Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Velg riktig maling på rett plass

Velg riktig maling til rett plass i stuen, kjøkken, gang, barnerom eller soverom

Gangen, kjøkkenet, barnerommet, stuen eller soverommet – naturligvis ønsker vi like vakre overflater i alle rom hjemme. Nordsjö har et sortiment av interiørmaling for hele hjemmet og for alle behov. Ulike overflater krever ulik maling. 

Riktig maling på rett plass - Ambiance maling
Riktig maling på rett plass - Ambiance maling

Valg av maling til riktig overflate

Riktig maling til vegg

Ambiance Xtramatt er en moderne ekstra matt veggmaling for innendørs maling på puss, betong, gips, glassfibervev mm. Ambiance Xtramatt gir en dyp og dempet refleksfri overflate som fremhever fargen. Selv om veggmalingen er matt er den avtørkbar og passer utmerket for soverom og stue.

Riktig maling til ekstra vaskbar vegg

Perform+ Easy2Cleaner er en vanntynnet matt akryl veggmaling til innendørs bruk der det ønskes en overflate som er vaskbar og enkel å rengjøre. Perform+ Easy2Clean er beregnet til bruk på puss, betong, lettbetong, glassfiber/ slettvegg og bygningsplater som spon, gips osv.

Riktig maling til panelvegg, lister og karmer

Ambiance Superfinish helmatter en unik kvalitetsmaling med ekstremt god utflyt. Malingen er utviklet for innvendig maling av panelvegger, dører, vindus- og dørkarmer samt tak- og gulvlister. Den ekstremt gode utflyten gjør at malingen passer utmerket til maling av kjøkkeninnredning og møbler. Overflaten blir meget motstandsdyktig mot riper og slitasje. Ambiance SuperFinish leveres i helmatt og halvblank glans.

Riktig maling til taket

Ambiance Sky er en helmatt hvit takmaling for innendørs maling på puss, betong, gips, glassfibervev mm. Ambiance Sky har en lang åpentid for å lette påføringen og gir helmatte skjoldfrie tak som lyser opp og gir en jevn og pen overflate.

Riktig maling til gulvet

Perform+ Diamond Floor er en vannbasert halvblank ekstra hardfør gulvmaling for maling innendørs på tre og betonggulv. Passer også til laminat og parkettgulv. Malingen er kåret til "Best i test", er hardfør og har god dekkevne. Kan leveres i alle interiørfarger fra våre fargekolleksjoner.

Riktig maling til stuen

Supermatte vegger er elegant og tidløst. Velger du en ekstra matt maling vil du også se at fargene gir en helt spesiell overflate - nesten kalkaktig eller fløyelsmatt, på grunn av det høye pigmentinnholdet i maling. Akkurat dette uttrykket er elsket av interiørdesignere i hele Norden, og er kjennetegnet på en maling som holder høy kvalitet. I stuen gir den fløyelsmatte overflater en behagelig følelse uten gjenskinn. Med den vakre sluttresultatet som malingen Nordsjö Ambiance Xtramatt gir blir stuen et deilig sted å være.

gr-nn-trendfarge-i-stuen

Kombiner gjerne med riktig maling for dør og vinduskarmer.

Malingen Ambiance SuperFinish fås i helmatt og halvblank. Ønsker du samme farge på både vegg og karmer så er denne kombinasjonen fantastisk sammen. Det er verdt å merke seg at ulike overflater skal ikke males med samme maling, selv om samme farge benyttes. Du kan også kombindere tak- eller gulvlister i samme farger. Bruk Ambiance SuperFinish maling som er spesielt beregnet på treverk til lister, vinduskarmer, og dør da disse overflatene skal tåle mye tøffere bruk enn veggen utsettes for. 

Riktig maling til soverommet

Soverommet malt med blå fargen Denim Drift
Blå vegger malt på soverommet for best søvn

Drømmer du om et avslappende og vakkert soverom? Mal soverommet i en ny farge, og velg en matt maling på veggene. Malingen Nordsjö Ambiance Xtramatt er så matt at den føles kalkaktig og fløyelsmyk på samme tid. Velger du mørke farger kommer denne malingen virkelig til sin rett med sitt høye pigmentinnhold. Her har vi malt med den vakre fargen Denim Drift med malingen Ambiance Xtramatt. Se hvordan både hjørnet og døråpningen er malt i en annen farge! Ambiance Xtramatt kan benyttes enten du har gipsvegger eller murvegger.

