Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Łączenie kolorów z Dulux Ambiance Ceramic - jak to robić?

Hvordan setter du sammen og kombiner fargene i Ambiance-pallettene?

Når du pusser opp et hjem eller et rom er valg av farger et av de viktigste beslutningene du gjør. Tross alt påvirker fargene estetikken i rommet, så det er viktig å velge farger som passer med hverandre for å få en harmonisk balanse. Denne oppgaven er ikke alltid like lett, men ved hjelp av våre  inspirerende Ambiance-paletter kan du enkelt kombinere og matche farger.

Unik design på Nordsjö Ambiance-palettene


De fire Ambiance-pallettene har et unik design – ved hjelp av strukturen kan du enkelt kombinere farger og få den perfekte effekten hver gang. Du trenger ikke å ha tidligere interiørerfaring, og du kan være sikker på at du velger farger som passer sammen. Hver palett består av 10 farger, hvorav en av fargene danner en nøytral base som passer perfekt sammen med alle de andre fargene i paletten. De andre 9 fargene er arrangert 3 i hver rad og 3 i hver kolonne.

I denne artikkelen introduserer vi fire måter å matche og kombinere farger i Nordsjös nye Ambiance-paletter.

Metode 1: Kombiner fargene vertikalt


Den første måten å oppnå gode resultater på er å bruke tre farger vertikalt ved siden av hverandre.

Hvis du for eksempel ønsker å male med farger fra paletten som heter Timeless Neutrals så finnes fargene Nordsjös Restful Sarcelles, Bakery Brown og Deep Roubaix tilgjengelig i en vertikal linje. Kombinasjonen av disse tre fargene gir en estetisk og vakker fargesammensetning. Du kan for eksempel male en vegg, eller deler av den, i en mørk nyanse og bruke lysere farger på resten av veggen.

Det hele avhenger av både dine ønsker og størrelsen på rommet, men en ting er sikkert – å kombinere farger vertikalt ved siden av hverandre gir alltid et bra resultat!

Metode 2: Kombiner fargene horisontalt


Når du planlegger å male om kan du også kombinere farger som ligger horisontalt ved siden av hverandre i en palett. 

For eksempel har fargepaletten som heter Modern Heritage hele 10 farger som gir rommet et svært luksuriøs utseende. I den ene linjen finner du for eksempel fargene Nordsjö Dandy dust, Dazzling Narvik og Camouflage green. Disse fargene harmonerer med hverandre og uttrykket blir  veldig bra når de kombineres. Dra nytte av de nøye utformede Ambiance-fargepalettene og sett ditt preg på interiøret uten kompromisser.

Metode 3: Kombiner tre farger


Nordsjös Ambiance-paletter er anvendbare så du trenger ikke  alltid å bruke farger som ligger ved siden av hverandre. Som hoveregel  kan du kombinere alle fargene i en palett uansett plassering. En tommelfingerregel er å bruke maksimalt tre farger når du skal fargesette interiør så det ikke blir for mye. Hvordan kan en slik  kombinasjon se ut i praksis?

De ulike palettene er allsidige i bruk, hvilket tilsier at du ikke trenger å bruke farger som ligger ved siden av hverandre verken vertikalt eller horisontalt. I hovedsak kan du kombinere alle fargene i en palett. Bare husk at det vanligvis brukes maks tre farger når du skal fargelegge interiør slik at det ikke blir for mye. Det er greit å forholde seg til denne regelen. Hvordan kan en slik kombinasjon se ut i praksis?

Om ditt mål er en innredning som henviser til naturen så skal du bruke paletten Sustainable Future. Som beskrevet overnfor  så kan du kombinere tre farger  fra de ni tilgjengelig. Forestill deg hvor sensasjonelt interiøret kommer til å se ut med vegger malt i for eksempel fargene Deep Rochefort, Forest retreat eller Mountain ridge. Disse fargene  harmoniserer veldig godt med hverandre, og den sterkeste fargenyansen kan anvendes som et viktig dekorativt element på veggen som gir oppmerksomhet.

Metode 4: Kombiner en basisfarge med to andre farger


Husk at hver av de 4 fargepalettene har en utvalgt nøytral farge. Dette er en universell farge som setter tonen for de andre farger. Den fjerde måten å kombinere farger på er nettopp å velge en hovedfarge og deretter kombinere den med to andre farger fra paletten. Se hvordan denne ideen fungerer for paletten Contemporary pop. Du kan kombinere en nøytral farge (Bright Calais) og to hjelpefarger (Clear Narvik og Sweet Embrace) for en perfekt estetisk effekt.

Lek med fargene i palettene


De nye Ambiance-palettene fra Nordsjö har uendelige kombinasjonsmuligheter. Bruk dem ved å kombinere farger som finnes i den valgte fargepaletten. Bruk tipsene våre og prøv en av de 4 metodene. Nå kan du  enkelt oppdatere hjemmet ditt eller hvilket som helst favorittrom og skape ditt drømmeinteriør!

Skap rom med unik personlighet och stil

Skap din innredningsdrøm med innedørs maling av høyeste premiumkvalitet for vegg, tak samt panel, listverk og dør/vindu. Med Nordsjö Ambiance kan du la din estetiske sans flyte og utforske grenseløse muligheter til uttrykk. Sett din personlige preg med eget valg av farger eller utgå fra noen av palettene vi allerede har satt sammen.

Henter dataene, vennligst vent...