Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Rosa forsidebilde

MAL ROSA – SLIK INNREDER DU MED ROSA NYANSER

Dempet gyldenrosa, pulveraktig fløyelsrosa eller hvorfor ikke en myk støvete rosa? Den rosa paletten er mer trendy å male med enn noen gang. Se vår fantastiske inspirasjon!

Vi er forskjellige. Vi har ulike personligheter og vi har forskjellige stiler. Dette gjenspeiles ofte i klærne vi bruker, musikken vi hører på og i rommene våre. Vi fyller våre hjem med mennesker som vi er glad i, detaljer vi liker og farger som passer oss. Det er noe fint med å kunne vise hvem man er gjennom maling og farger.

Den rosa paletten har gått fra å være en barnslig og leken farge, til en trendy og stilren nyanse. La deg inspirere av den rosa paletten – men fremfor alt, la din personlighet og din historie sette sitt preg på hjemmet ditt. Få det til å vises at du føler deg hjemme.

Gyldenrosa, pastellrosa, en dempet grårosa eller hvorfor ikke en myk dusty pink! Den rosa paletten – som kan brukes i alle rom i hjemmet – byr på utrolig mange nyanser å velge mellom. Her gjelder det bare å finne din egen favoritt, og deretter skape en vakker harmoni i rommet. Hvis du føler deg usikker på å bruke rosa på store veggflater, kan du selvfølgelig velge å male kun en fondvegg eller utvalgte detaljer, som blant annet innsiden av en hylle eller en stol, noe som gir deg muligheten til å leke med den rosa paletten på en enkel men likevel effektiv måte.

Kombo bilde

EN VAKKER ROSA

Høsten og vinteren innebærer oftest litt varmere og mørkere farger i våre hjem. Ved å kombinere de «triste» høstnyansene med en dempet gyldenrosa eller en støvete pastellrosa – da kan hjemmet ditt være både innbydende og et varmt sted. En vakker rosa kan virkelig friske opp, og vekke liv i rommet – uten at den tar overhånd.

Så, som alltid, når det gjelder maling og farger, handler det om å finne en god balanse og tenke på kontraster. Kontraster er en viktig og morsom ting å jobbe med, og som gjør fargevalget og interiøret til huset interessant for øyet. Bland og kombiner forskjellige materialer – matt mot blank, hardt mot mykt, mørkt mot lyst, kaldt mot varmt – et enkelt triks for å få detaljer til å komme frem og få liv.

DEN ROSA PALETTEN ER MER TRENDY ENN NOENSINNE

 å male hjemmet vårt med – og nedenfor finner dere mye inspirasjon på hvordan den kan brukes i alle rom.

Rosa maling

ROSA I STUEN

Hjemme i stuen slapper vi av etter en lang arbeidsdag, omgås med venner og familie, underholder oss med en god film, eller bare nyter en god bok i favorittstolen. Uansett smak og stil, så er stuen plassen hvor vi ønsker å skape et inspirerende miljø, en følelse av ro, og et rom der vi kan samle ny energi.

Det sies at den rosa paletten kan gi fred og ro, og selvfølgelig er det en utmerket farge til stuen. Hvis du vil balansere de rosa veggene litt, kan du med fordel velge litt strammere og stilrene møbler og detaljer.

Stue malt i rosa farge

Veggen er malt i fargen Nordsjö maderia rose

Rosa stue

Veggen er malt i fargen Nordsjö irish rose

Fargene vi har malt med nedenfor:

Nordsjö raspberry shake

Tranquil Dawn – Årets farge 2020

Nordsjö darkened storm

VRUM

Veggen er malt helmatt i fargene Nordsjö raspberry shake, Tranquil Dawn – Årets farge 2020 og Nordsjö darkened storm

VIL SOFAEN PASSE TIL VEGGFARGEN?

Et spørsmål vi ofte får i Nordsjö, er: Vil sofaen passe til fargen på veggen? En enkel måte å finne ut av det på er å teste fargevelgerappen vår, Nordsjö Visualizer. Ved hjelp av dette enkle verktøyet, kan du fargelegge veggene direkte i rommet – uten å male en dråpe. Klikk her for å lese mer.

