Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
By Malin
By Malin

Mal kjøkkenbordet à la Back to the roots byMalin

Med signaturfargen Back to the roots byMalin fikk et gammelt kjøkkenbord hjemme hos bloggeren Malin Person et nytt liv.

Bloggeren, og den svært kreative Malin Persson, jobber både som stylist, innreder og som programleder for SVT, der vi har sett henne forvandle og skape vakre hagekreasjoner. Malin blogger også for Elle Decoration, der hun deler det som inspirerer henne i livet; gode oppskrifter, vakre innredninger, spennende reiser og en bærekraftig livsstil som lyser opp hverdagen.

En sak som Malin virkelig brenner for er en personlig og tidløs innredning.  En favorittsyssel er å lete etter unike godsaker på auksjoner og loppemarked, og gi de gamle møblene et nytt strøk med maling og en helt ny finish!

By Malin
By Malin

Malins hjem preges av skjønne grønne nyanser

Når Malin, i samarbeid med oss i Nordsjö, fikk velge sin signaturfarge, så falt valget naturlig på en mørk grønnfarge, en harmonisk farge som er beroligende og gir følelsen av trygghet.

Malin er en person som elsker å være ute i skog og mark, så derfor er det helt naturlig at hjemmet hennes preges av denne interessen.  Hjemme hos Malin blomstrer det nemlig for fullt i bedene, og grønne planter er det rikelig av.  I det siste har også en del innredningsdetaljer fått en grønnfarge.

By Malin
By Malin

Jeg tror at denne fargen er strålende å bruke på møbler, og hjemme hos meg fikk Back to the roots byMalin sette farge på vårt gamle kjøkkenbord. Male om møbler er ikke bare den beste måten å gi nytt liv til gamle favoritter – det er både morsomt og enkelt!

Vårt gamle kjøkkenbord fikk med denne mørke, vakre fargen, et helt nytt uttrykk som harmoniserer med hjemmets øvrige grønne detaljer, forteller Malin.

By Malin
By Malin

Få stilen!

Den enkleste måten å forandre et bord, en stol eller kommode, er å male om. Å bytte farge på et møbel er ikke spesielt vanskelig, men har du aldri prøvd før, kan det være nyttig å ha en enkel guide og noen smarte tips.

By Malin
By Malin

Slik maler du om ditt kjøkkenbord à la Back to the roots byMalin
 

Handleliste:

  • Sandpapir
  • Korthåret liten rull + brett
  • Pensel, dersom rullen ikke kommer til overalt.
  • Ambiance Superfinish i fargen Back to the roots byMaling
  • Rørepinne
  • Maskeringstape,
  • Dekkpapir, om du vil unngå malingssøl

Slik går du frem

  1. Start med å slipe overflaten lett med sandpapir. Slip bort ujevnheter, og jevn ut dypere hakk eller riper med sparkel.  Er møblet umalt, anbefaler vi at du grunner med en heftgrunning, slik at malingen får et godt feste.

Tips 1!  Slip overflaten lett, slik at malingen får godt feste. Tørk deretter nøye bort slipstøvet med en microfiberklut.

  1. Bruk rullen så mye som mulig – det gir en jevnere overflate, det renner ikke, og du sparer tid. Selv om du er ute etter en penselstruktur, kan du rulle det første strøket likevel og bruke pensel på det andre strøket. Du kommer til flere steder enn du tror med en rulle, ettersom den er myk og former seg etter underlaget.  Det kan imidlertid være vanskelig å nå lengst inn i rette vinkler, og da kan det være bra å ha en mindre pensel å fylle i med. Pass på å sjekke møbelet fra flere ulike vinkler, slik at du ikke glemmer å påføre maling enkelte steder, før du begynner med neste strøk.

Tips2! Husk at du ikke tar for mye maling på rullen, da kan det lett bli linjer, men rull i tynne lag. Forsøk også å tenke systematisk, slik at du ikke glemmer noen deler av møbelet. Det er enkelt å se hvor du har glemt å male etter første strøket, men vanskeligere når andre strøket er i samme farge.

Vannbaserte malinger tørker hurtig, og dersom det er et større møbel, har ofte malingen rukket å tørke der du startet, slik at du kan begynne med andre strøket umiddelbart – men kontroller overmalbartiden som er angitt på baksiden av malingsboksen, og følg anbefalingen.

Tips3! For å unngå å rengjøre rull og brett mellom strøkene, kan du enkelt putte det i en plastpose, og lukke så det er tett, slik at fuktigheten bevares. Vent deretter ett døgn før du tar i bruk møbelet, slik at malingen får en sjanse til å tørke godt.

Produkttips: Nordsjö Ambiance Superfinish er uten tvil vårt beste og vakreste produkt når det gjelder maling av treverk, og den har en fantastisk slitestyrke og en nydelig finish, uansett hvilken farge du velger.

Lykke til!

Produkter

 
Original Forvask
 
Original Heftgrunning til dør, list og panel
 
Ambiance Superfinish helmatt maling
 
Ambiance Superfinish halvblank maling


Mer inspirasjon fra Malin Persson!
 

Her kan du lese om hvordan Malins kjøkken i gjesteleiligheten i kjelleren fikk en grønn make-over -

By Malin
By Malin
Henter dataene, vennligst vent...