Hvitmalt gulv og trapp
Hvitmalt gulv og trapp

Slik maler du et nytt og ubehandlet tregulv

Å forandre farge på gulvet kan gi et rom et annerledes uttrykk på 1-2-3.

Forberedelser er viktig når du skal male gulv, og først og fremst at det er rent. Er gulvet skittent påvirker dette vedheft og utseende. Vask med egnet vaskemiddel, og vær obs på at Salmiakk og lignende legger igjen en hinne med såpe igjen som hindrer best mulig vedheft og er ikke anbefalt. Har gulvet skader kan dette sparkles med Snickerisparkel.

Kalksteinsgrå farge på gulvmalingen
Kalksteinsgrå farge malt på gulvet
  1. Tregulvet må være rent og mattslipt. Rengjør gulv med Original Forvask for å få et egnet resultat for videre behandling av gulvet.
  2. All kvist påføres Nordsjö Original Kvistlakk, grunn deretter hele gulvet med Nordsjö Original Heftgrunn. La det tørke ordentlig før du begynner å male. Kvistlakken hindrer at treverket skiller ut stoffer og væsker som hindrer at malingen fester seg, og ikke minst "blør" igjennom malingsfilmen og ødelegger resultatet. Heftgrunn er viktig for at malingen skal sitte best mulig.
  3. Rør grundig i spannet, og påfør 2 strøk Nordsjö Perform+ Diamond Floor gulvmaling. Påfør malingen i gulvbordenes retning og mal to til tre bord av gangen. Begynn med å male langs vegg og lister. med en flat pensel Kan du fjerne lister før du går i gang kan det gjøre arbeidet enklere. Bruk rulle og forlengerskaft så slipper du å ligge på knærne.
  4. Vent med å flytte inn de tyngste møblene til du er sikker på at malingen er helt tørr. Bruk gjerne filtknotter under spisse gjenstander.
Sortmalte gulv
Sortmalte gulv