Rosa soffa

DUSTY PINK

Hjemme hos bloggeren og stylisten Kristina Hede Fogsgaard @_rosemille, falt valget på den myke dusty pinkt fargen – Restful Melun. Slik beskriver Kristina fargen:

«Da jeg startet å male med Restful Melun, tenkte jeg at den var litt for feminin og myk for et kjøkken. Men straks de svarte bilderammene kom på plass og jeg blandet inn detaljer i messing og grønt, ble helhetsinntrykket noe helt annet. Det lysegrå på kjøkkenet, som leder opp til bildeveggen, har fått en ekstra glød med den rosa nyansen på plass».

Les mer om Kristinas hjem her.

Kristina får ofte ny inspirasjon til å male på nytt, og noen ganger kan valg av farge være litt vanskelig. Denne gangen valgte Kristina å bruke Colour Tester, en ny type smart fargeprøve som består av maling og en minirulle i ett. I motsetning til vanlige fargeprøver, som krever at du forestiller deg hvordan fargen vil se ut på veggen, viser Color Tester nøyaktig hvordan fargen vil se ut direkte på veggen, i det riktige lyset.

Vil du se hvordan Restful Melun ser ut hjemme hos deg? Klikk og hent Colour Tester direkte hjem her!

Rosemille hjemmesidebilde
Rosemille hjemmesidebilde 1

Restful Melun er fargevalget på veggen hos @_rosemille

ROSA I SOVEROMMET

Drømmer du også om et rosa soverom? Som vi nevnte tidligere, sies det at den rosa paletten gir en følelse av trygghet og ro. Så hva er da bedre enn å male soverommet med en vakker rosafarge. Her kan du med fordel velge en litt mer dempet og jordnær rosa – for å unngå at soverommet skal føles altfor barnslig.

Rosa soverom med bad

Veggen er malt i fargekode C2.06.68 og D2.08.53

Lag lekre kontraster ved å innrede med svarte detaljer i soverommet. En svart sengegavl kan virkelig ramme inn sengen, og skape en stilfull følelse til soverommet.

Farger vi har malt med nedenfor:

A3.20.13 (veggen til venstre)

A5.06.64 (veggen rett frem) 

Soverom sort seng

Veggen er malt i fargekode A3.20.13 (veggen til venstre) og A5.06.64 (veggen rett frem) 

FRISK OPP DITT KJEDELIGE SOVEROM

Farge og form kan virkelige friske opp det kjedeligste soverom. Å blande en vakker rosa, enten med en myk gul, eller en mer fargesterk og varm oransje – er en kombinasjon som fungerer og virkelig piffer opp. Legg til detaljer som puter og tepper i herlige fargeglade mønstre.

Rosa soverom

Den rosa fargen har fargekode A8.05.82

Skap energi i rommet med en vakker rosa og en varm oransje. Skap noe interessant – et blikkfang – rommet der en del er malt i en lignende, men likevel annerledes nyanse. Som her nedenfor har vi malt en rute i veggpanelet med en avvikende farge. Vi har også valgt å male den dekorative sengegavlen i en vakker flammeoransje, for å få et møbel til å skille seg ut. 

Soverom orangs lampe

Farger vi har malt med: Tranquil Dawn – Årets farge 2020, Copper Orange – Årets farge 2015, Nordsjö raspberry shake og Nordsjö flame orange

SETT FARGE PÅ TAKET 

Når vi har malt et rom, glemmer vi ofte å tenke på taket. Det vi skal huske på er at taket har en stor påvirkning på rommet, og opplevelsen av den nye fargen som vi velger på vegger og gulv. Og hvem har sagt at taket må være hvitt? Ved å male taket i en annen og mørkere farge enn veggene – så skaper du en helt annen følelse i rommet.

Soverom hvit dør

Farger vi har malt med: Spiced Honey (taket) – Årets farge 2019, B6.06.73 og FN.01.79

ROSA TIL KJØKKENET

Er kjøkkenet ditt klart for en ny farge? Kjøkkenet – hjertet i hjemmet som det også kalles – er virkelig familiens samlingspunkt, der man kan servere en god middag, gjøre lekser, ha dype samtaler med venner og familie og nyte alle de gode måltidene.

Så hvorfor ikke legge litt ekstra tid og energi på å vise din personlighet i kjøkkenet? En av de enkleste måtene til å forandre et rom – er så klart med farger og maling.

Rosa kjøkken

Farger vi har malt med: Nordsjö sunset flame, Nordsjö silc moire og Norsjö peach godness

Skap en glad og hyggelig plass i kjøkkenet ved å velge litt mer vågale farger. Her kan en fondvegg i flamme-oransje og rosa være en vakker bakgrunn som garantert vekker liv i både måltider og de gode samtaler.

