Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
fondvaggar
fondvaggar

Trendrekognosering 2020 – Fondveggen

Fondveggen er endelig tilbake på trendlisten – i en litt mer moderne og kreativ stil. Perfekt for å skape en rask og enkel forandring i hjemmet ditt, og utmerket som helgeprosjekt.

Trender innenfor farger og innredning forandres og fornyes titt og ofte – og noen ganger føles det som om vi ikke riktig fikk med oss en stil, før en ny trend dukker opp.


I Sverige og i Norden elsker vi virkelig å hoppe på og teste nye trender. Selv om vi ikke egentlig er klare til å ta farvel med de inspirerende trendene i 2019 – kan vi i det minste ta en titt på hva 2020 har å tilby.

TRENDREKOGNOSERING 2020 – FONDVEGGEN


En trend som vi gleder oss over og som er tilbake, er den klassiske fondveggen som vi nå får se i en mer moderne og kreativ stil. Fondveggen, som kan skapes og varieres i alle mulige former og farger, er perfekt for oss trendbevisste som elsker å følge trender, og som ønsker å fornye hjemme ofte.

Fondvaggar
Fondvaggar

DET PERFEKT HELGEPROSJEKTET


Vi i Norden elsker trender og å fornye hjemmet vårt. Vi vil eksperimentere og teste nye stiler og farger.


Å male er virkelig en av de enkleste og morsomste måtene å forandre hjemmet på. Og det som er så facinerende med maling, er at det både er en billig og rask måte til å forandre hjemmet på. Noen ganger kan maling forandre såpass mye at det neste skapes et helt nytt hjem eller rom.


Fondveggen som nå glir over hjørner og strekker seg litt opp i taket, fungerer som romdelere, i en form for brede fargerike striper og vågale mønstre.
Tips! Test gjerne med å kombinere matte og blanke malinger, det kan gi spennende lyseffekter.

Fondvaggar 3
Fondvaggar 3
fondvaggar
fondvaggar


De fleste av oss lever i en hverdag der tiden ikke alltid strekker til, og vi blir dessverre mer og mer stresset. Vi rekker ikke med alt, og vil leter derfor etter raske, kreative løsninger.


Fondveggen er helt enkelt et perfekt alternativ for oss som liker en rask forandring. For å male en enkel vegg går jo betydelig raskere enn å male fire.
En annen positiv ting med å male en fondvegg, er at du slipper å tømme hele rommet for møbler, og malingen kan være ferdig på kun noen få timer. Et perfekt helgeprosjekt helt enkelt!


Nedenfor får du noen enkle tips på hvordan du kan skape din egen trendy fondvegg hjemme. La deg inspirere av våre vakre bilder.

Fondvaggar 4
Fondvaggar 4


En klassisk fondvegg har tradisjonelt handlet om tre hvite vegger, og en mørkere fondvegg. Men tidene og trendene forandres.
Mange prøver ut ulike farger, leker med mønstre eller hvorfor ikke plassere fondveggen i taket?


Å skape en koselig og bohemsk følelse i soverommet trenger absolutt ikke være vanskelig eller kostbart.
Når du maler taket og en bit av veggen i en mørkere farge, så føles takhøyden automatisk lavere og følelsen av hygge åpenbarer seg automatisk. Her har vi malt med den varme fargen Nordsjö smooth maple.

Fondvaggar 5
Fondvaggar 5


Ved å la fondveggen fortsette opp i taket oppstår en spennende effekt som beroliger øyet. Her har vi malt med den sjarmerende fargen B7.10.59.

Ønsker du mer rosa inspirasjon? Klikk her.

Fondvaggar 6
Fondvaggar 6


En fondvegg kan også fortsette inn på de andre veggene. På denne måten skaper du en interessant dybde i rommet.

Fondvaggar 7
Fondvaggar 7

Veggen nedenfor er malt i den smøraktige solgule Nordsjö Tuff.

Fondvaggar 8
Fondvaggar 8

VÅG Å MALE 2020


2020 handler mye om mørke farger, og det å tørre å leke med farger og materialer.  Maksimalismen er mer trendy enn noensinne og "more really is more".

Har du problemer med å slippe tanken på en mørk farge, men kanskje ikke våger å forsøke? Sats istedenfor på en eller to fondvegger. Det kan gi samme effekt, men uten at rommet vil virke mindre.

Den lekre fargen nedenfor heter Intense Marseille.

Fondvaggar 9
Fondvaggar 9
Fondvaggar 10
Fondvaggar 10

Her ser vi den klassiske fondveggen der en vegg er malt i en mørkere nyanse for å gi rommet en tydelig avslutning og en herlig karakter.

Fondvaggar 11
Fondvaggar 11

Det mørke utseende er selvsagt også trendy i soverommet. Her kan vakre og karakterfulle farger som Deep Melun og Nordsjö cobalt night skape en ro og en dyp karakter til rommet.
Soverommets fondvegg nedenfor er malt med den rødbrune-grå Deep Melun. En vakker og karakterfull farge som noen ganger kan oppfattes som litt lilla.

