Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Bytt til en bedre utendørsmaling

I over hundre år har Nordsjö testet utendørsmaling i tøffe værforhold på våre teststasjoner og i våre laboratorier. Det harde arbeidet har gitt resultat.

I dag har vi malingstyper som slår det meste. Malingene i Nordsjö One-familien har for eksempel ekstremt bra dekkevne og fargebestandighet, og er enkel å påføre.

Det er derfor Nordsjö One er et selvsagt valg for den profesjonelle maleren. Bytt til en bedre maling du også.

Hvilken maling er best for hus

Vi skal forsøke ¨forklare enkelt hva du bør vektlegge når du skal vurdere hvilken maling du skal male ditt hus med. Det er ikke alltid like enkelt å avdekke hva som skal tas hensyn til for å få det beste resultatet for nettopp deg og ditt hus: Er det kvaltet, pris enkelhet å jobbe med eller andre elemeneter som skal vektlegges? Se vår guide til hvordan du beregner den beste malingen til huset.

Er malingen testet for norsk vær og vind

Vi hos Nordsjö elsker virkelig maling. I mer enn 110 år har vi gjort alt vi kan for at du, og generasjoner etter deg, skal kunne leve i vakre hus. Se videoen over for hvordan vi tester.

Om du velger en farge som du liker, så lover vi at vår maling har en fantastisk fargegjengivelse og beskytter mot både vær og vind i mange år fremover. Malingen kan brekkes ønsket farger. I tillegg kommer den i to standardfarger - BaseWhite og Black, der vår lab har klargjort malingen for deg for å sikre deg best mulig fargestabilitet. Les også: Velg en maling som tåler å bli testet 

Hvilken maling varer lengst

Hos Nordsjö vektlegger vi holdbare løsninger som er forenlig med både miljø, mennesker og levetid for våre bygninger, og vi har tatt frem malingstyper som passer alle. Inn i dette regnestykket kommer også vedlikehold som du selv kan optimalisere for huset ditt.

Les også: Slik beholder du trepanelet på huset pent år etter år

Slik beregner du totalprisen på maling av hus

Når du skal avgjøre hva som varer lengst så er kvalitet og levetid en viktig faktor.

Regnestykket for å finne billig maling er ikke like selvsagt. Det er nødvendigvis ikke kun pris som spiller inn når prislappen på husmaling skal beregnes. Vi gir deg 5 gode tips på hvilke faktorer som er viktig når du skal beregne billigste husmalingen

Hvorfor systemmaling?

Systemmaling er en viktig del i å få det beste resultatet.
Det betyr i korte trekk at du benytter produkter som er utviklet for å virke sammen på beste mulig måte med tanke på sluttresultatet på din husvegg.

Følgende fremgangsmåte benyttes for eksteriørmaling fra Nordsjø:

  1. IMPREGNERE med Tinova Wood Base Oil
  2. GRUNNE med Tinova Primer Exterior
  3. MALE og velg eksteriørmaling etter ønsket sluttresultat

Forarbeid er viktig for sluttresultatet

Det er lurt å gøre forarbeidet ordentlig før du maler huset, så slipper du å gjøre jobben på nytt. Malingen fester seg bedre på et rent hus, og det gjenspeiles på sluttresultatet. Et lag med pollen som ligger på huskledningen bør det tas vekk før malingen starter opp pg svertesopp etter forurening og fuktig vær må vaskes bort. Vask huset med Original Husvask så påfører du samtidig soppdrepende middel og matter ned malingen slik at ny maling for bedre feste. Din Nordsjo-forhandlere selger pendel, rulle og forlengerstang slik at jobben går raskt. Og husk at du gjerne kan bruke en regnfull dag til å vaske huset, slik at du er klar til å male når været snur og husveggen er helt tørr.

De beste produktene for huset

One Supreme

Når du er på utkikk etter en maling som gir deg det beste sluttresultat og holdbarhet - både i form av kvalitet og miljøhensyn, så er One Supreme svaret.

Nordsjö One Supreme er selvrensende, noe som innebærer at minimalt med smuss fester seg på malingsfilmen, og at overflaten enkelt skylles ren når det regner.

Med Nordsjö One Supreme får du en moderne og halvmatt finish og ikke minst enestående glans- og fargebestandighet. Dette er malingen for deg som ønsker å beholde glans og farge i mange år.