Bruk en delt effekt på veggen, som vi har gjort nedenfor, på en smart og kreativ måte. Mal også hyllene i samme farge som den øvre tredjedelen av veggen, for å få en vakker og naturlig overgang mellom fargene. Innram det hele med en vertikal del med fargen Tranquil Dawn, for å balansere og myke opp veggen.

For å virkelig sette prikken over i’en på stylingen og helhetsinntrykket – plasser kjøkkenredskapene slik at de matcher veggene for å skape en trendy «popkunsteffekt».

Rosa kjokkenbenk

Farger vi har malt med: Tranquil Dawn – Årets farge 2020, Nordsjö flame orange og Nordsjö raspberry shake

Metall som kobber, messing eller sølv – harmoniserer vakkert sammen med den rosa paletten.

rosa kjøkken med vinduer

Bilde til høyre: Copper Orange – Årets farge 2015. Bilde til ventre: fargekode B1.33.50

ROSA I BARNEROMMET

At barn elsker farger – det vet vi – og plutselig er du også i barnas magiske verden, hvor du kan fantasere fritt og benytte sjansen til å leke. I barnerommet kan du gjøre plass for lekne eventyr og rampete mesterverk, men også skape et rom med inspirerende og herlige farger, som gir rom for både ro og kreativitet.

En koselig himmelseng er et «must» når man vil skape et drømmeaktig barnerom. Influenseren @bloggaibagis har valgt å innrede barnerommet med en himmelseng og en dekorativ lysslynge som virkelig blir prikken over i’en når det gjelder å gjøre det koselig!

Her samspiller det koselige, gullgule stoffet vakkert med den myke varmrosa veggfargen Nordsjö tippy taupe.

Tippytaupe

Foto @bloggaibagis. Veggen er malt med malingen Perfom+ Easy2Clean i fargen Nordsjö tippy taupe

Farger vi har malt med på bildet under:

Nordsjö Heart Wood – Årets farge 2018

E0.03.72

B7.25.50

Y0.18.66

Z9.06.69 (dør)

Nordsjö knobbly ruby (kleshengeren)

Barnerom med prikker
Rosa barnerom

FOR DE ALLER MINSTE

I babyrommet kan man enten bruke en litt mer dempet rosa og istedenfor fokusere på fargerike detaljer. Eller du blander forskjellige farger og former helt vilt på veggene, møbler og andre detaljer i rommet. Her er det bare et spørsmål om smak.

Rosa barnerom for små barn

Veggen er malt med Xtramatt i fargen B6.05.73 og Spiced Honey – Årets farge 2019

FOKUSER PÅ DETALJENE

Å handle på loppemarked eller auksjon er en morsom aktivitet, men samtidig utrolig bra for miljøet. En boks maling er perfekt for deg som vil ha en oppdatering, eller få noe gammelt til å føles som nytt og friskt – og samtidig gjøre miljøet og planeten en ekstra tjeneste.

Bloggeren @viktoriaholgren som brenner for en holdbar og harmonisk innredning – har skapt et varmt og koselig barnerom til datteren Julie. Her har hun malt det antikke skapet i den vakre fargen Restful Melun.

Ønsker du tips på hvordan du maler møblene dine? Les mer om hvor enkelt det er å male møbler og andre snekkerarbeid her.

Viktoria Holmgren foto

Foto @viktoriaholmgren. Skapet er malt i fargen Restful Melun

VARMROSA GARDEROBE

Oppbevaring i et barnerom er alfa og omega og det kan man ikke ha for mye av. Avhengig av rommets størrelse, kan du enten velge en bygd garderobe, skuffer under sengen, kubehyller, fargerike kroker på veggen eller hyller til å legge bøker og andre småting på.

Mal garderoben din i samme farge som veggen! Stylisten Janniche Kristoffersen @bloggaibagis har malt med vår varmrosa farge Nordsjö tippy taupe på både vegger og garderobefronter. Hvorfor kjøpe nye fronter til garderoben når du enkelt kan male om de eksisterende?

Bloggaibagis

Foto @bloggaibagis. Veggen er malt i fargen Nordsjö tippy taupe

MER INSPIRASJON FRA @bloggaibagis

Janniches sønn Otis fikk nettopp en make-over på rommet sitt.

Les artikkelen og se alle de fine og inspirerende bildene HER.

