Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Tradisjonelle barnerom med en moderne vri

Prøv våre moderne fargekombinasjoner – en oppdatert variant av de klassiske rosa og blå palettene.

«Vi er glade i klassiske barneromsfarger, men vi er redd for at barnerommet kommer til å se litt gammeldags ut. Hvordan kan vi lage et klassisk rom, som likevel føles moderne?»

Blått til gutter og rosa til jenter er fremdeles mestselgende farger til barnerommet for over 30% av vordende foreldre, ifølge undersøkelser utført av Nordsjö.

Mange foreldre føler seg tryggest med tradisjonelle farger til gutter og jenter når de skal innrede barnerommet. Men barnerommet trenger ikke å se gammeldags ut selv man bruker tradisjonelle farger.

Her viser vi hvordan du kan bruke tradisjonelle fargekombinasjoner på en ny og moderne måte, med en oppdatert fargepalett som hele familien kommer til å like.

 

Farger til de som liker blått

Glem den vanlige kombinasjonen av blå, hvit og gul – denne fargepaletten handler om å blande ulike blånyanser for å skape den beroligende følelsen av en blå lagune.
Barnerom med maritime striper

 

1. Lag på lag med blått for et maritimt preg

Innred barnerommet med et maritimt tema, der guttebabyen er omgitt av rolige farger.

Glem den vanlige kombinasjonen av blå, hvit og gul – denne fargepaletten handler om å blande ulike blånyanser for å skape den beroligende følelsen av en blå lagune.

Her snakker vi dype, sjelfulle blåtoner, som kobolt, ultramarin, akvamarin og turkis.

Hvis du velger én nyanse til veggene og en mørkere sjattering til tak og lister, får du en omsluttende og undersjøisk følelse. Du kan også begynne med hvite eller nøytrale vegger, og legge til innslag av klare blåfarger for å lage et enkelt, men effektivt inntrykk.

Kombiner dette med myke, taktile materialer, som bølgende gardiner og et mykt saueskinn, for å gi rommet et enda mer beroligende preg.

Hvilke farger?

Deep CognacDeep Dijon og Dazzling Dijon

 

Elektriske blåfarger er også godt egnet til fokusvegger, spesielt sammen med energisk oransje. Du kan også holde det helt enkelt med skinnende hvitt.
Blå fokusvegg

 

2. Vær modig med klare og rene blåfarger

I den andre enden av det blå fargespekteret finner du de klare, elektriske blåfargene. Dette er farger som cyan, safir og blåbærblå. Det er tilstrekkelig med et lite innslag av disse kraftigere blåfargene for å gjøre rommet mer energisk og spennende, og som er kjent å stimulere barnets sanser og fantasi.

Elektriske blå farger er også godt egnet til fondvegger, spesielt sammen med energisk oransje farger. Eller du kan holde det helt enkelt med på kombinere kritthvitt, som Base White, på listverk og detaljer.

Ta i bruk små innslag av sterkere blåfarger i tilbehør og på tekstil og interiørartikler, som en lampe i turkis eller puter i fløyelsblått, for å gi paletten mer dybde og tekstur.

Hvilke farger?

Dazzling Dijon og Illuminated Dijon

 

Farger til de som liker rosa

Hvis rosa ligger ditt hjerte nærmest, men du vil ha et mer moderne preg, kan du prøve å kombinere rosa med oker
Barnerom i rosa og oker

 

1. Vær modig med oker og rosa

Hvis rosa ligger ditt hjerte nærmest, men du vil ha et mer moderne preg, kan du jo prøve å kombinere rosa med oransje?

Denne kombinasjonen er både livlig og beroligende, og minner om sorgløse sommerdager. Den fungerer best i varme, dempede sjatteringer, som sorbetrosa eller sorbetoransje.

Hvis du vil ha et interiør som passer like bra etter hvert som babyen vokser, kan du velge én nyanse til veggene, og fremheve den ved å male listene i en annen farge. Du kan også bruke en klarere nyanse, som sorbetoransje, på en fokusvegg eller en stripeeffekt på veggen.

Du kan også forsterke sommerstemningen ved å velge tilbehør i lignende nyanser, som gull, brent oransje og gammelrosa.

Hvilke farger?

Glowing CannesIlluminated AntibesRestful Antibes og Dusky Nice

 

Sterke rosa- og lillatoner er varme og lidenskapelige, og gjør inntrykk når de kombineres med kjølige, nøytrale farger, spesielt som livlige striper.
Barnerom med sterke, rosa striper

 

2. Gjør inntrykk med knallrosa

Sterke rosa- og lillatoner er varme og lidenskapelige, og gjør inntrykk når de kombineres med kjølige, nøytrale farger, spesielt som livlige striper.

Hvis du ikke ønsker å male hele rommet i denne livlige fargen, kan du prøve å inkludere de i en hvit og grå fargepalett, eller bruke dem på en fondvegg i et ellers nøytralt rom.

En annen måte å bruke knallrosa på barnerommet, er å legge til farge på små og uventede steder – som innsiden av en alkove, lhyller eller innsiden av et skap. Dermed kan du legge til litt drama uten å male alle veggene.

Engstelige oppussere kan også tilføre litt fargenyanse av fuksia ved å bruke fargerikt tilbehør på nøytrale rom. Se for deg skimrende, rosa gardiner mot hvite vegger, eller et mykt, magentafarget teppe på parkettgulvet.

Hvilke farger?

Sparkling MarseilleGlowing Marseille og Clear Marseille

 

Tips

Ikke glem belysningen! Lyset på barnerommet har mye å si for hvordan fargene fungerer sammen, og kan ha stor påvirkning på stemningen som fargepaletten gir.

Unngå grell belysning fra lamper som henger i taket, siden disse kan føre til at babyen blir blendet. Velg heller vakre nattlamper med lav watt, som gir et dempet lys.

 

Les også: Orange og grått for en Batman superhero hos HviteLinjer

Henter dataene, vennligst vent...