Følger man vår anbefalinger på systemmaling for trefasaden får du en ekstra god beskyttelse som varer opp til 16 år. Ved å velge en bra premiummaling for huset, som krever lite vedlikehold kan du helt enkelt bruke tiden på helt andre ting - f. eks hagen, eller bare slappe av på terrassen.

One Super tech

Bak kvalitetsmalingene på markedet ligger det mye forskning og testing av produktene, både i laboratorier og i det naturlige element på treverk ute i naturen. Det stilles høye krav til funksjon, som. f.eks. at malingen skal beskytte treverket og samtidig holde på farge og glans i mange år. Nordsjö lover opptil 16 år for sin One SuperTech ved systemmaling - det vil si at maling og forbehandling er utført innefor utvalgte produkter som sammen gir det beste resultat over tid. I tillegg til å være smussavvisende, er husmalingen selvrensende - hvilket betyr at det er langt enklere å holde husveggene rene. Selve malingsfilmen er av en slik art at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg. Vedlikeholdskostnadene blir derfor billigere.

One Transparent

Nordsjös produktfamilie One utvides med et nytt produkt; One Transparent. - halvmatt eksteriørbeis med selvrensende egenskaper der skitt vaskes bort med regnet. Den gir god beskyttelse mot tøffe værforhold og er smussavvisende samtidig som den beskytter mot solens UV-stråler som er fiende #1 for deg som ikke vil ha oppsprukket treverk på fasaden.

One Door & Window Tech

Malingen er tatt frem til både vinduskarmer, ytterdør og utemøbler og

ONE Door & Window Tech, som er spesielt utviklet for tøff bruk. En dør får hardere slitasje enn fasaden og trenger derfor en annen type maling. ONE Door & Window Tech er en hurtigtørkende maling som gjør at du kan male vindu og dør på en dag.

Ferdigmalte dører og vinduskarmer, er ofte malt i fargen Bomull/Corot - det vil si en hvit farge med en gul hvittone. Velger du samme farge på vegg som på vinduskarmer, vil helheten allikevel gi et helhvitt uttrykk. Malingen kan lages i alle farger.

Supermatt

Dette er en dekkende akrylmaling av høy kvalitet som gir en fin og helmatt husvegg. Den tørker raskt så du rekker 2 strøk på en dag, og gir deg inntil 10 års vedlikeholdsintervaller når vårt malingssytem benyttes. Les mer om arkitektens favoritt - Supermatt.

Tinova Premium+

Dette er en heldekkende hybridmaling (akryl/alkyd) av høy kvalitet som fremhever overflatens trestruktur. Malingen har en meget god glans- og fargestabilitet, og inntil 14 års vedlikeholdsintervaller når vårt malingssystem benyttes.

Les mer om Tinova Traditional Premium Exterior

Tinova Traditional Exterior

En dekkende oljemaling (alkyd) til fasader, vinduer og treverk utendørs som gir det klassiske utseende til oljemaling.

Den tradisjonelle husmalingen fungerer bra - år etter år. Den fremhever overflatestrukturen i treverket og gir en dekkende og jevn overflate for både nye og eldre trefasader.

TINOVA TRADITIONAL TIXETT TRANSPARENT EXTERIOR

Hyttefolkets favoritt i mange år! På hytteveggen i den norske fjellheimen finner vi en eksteriørbeis som står imot vær og vind, fukt og regn, sol og snø. Beisen finnes i mange lekre farger som passer både til fjells og langs kysten like godt som i skogen.

TINOVA VX+ 2in1

Grunning og toppstrøk i ett og samme malingsstrøk! Nordsjö Tinova VX+ 2in1 er spesielt egnet for vårt nordiske klima og inneholder et unikt patentert bindemiddel som gir høyere tørstoff, tykkere sjikt og bedre beskyttelse. Ved bruk av Nordsjö TinovaVX+ 2in1 i system med Nordsjö Tinova Wood Base Oil resulterer det i en livslengde opp til 12 år.

TINOVA EXTERIOR

Tinova Exterior er utviklet for trefasader, betong og forsinkede overflater. Malingen gir en hard og sterk overflate med bibeholdt elastisitet som resulterer i god farge- og glansstabilitet.

Kritthvit fasademaling

Som eneste leverandør i Norden av fargesystem der hvithetsskalaen gir hvitere farger og malingen ikke innehar sorte pigmenter - og kan vi oppleve en maling som er ren og kritthvit, med en fargebestandighet som er unik og selvrensende. 

 

Fargene til huset

Her finner du tips fra vår fargedesigner som kan være greit å ha i bakhodet når du skal endre farge på huset ditt.

Farger laster....