Hvordan få listfritt tak og vegger

Slik får du listfrie tak og vegger

Ønsker du ikke taklister mellom tak og vegg? Vi viser deg hvordan du går frem for å få et listfritt resultat

Listfrie vegg og tak er populært i nye og moderne boliger samt i funkishus der rene linjer er viktige. Bygger du nytt har du antakeligvis bestilt dette fra håndverkerne på forhånd. Å bruke en proffesjonell yrkesmaler til denne jobben kan være en god ide, da det krever litt arbeid og nøyaktighet for å få et fint resultat.

Er du selv litt fingernem, kan du få dette til i ditt eget hjem. Vi gir deg fremgangsmåten her:

  1. Har du en liten åpning mellom gipsvegg og -tak: Fyll Nordsjö Original Akrylfugemasse i sprekken mellom vegg og tak. Fugemassen er elastisk og følger husets bevegelser. Vær nøye med å få en rett overgang. Har du en større åpning må du legge en sparkelremse som festes med sparkel på både vegg og tak. Fyll sparkel i mellomrommet og sparkle tak og vegg. 

  2. Nye gipsvegger bør grunnes både på vegg og i tak. Bruk Original Grunning for vegg og tak for å sparkle skjøtene, og flekkgrunn deretter over sparkelet. Les også Klargjør vegger for maling for tips hvordan du sparkler for å få slette vegger.

  3. Mal først taket med Ambiance Sky eller Original helmatt Tak og veggmaling, og la takmalingen gå et par centimeter ned på veggene.

  4. Er du litt dreven kan du bruke en utsparringsrulle når du skal gå i gang med å male veggen, så slipper du å benytte maskeringtape. Ikke dypp rullen i malingsspannet, men påfør maling via malebrettet. Da slipper du å få maling på andre plasser enn på rullen, og slipper å lager uønskede flekker. Malingsstrøket vi da komme et par millimeter ned på veggen, men det gir en fin og rett linje som ser naturlig ut.

Les hvordan du går frem for best resultat for en nymalt vegg: Slik maler du vegger

Listfrie vegger malt med HeartWood - Colour of the year