Bib hjemmeside

Foto @bloggaibagis. Veggen er malt i fargen Nordsjö tippy taupe

SØTE PRINSESSEDRØMMER

Et rom som er helt perfekt for små prinsesser med rosa drømmer, skapes enkelt med vakre rosa vegger, en prinsesselignende himmelseng, en glitrende lampe og masse tyll. Soft Cannes heter den vakre veggfargen som er valgt hjemme hos @bohemdeluxe.

Ønsker du mer barneromsinspirasjon? Klikk her for masse lekende inspirasjon.

Prinsesserom

Foto @bohemdeluxe. Veggen er malt i fargen Soft Cannes

ROSA I GANGEN

Gangen er nok det rommet de fleste av oss legger minst vekt på – selv om det virkelig burde være omvendt. Hvordan den oppleves og på hvilken måte den innredes på, er faktisk viktigere enn man tror – her settes nemlig tonen for resten av huset. Til tross for dette, prioriterer majoriteten av oss heller en oppussing av stue eller soverom. Men glem ikke bort at gangen er det første rommet som man møter, når man kommer innenfor døren – og det sies jo at man kun får en sjanse til å gjøre et bra førsteinntrykk.

Leke gjerne med ulike farger og nyanser for å skape interessante brytninger og et personlig preg. Gangen forvandles da til en spennende vei ut, og et nydelig syn når du kommer hjem. Borte bra – men hjemme er best.

Farger vi har malt med nedenfor:

Y8.06.81 (øverst)

Z8.27.55 (nederst)

Rosa maling og gang

Farger: Fargekode Y8.06.81 (øverst) og Z8.27.55 (nederst)

Rosa gang

EN GRÅROSA OG HJERTELIG GANG

Heart Wood – Årets farge 2018 – er en farge som matcher og kobles til de beroligende fargene i naturen, som i hjertet av en skog. Den jordnære grårosa fargen kan brukes til en rekke fargekombinasjoner, avhengig av hvilken atmosfære du ønsker å skape i hjemmet ditt.

Farger vi har malt med nedenfor:

Nordsjö Heart Wood – Årets farge 2018

B7.10.59

C0.23.18

YN.02.45

W9.10.13

Rosa gang med trapp

Farger til høyre: Nordsjö Heart Wood – Årets farge 2018, fargekode B7.10.59 og C0.23.18. Farger til venstre: fargekode YN.02.45, W9.10.13

EN TOUCH AV ROSA

Hjemme hos Emily Slotte, som blogger på blogg.mama.nu/emilyslotte/ og som drifter instagramkonten @emsloo – har en tidligere glemt flate i gangen fått litt ekstra omtanke og oppmerksomhet ved hjelp av litt maling. Den dempete gyldenrosa fargen på døren heter Rosengång og veggene og trappen er malt i fargen Dusky Sarcelles. De ulike overflatene er malt i samme farge men med ulike maling som er tilpasset overflaten. Døren er malt med Ambiance SuperFinish og trappen er malt med gulvmalingen Perform+ Diamond Floor

Planter

Foto @emsloo. Fargen på døren heter Rosengång. Veggene og trappen er malt i fargen Dusky Sarcelles.

LA DØREN SPILLE HOVEDROLLEN I GANGEN

En stor flate i gangen, som kan være vanskelig å utnytte, er innsiden på ytterdøren og øvrige dører innendørs. Så hvorfor ikke skape et herlig blikkfang ved å male døren i en farge som skiller seg ut? Her kan det kreves litt ekstra mot, men vi kan love at resultatet kan bli fantastisk og unikt.

Influenseren Jannicke @bloggaibagis har malt døren i gangen sin med den vakre, friske fargen D6.07.77. Også panelet som du kan se i bakgrunnen er malt i samme farge.

Drømmer du også om en innbydende gang? Se hele vår inspirerende artikkel om gangen her.

Rosa dør

Foto @bloggaibagis. Fargen har fargekode D6.07.77

MAL MED RIKTIG MALING

Gangen, kjøkkenet, barnerommet, stuen eller soverommet – naturligvis ønsker vi å ha like pene vegger i alle rom. Med tanke på forskjellig type slitasje og vannsøl i de enkelte rom, så er det faktisk ikke mulig å bruke samme malingen i alle rom.

Nordsjö har et sortiment av innendørsmaling for hele hjemmet ditt og alle behov. Les mer om rett maling på rett plass, og finn de beste produktene til veggene dine her.

Ambiance rosa
Farger laster....