Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Vår fargedesigner deler sine beste tips for et nydelig barnerom

Nordsjö sin fargedesigner og nybakt mamma Marieke van der Bruggen viser hvordan du kan innrede barnerommet på en flott måte.

«Jeg planlegger barnerommet til babyen som er på vei, og jeg trenger noen ekspertråd, spesielt når det gjelder farger. Kan dere hjelpe meg?»

Da vår fargedesigner Marieke fant ut at hun ventet en datter, innså hun at hun hadde en stor innredningsutfordring foran seg. Det eneste ledige rommet i huset var bitte lite, og det var ikke mye naturlig lys der.

Som fargeekspert vet hun hvor viktig farger og mønstre er for babyens utvikling. Hun var derfor opptatt av å ta i bruk klare farger, uten at det føltes overveldende.

Hun ville også bruke smart tilbehør og lure oppbevaringsløsninger for å skape romfølelse og gi inntrykk av at rommet var større enn det var.

Marieke forklarer hvordan hun designet et perfekt barnerom til den lille datteren:

Gul oker gir en varm og solfylt glød når lyset skinner på den.
Fargepalett inspirert av solskinnet

Fargepalett med mye solskinn

Fargepaletten på barnerommet er hvit, okergul og rødrosa. Første valgte jeg en varm, dempet gulfarge som skulle være fokuspunktet i barnerommet. Rommet er lite, men den okergule fargen fanger sollyset hver morgen, og gir rommet en fantastisk varm og solfylt glød.

Deretter la jeg til en dempet rosafarge med et lite hint av rødt – dette gjør at rommet føles litt mer moderne, samtidig som det er barnlig og søtt. Gul og rosa er begge varme farger, og de ser fantastisk ut sammen.

Hvilke farger?
Intense Montpellier
Soft Marseille
Light Melun

Planter gir et vennlig, friskt og personlig preg til nesten alle typer rom.
Planter setter preg

Planter setter preg

Jeg liker å ha mye planter i huset. Jeg synes det gir rommet et mer vennlig, friskt og personlig preg.

Barnerommet vårt er ganske lite, så jeg kjøpte den største planten jeg kunne finne, for å ha den som blikkfang. Jeg satte den på en stol ved siden av den okergule veggen, siden grønn og gul passer så godt sammen. Begge er naturfarger, og de fremhever hverandre på en fin måte.

Med et hvitt skap og noen frittstående hyller kan du enkelt oppbevare bleier og andre stelleprodukter.
Rosa barnerom med frittstående hyller

Smart oppbevaring

Siden det var begrenset med oppbevaringsplass, måtte jeg utnytte plassen veldig godt. Bare det nødvendigste fikk plass her. Vi bestemte oss for et hvitt skap og noen flytende hyller til alle bleiene og de andre stelleproduktene, samt noen av favorittbøkene hennes.

Vi malte skapet og hyllene hvite, og satte dem langs en av de hvite veggene. Det hvite skapet går i ett med de hvite veggene, slik at man lurer øynene og gir inntrykk av at rommet et større enn det er.

Ved å lene et stort speil opp mot en vegg gir du inntrykk av at rommet utvider seg og åpner opp i høyden.
Gi mer romfølelse med speil

Speil

Langs den andre hvite veggen satte vi et stort garderobeskap med speil, som dekker nesten hele veggen. Speil kan skape en illusjon av mer plass på en smart måte, siden de reflekterer og kaster lyset rundt i rommet, og får plassen til å virke dobbelt så stor.

Ved å lene et stort speil opp mot en vegg, for eksempel, gir du inntrykk av at rommet utvider seg og åpner opp i hodehøyde. I tillegg er babyer ofte svært fascinerte av speil!

Velvalgt tilbehør gjør stilen litt ekstra interessant.
Tilbehør til barnerommet

Prikken over i-en

Vi kjøpte enkle, hvite møbler, siden vi ville at den okergule veggen skulle få stå i rampelyset. Vi valgte tekstiler i dempet gråturkis til både sengen og stolen, slik at de dannet en kontrast til de varme fargetonene i de rosa og gule veggene. Den grønne og grå fargen vises tydelig mot den okergule veggen.

Vi satte sengen midt i rommet, slik at barnerommet skulle føles romsligere. Dermed kan vi gå rundt den, og Mina kan også se seg rundt i rommet. For å gjøre det ekstra koselig, hang vi opp et myggnett over sengen, slik at hun får et lite rede å sove i.

Tips

Når du bruker to varme farger, som gul og rødrosa, bør du legge til mye hvitt for å gi balanse i rommet, og gi fokusfargene plass til å skinne.

Henter dataene, vennligst vent...