Fondvaggar 12
Fondvaggar 12

Veggene ovenfor er malt med Deep Melun og Årets farge 2020 Tranquil Dawn.

Fondvaggar 13
Fondvaggar 13

Veggene ovenfor er malt med Årets farge 2020 Tranquil Dwan, Nordsjö cobalt night og Deep Melun.

Det går ikke an å unngå følelsen av at det er noe spesielt med å våkne opp i et hotellrom. Alt føles litt mer luksuriøst og mer stilrent.  Ønsker du å skape den følelsen i soverommet, så er det less is more som gjelder for din innredning – men ikke i ditt valg av farger!
Skap en følelse av hjemmehygge og luksus med en stilren innredning og mørke, dype farger på fondveggen.

Vil du ha mer soverominspirasjon? Klikk her.

Fondvaggar 14
Fondvaggar 14

Om du ønsker en følelse av at rommet føles større – så kan du med fordel bruke en mørkere farge på en av kortveggen. Dersom rommet er avlangt, så kommer rommet dermed til å oppleves bredere og mer kvadratisk.

Les mer om Trender 2020 – Våg å male og innrede mørkt. Klikk her.

Fondvaggar 15
Fondvaggar 15
Fondvaggar 16
Fondvaggar 16

GREY IS THE NEW WHITE


I den grå fargeskalaen kan man enkelt skape en ro og en behagelig atmosfære i rommet, men også en vakker holdning – avhengig av hva man velger i den lyse eller mørke skalaen.
Den grå fargeskalaen er mer trendy enn noensinne, og nå vil vi både innrede og male hjemmet vårt med den nydelige grå paletten. Grey is new white  - helt enkelt.


Et kjøkken i tredy grått, med lekne og fargeglade detaljer, er alltid et sikkert valg. Vi har malt fondveggen med fargene Nordsjö hazy morning og Nordsjö Grey Sparrow.

Fondvaggar 17
Fondvaggar 17


Her i det innbydende karnappet ville vi skape følelse av et hyggelig kryp-inn ved hjelp av en mørk, dypgrå farge.
Innred gjerne karnappet med en dempet belysning og myke tekstiler i en harmonisk fargeskala for å ikke ta bort fokus fra den vakre fargen (og selvsagt utsikten).

Fondvaggar 18
Fondvaggar 18

En annen sterk trend i 2020 er at innredningen mer og mer skal speile vår personlighet og vi skal våge å være litt ekstra modige og utfordrende i hjemmet.
En fondvegg er da et perfekt valg, da det både tillater de som er mer vågale i sin stil, og de som er litt mer usikre.


Fondveggen gir oss nemlig mot og mulighet til å våge å være litt ekstra modige og skape noe spennende og personlig på en mindre flate.

Fondvaggar 19
Fondvaggar 19

Fondvegg inspirasjon

Her ser vi et eksempel på en litt mer vågal fondvegg som byr på fantastiske kontraster, tydelighet og skarpe farger. Vi har malt med fargene Nordsjö Kjærlighet og Nordsjö Rar.

Fondvaggar 20
Fondvaggar 20


Naturmaterialer som rotting, terrakotta, tre og mykt lær vil fortsette å være en fremtredende trend gjennom 2020.
I kombinasjon med den varme, rustne palettten skaper det en vakker harmoni i hjemmet.


Her har vi valgt å male en horisontal fondvegg i den myke fargen Nordsjö soft pink.

Fondvaggar 21
Fondvaggar 21


Detaljer i dempede grårosa farger og rustikk leire, er vakre å kombinere med den varme paletten på veggen. Her er stuen malt med ravnyansen Spiced Honey.


Vil du se om fargen passer inn hos deg? Forsøk Colour Tester som er et enkelt verktøy med maling og en mini-rulle i ett. Klikk her for å bestille din prøve allerede idag.

Fondvaggar 22
Fondvaggar 22


Her ser du et eksempel på hvordan et rom kan oppleves helt annerledes avhengig av hva man velger å male fondveggen med.
Også her ser vi de brente tonene, terrakotta, brunt og detaljer i tre.

Fondvaggar 23
Fondvaggar 23

UVENTEDE DETALJER


En fondvegg er også en perfekt måte å bruke når man vil fremheve detaljer som vakre vinduer og dører. Bare ved å male en enkel detalj rundt vinduet, så vil det oppstå en spennende effekt som virkelig beroliger øyet.


Fargen på detalj og fondveggen til høyre er årets farge 2019 – Spiced Honey. Øvrige felter er malt i den vakre fargen, Nordsjö unicorn white.

Fondvaggar 24
Fondvaggar 24
Veggen til høyre, samt karmen rundt vinduet er malt i fargen Spiced Honey.

TENK UTENFOR BOKSEN


En fondvegg trenger ikke å være statisk på en vegg – men den kan gjerne få fortsette inn på de andre veggene. På denne måten skaper du en interessant dybde i rommet, eller følelse av et rom i rommet, som du kan se nedenfor.


