Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Slik beiser du gulvet mørkt

Mørkebeisede gulv - se hvordan du går frem

Å beise gulvet mørkt er et godt alternativ til å skifte ut hele gulvet.

Forarbeidet er viktig, også når du skal beise gulv. Du kan oppnå et delikat og lekkert resultat om det gjøres skikkelig. Selve jobben kan være noe tidkrevende, men ikke vanskelig hvis du er tålmodig og litt nevenyttig.

 

Diamond Floor Ibenholt

 

Slik går du frem når du skal beise gulvet i en mørk farge:

En transparent behandling av gulv krever at gulvet er enten nytt og ubehandlet eller umalt og evt lakkert. Som ved all annen behandling forutsetter vi at gulvet er rent og tørt. Ved misfarging, slitasje fra møbler og lignende bør overflaten slipes lett med slipepapir.

  1. Vask gulvet rent, og bruke gOriginal Forvask for å forberede gulvet på best mulig resultat. La tørke. Et best mulig forarbeid er nøkkelen til et best mulig resultat. Støvsug gulvet grundig, spesiellt ved lister og dørstokker hvor støv kan samles opp. Har du anledning så kan det være lurt å ta vekk listene.

  2. Påfør ett strøk Original Panellakk i ønsket farge først. Du finner noen fargeforslag i fargekartet "Levende Panel" men du kan benytte nesten alle transparente beis og lakkfarger fra andre fargekart i tillegg. Konsentrer deg om 2-3 bord av gangen og påfør lakken i en jevn bevegelse for best mulig resultat. Bruk en god pensel. Da går jobben enklere og resultatet blir finere!

  3. Puss veldig lett over med et helt fint slipepapir 182/40 for å ta vekk trereisning.

  4. Påfør et nytt strøk med Original Panellakk for å få en fin fargedybde. Test gjerne på et bord eller treplanke hvilke effekt to strøk vil gi hvis du er usikker.

  5. Påfør deretter to strøk Original Parkettlakk i matt glans, alternativt halvblank hvis det er ønskelig. Bruk pensel eller rull. La tørke over natten.

NB! Vær nøye med å røre om i spannet før og under lakkering.

 

Sortbeiset gulv og honninggule vegger

Fargen på veggen heter Spiced Honey. Gulvet er beiset i fargen Trollheim.

 

Tips! Lakker aldri når temperaturen er under +10° grader.

Det er viktig at all påføring av lakk og beis skjer i samme retning som trebordene ligger for å unngå skjolder. For å få et jevnt resultat bør du behandle et par trelengder av gangen og ikke stoppe før du har lakkert hele lengden.

Hvis mulig bør samme person påføre all Panellakk på hele gulvet. Vedkommende vil benytte samme metode og sikre dermed et jevnere resultat.

 

Brunbeiset stavparkett på kjøkkenet

Stavparketten er beiset med 2 strøk Original Panellakk i farge Trollheim, og deretter påført 2 strøk helmatt Original Parkettlakk.

 

Behandling av gamle tregulv med mørke brun beis
Farger laster....