Inspirert? Les også: Svale blå soverom

Riktig maling til gangen

Entre grå vegg
Entre grå vegg

Gangen må tåle det meste. Alt fra skitt fra lekeplassen og grus fra fotballbanen, til leire fra turer med hunden og støv fra bygatene. Hvordan kan man kombinere elegante, matte vegger med gangens praktiske funksjon? Svaret er Perform+ Easy2Clean. 

Malingen Nordsjö Perform+ Easy2Clean er en matt maling som du kan vaske uten at du ødelegger den vakre overflaten eller at det blir skjolder når du kommer borti veggen. Perfekt for veggene i gangen eller fondveggen bak kjøkkenbordet, der det ofte er stor slitasje og aktivitet. Og perfekt for deg med hund! 

For deg som tenker at du må gå på kompromiss med den vakre matte overflaten, så kan vi berolige deg med at malingen er allikevel matt.

Vil du se mer inspirasjon fra yettergangen? Les også: Fargevalg til gangen

Riktig maling på barnerommet

HviteLinjer inspirasjon gutterom med fargen Lion Heart på veggen
HviteLinjer inspirasjon gutterom med fargen Lion Heart på veggen

I barnerommet kan alt skje. Gulvet kan bli et stormende hav fullt av haier, og sengen kan bli en fantastisk prinsesseborg. Lenge leve lekelysten. Og fine barnerom - med maling som tåler sjøslag og tryllestaver.

Malingen Perform+ Easy2Clean gjør jobben enklere med å tørke av veggene når det er behov. Møblene kan males med malingen Ambiance SuperFinish, som fås i både helmatt og halvblank. 

På utkikk etter mer inspirasjon til baby- eller barnerom? Se fargene som fordrer både lek og søvn

Riktig maling til kjøkkenet

Kjøkkenet er et bruksrom som krever en maling som er vaskbar og ripefast. Veggene trenger en annen malingstype enn kjøkkenskapene og bruker du malingen Perform+ Easy2Clean på veggene får du en matt, men allikevel vaskbar maling. Malingen som skal benyttes på kjøkkenskapene skal tåle både vask og motstå fingerfett, og vår maling Ambiance Superfinish er spesielt tilpasset dette bruket. Samme maling kan benyttes til panelvegger og lister, og fås i samme antall farger som til veggen.

Når det gjelder fargevalget så ser vi stadig flere tør å bruke farger på både vegger og kjøkkeninnredning. Blått har lange tradisjoner som farger på kjøkkenet, men vi ser at flere velger andre farger. Grønt er en av fargene som stadig vinner terreng når kjøkkenet pusses opp, i tillegg til sort, oker og leire/terracotta.

Riktig maling til listverk, panelvegg og -tak samt dør og vinduskarmer

Mal treverk
Mal lister, dør og vegg i samme farge

Skal du male panelvegg, listverk til vindu eller dør, eller kanskje selve døren? Eller gulvlister og taklister? Da bør du bruke en maling som er spesielt utviklet for nettopp dette formålet. Treverk trenger en annen maling enn en slett vegg gjør for å sikre god vedheft. Velger du Ambiance SuperFinish får du en maling som gir god utflyt og du vil få en tilnærmet fabrikkmalt utseende på overflaten. I tillegg har den god kantdekk som betyr at malingen legger seg fint rundt de skarpe kantene på lister og karmer.

Skal du male listverk i samme farge som veggen, så kan du få samme farge i malingen Ambiance SuperFinish.

Å pusse opp møbler eller til og med kjøkkeninnredning er vel anvendte penger. Enkelt er det også! Malingen Ambiance SuperFinish levers i både en helmatt og en halvblank glans, og er perfekt til dette formålet. 

Riktig maling til taket

Hvordan få listfritt tak og vegger
Slik får du listfrie vegger og tak

Slette tak i gips eller betong bør males i en matt maling, og vår maling Ambiance Sky er beregnet for nettopp dette formål. Den hvite malingen gir en matt og refleksfri overflate som er viktig når du skal male taket. Den spruter minimalt og er lett å påføre. Ønsker du å male taket i en annen farge enn hvit har vi produsert en maling som passer for både tak og vegg; Original Tak- og veggmaling

Paneltak bør males med Ambiance SuperFinish. Dette er samme malingen du benytter til treverk/lisverk.

Riktig maling til gulvet

Malte gulv
Gulvmaling til tregulv

Gulvmalingen Perform+ Diamond Floor er testet Best-i-test og kan blandes i all interiørfarger fra våre kolleksjoner. Malingen kan benyttes til tregulv samt parkett, laminat og betong. Den gir en hard overflate og passer til stue, kjøkken, soverom og barnerom samt gang. Det er ikke så vanskelig - den største jobben er ofte å bestemme deg for å sette i gang.

Farger laster....