Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Slik maler du tømmervegger

Har du en laftet hytte med tykt, fint tømmer, der overflatene har fått et trist, gulnet preg? Vi tipser deg hvordan du maler tømmerveggene.

Hvordan male tømmervegg

Eventyrlig Oppussing Hvaler malt tømmer
Eventyrlig Oppussing Hvaler malt tømmer

Både panel og innvendige tømmerstokker kan behandles på samme måte, enten du velger en transparent behandling som beis og lakk, eller en dekkende behandling med maling.

Forarbeid

Eventyrlig Oppussing Kragerø malt panelvegg
Eventyrlig Oppussing Kragerø malt panelvegg

 

Start med å rengjøre tømmeret. Vi anbefaler Original Forvask, så løser opp og rengjør veggen. (Ikke bruk såpe, grønnsåpe eller salmiakk som legger igjen en hinne og vanskeliggjør malingen etterpå).

Hvis du ikke ønsker at sprekkene skal oppleves som store sorte revner på veggen så bør du starte med å utbedre sprekker som jevnes ut med Nordsjö akrylfugemasse. Fugemassen påføres i 2-3 omganger, og jevnes ut med en våt svamp. Hvis sprekkene er store kan du dytte bunnfyllingslister inn i sprekkene før utjevning med akrylfugemasse.

 

Fra gult til vakre farger på vegg og tak

 

Påfør 1-2 strøk Kvist og sperregrunn før du maler veggene. Da hindrer du at kvist blør gjennom malingen og lager skjolder senere. En Kvist og sperregrunn sparer deg også for tid, da du får både kvistlakk og grunning i ett og samme strøk.

Mal veggen med ønsket farge i Ambiance SuperFinish, som du får i helmatt eller halvblank glans eller Professional dør, list og panel som fås i glans 15, 40 eller 80 høyglans. Malingen flyter godt og gir en fantastisk jevn malingsfilm. Bruk en god pensel i overgang mellom hver tømmerstokk. Du kan også bruke en liten rulle til de store flatene.

 

Du trenger

Panel SuperFinish
Panel SuperFinish
  1. Kvist og sperregrunn
  2. Maling i ønsket farge og glans
  3. Pensel. Det lønner seg å bruke en pensel av god kvalitet, som ikke slipper bust. Spør din forhandler hvilken pensel som er best til din bruk.
  4. Liten rulle (denne trenger du ikke hvis du bestemmer deg for å kun bruke pensel. Har du slett plank/flater kan du spare tid med å bruke rulle og hller stryke over med pensel). Spør din forhandler hvilken rulle som er anbefalt for ditt bruk.
  5. Maskeringstape for maskering av lister etc. Dra forsiktig bort tapen når du ferdig med å male - og før malingen er tørr. Det sparer deg for tid og du unngår rifter i malingsfilmen som følger med maskeringstapen.
  6. Dekkeplast til å feste på gulvet.
  7. Våt klut eller tørkepapir - i tilfelle du søler. Da er det enkelt å tørke opp malingen.
  8. Plastpose - til å legge pensel og rulle i etter første strøk, i påvente av neste strøk. Ha gjerne godt med maling på pensel/rulle før du legger den i plast så den ikke tørker. Bruk tape for å lukke både pose og over hele rullen slik at den "forsegles". Da kan neste strøk vente til neste uke når du kommer opp på hytta.

Vil du se flere hytteprosjekter? Se alle prosjektene i Eventyrlig Oppussing her

Henter dataene, vennligst vent...