerne gjøre hjemmet vårt mer moderne, og lurer på å bruke mørkere farger, siden de er i vinden for tiden. Er dette en god idé, eller bør vi holde oss til det trygge og kjente?»

Modige interiørdesignere er ikke lenger redd for mørket, og har omfavnet dype og mørke fargepaletter. Tør du å gjøre det samme?

Interiørdesigner Rebecca Davies forklarer hvorfor hvordan mørke farger kan inngå i hjemmet ditt:

Mørk grå farge på kjøkkenet
Mørk grå farge på kjøkkenet

1. Mørke farger skaper hygge

Mørker farger har et litt skummelt rykte, men de kan faktisk være utrolig koselige. Du kan bruke dem til å gjøre et digert rom litt mer intimt, eller gjøre et mindre rom ekstra koselig – det er en myte at du bare bør bruke lyse farger i små rom. Hvis du vil ha en koselig og trygg følelse, kan du male veggene i en dypblå sjattering.

Hvilke farger?
 

 

Vil du tilføre hjemmet ditt en luksuriøs utseende, uten å bruke en formue på designmøbler? Da kan du male veggene i en fyldig, mørk farge.
Gjør rommet mer dramatisk med mørke farger

 

2. Mørke farger gir rommet et dramatisk preg

Vil du heve hjemmet ditt ytterligere, uten å bruke en formue på luksusdesign? Da kan du male veggene i en fyldig, mørk farge. Dette fungerer ekstra godt i rom som brukes på kveldstid og til gjester, for eksempel spisestuen. Velg en mørk, rik rødfarge som ser fabelaktig ut i skinnet fra stearinlys.

Hvilke farger?
Dark Marseille

 

Hvis overflaten på veggene dine ikke er helt perfekt, men du ikke har tid eller penger til å slettsparkle de, kan maling i en mørk farge dekke over en rekke skjevheter.
Dekk ujevne vegger med mørkere sjatteringer

 

3. Mørke farger skjuler ujevnheter

Hvis overflaten på veggene dine ikke er helt perfekt, men du ikke har tid eller penger til å pusse dem på nytt, kan maling i en mørk farge dekke over en rekke skjevheter. På lyse vegger vises alle skyggene fra ujevnhetene, mens mørke vegger absorberer lyset og lurer øyet til å tro at overflaten er helt glatt. Her spiller også glansgraden inn, så en ujevn vegg bør males i en silkematt maling. 

Hvilke farger?
Mystical Paris og Dark Versailles

 

 

4. Mørke farger ser fantastiske ut sammen med lyse kontraster

La deg inspirere av malerne fra den nederlandske gullalderen og la lys og skygge møte hverandre. En mørk bakgrunn gjør at lyse kontrastfarger synes ekstra godt, noe som gir et stilig og urbant preg. Prøv å male veggene i koksgrått med neongult, rosa eller limegrønt tilbehør.

Hvilke farger?
Dark Le Mans, Mystical Paris og Illuminated Le Havre

 

Mørk plommefarge på veggen i spisestuen

 

5. Mørke farger er litt annerledes

Hvem har vel lyst til å være som alle andre? Når du maler med mørke farger, utstråler både du og hjemmet ditt glamour og mystikk. Kontraster i metal som messing eller gulv gjør interiøret ekstra fasinerende.

Hvilke farger?
Dark Marseilles 

 

Tips Er du redd for at mørke farger skal virke overveldende? Mal en mørke fargetonen på tre fjerdedeler av vegghøyden, og la den øverste fjerdedelen ha samme lyse farge som taket. Dermed virker det som om det er høyere under taket, og rommet virker lysere.

 

Henter dataene, vennligst vent...