Her har vi valgt å male og innrede et uanvendt kryp-inn med blant annet den myke og dempede grønngrå fargen Tranquil Dawn. De øvrige fargene som vi ser på bildet, er Nordsjö calm retreat og Nordsjö beach day.
Les mer om Tranquil Dawn – Årets farge 2020 her.

Fondvaggar 25
Fondvaggar 25

ET UTSAG OM FONDVEGG


Om du er ute etter å fremheve noen spesielle detaljer i rommet, som et vakkert bilde, en vakker stol eller en gulvlampe, så er fondveggen perfekt å jobbe med. Bare se nedenfor hvordan den stilfulle gulvlampen kommer frem i rommet.


V har malt fondveggen i den deilige rosa Nordsjö raspberry shake. Årets farge 2020 Tranquil Dawn og den mørkgrå Nordsjö darkened storm.

Fondvaggar 27
Fondvaggar 27


Ekstra dekorativt og effektfullt blir det med en fondvegg dersom du har flere rom som ligger på rekke og rad. Her har vi malt med fargen Spiced Honey og fondveggen innerst med Heart Wood.

Fondvaggar 28
Fondvaggar 28


En unik og iøyenfallende fondvegg – som bryter fra resten av rommet – trenger absolutt ikke å bety sterke farger og mønstre. Her kan du også velge en farge med en liten kontrast eller hvorfor ikke samme farge, men med en annen glans. Det kan skape uventede og heftige blikkfang.

Fondvaggar
Fondvaggar
Fondvaggar
Fondvaggar


EN LEVENDE FONDVEGG


Våg deg på et spennende uttrykk på veggen. Bland ulike farger og skap nyanseforskjeller, så kan du få frem et uttrykk som føles både harmonisk og personlig. ”Ombre” er en maleteknikk som brukes flittig av innredningsdesignere og stylister, og får virkelig veggen til å bli mer levende.
Så enkelt skaper du teknikken på veggene. Klikk her.

Fondvaggar 31
Fondvaggar 31
Fondvaggar 32
Fondvaggar 32


Er du trangbodd eller har du kanskje et rom som krever ulike funksjoner, er fondveggen en perfekt måte å avgrense og skape en følelse av et rom i rommet.
Soverommet nedenfor trengte en plass for et hjemmekontor, så vi valgte å male dekorative triangler tilpasset målene til skrivebordet.
Vi har malt med de vakre fargene Glowing Calais, P7.08.76, ON.01.87, RN 01.61 og NN.00.76.
Les mer om inspirasjon til hjemmekontoert. Klikk her.

Fondvaggar 33
Fondvaggar 33

DEKORATIVE STRIPER SOM FONDVEGG


I dette harmoniske soverommet – som har en utsikt som slår det meste – har vi malt veggen bak sengen med dekorative striper. Her blir fondveggen som en stor og luksuriøs sengegavl.


Vi har malt med fargene Tranquil Dawn, Nordsjö darkened storm, Nordsjö distant shadow og Nordsjö picnic dream.

Fondvaggar 34
Fondvaggar 34


Ved hjelp av fargesterke striper på veggen, skaper du en personlig og unik vegg i soverommet. Her har vi valgt å male en fondvegg bak sengen med litt mørke, vågale farger. Tranquil Dawn er malt på sideveggene, og i taket og harmoniserer vakkert til fondveggens palett.


Vi har malt med fargene Tranquil Dawn, Nordsjö darkened storm, Nordsjö picnic dream og Nordsjö flame orange.

Fondvaggar 35
Fondvaggar 35


PLUKK OPP FARGEN I ROMMETS DETALJER


Noen ganger kan det være en fordel å plukke opp farger i fondveggen ved å la den komme tilbake i øvrige detaljer i rommet. Det kan være med en vakker vase, en pute i sofaen eller i sengen, et pledd eller teppe. Ellers kan fondveggen noen ganger gi følelse av at den lever sitt eget liv ved siden av rommet.  Husk å ikke matche for mye – men skap en balanse og en flyt i rommet. 

Fondvaggar 36
Fondvaggar 36


VISUALISER MED VISUALIZER


En enkel måte å finne din favorittfarge til fondveggen er å bruke vår fargesettingsappen, Nordsjö Visalizer. Ved hjelp av dette enkle verktøyet kan du fargesette veggene direkte i rommet  - uten en gang å male en dråpe. I appen kan du teste hundrevis av farger, og se hvordan veggene dine forandres direkte på skjermen.


Eksperimenter fritt til du føler at du har funnet en perfekt farge til fondveggen. Klikk her for å lese mer.

Fondvaggar 37
Fondvaggar 37
Fondvaggar 38
Fondvaggar 38


MAL MED RIKTIGE MALING


Gangen, kjøkkenet, barnerommet, stuen eller soverommet – naturligvis vil vi ha like pene vegger i alle rom. Med tanke på hvor mye som søles, kokes, males og søles med vann i noen rom, så er det faktisk ikke opplagt.


Nordsjö har et sortiment av innendørsmalinger for hele hjemmet og alle behov.
Les mer om riktig maling til rett plass her, og finn de beste produktene til veggene. Klikk her.

Fondvaggar 39
Fondvaggar 39
Henter dataene, vennligst vent...