Best i test maling til gulvet
Best i test gulvmaling Diamond Floor

Hjelpemidler og verktøy når du skal male gulvet

Med riktig redskap eller hjelpemiddel går gulvmalingen som en lek.

Maskeringsteip

Masker gulvlistene, hvis disse ikke fjernes først. Det finnes ulike typer å få kjøpt, og vi anbefaler å bruke en med godt feste tilpasset underlaget. For at teipen skal sitte så godt som mulig, kan du presse fingeren langs den nederste kanten mot gulvet for å unngå at teipen ikke slipper maling opp under teipen.

Best-i-test gulvmalingen Diamond Floor
Male gulv med pensel og gulvmalingen Diamond Floor

Pensel til gulvmaling

Bruk en pensel av god kvalitet. Det lønner seg alltid da resultatet blir bedre. Styr unna billige pensler som slipper bust og ikke gir en fin overflate. Penselen benyttes til å male gulvet langs veggen og listene, før du bruker malerullen. Bruker du en pensel med lang skaft, en såkalt radiatorpensel, så lsipper du å krype på gulvet. Velg en bred pensel så slipper du å måtte male med malerullen så tett mot veggen og unngå malingsflekker på veggen. Ikke bruk samme pensel til Kvistlakk eller Kvist- og sperregrunn, til malingen.

Male gulv med langskaft og rulle

Malerulle og rullekar når du skal male gulvet

Det finnes ulike typer malerulle avhengig av hvilken overflate som skal males. Bruk samme malerulle som du benytter til slette vegger og som legger et passe tykt strøk med maling på gulvet. Dette er viktig at luven på rullen tar med seg passelig mengde med maling til gulvet. Malerullene finnes i flere bredder, opptil 40 cm. Velg rullekar i samme størrelse som malerullen. Du kan også benytte en rullebøtte som rommer mer maling, så slipper du å fylle malerullen så ofte.

Gulvmaling og rulle med langskaft
Gulvmaling og rulle med langskaft

Langskaft når du vil stå å male gulvet

Dette tips er vel verdt å benytte hvis du ønsker å få unna arbeidet, slippe å ligge på kne og å unngå å bøye deg når du skal male: Fest rulleskaftet på langskaftet og du kan stå oppreist når du utfører malejobben. Mal med jevne lange drag 2-3 bord av gangen.

Tips fra den profesjonelle maler

Vanntynnet maling tørker raskt, så det er gunstig å ikke ha for høy temperatur når du maler. Det er bedre med høy luftfuktighet og sval romtemperatur mens du maler.

Les mer om maling av ulike gulv: Hvordan male gulv