Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Eksteriørbeis

Eksteriørbeis til husfasaden

Eksteriørbeis fremhever det naturlig vakre utseende til treverk og gir huskledningen en transparent vannavvisende beskyttelse for både hytter og moderne trehus. Nå får du også beis som er selvrensende. Hvilken eksteriørbeis bør du velge?

En beis understreker ”livet” i treverket, slik at strukturen og årringene kommer godt frem der beisen fremhever treets egenart. Graden av gjennomsiktighet påvirkes imidlertid av hvilken farge du velger på beisen. Beis krever oftere vedlikeholdt enn en dekkende trebeskyttelse som maling er, men vår nyutviklede beisprodukter holder dobbelt så lenge på farge og glans. Nå er også en av produktene selvrensende!

Huset er beiset i fargen Scandinavian Rock

Beis på moderne hus


Mange huseiere ønsker å fremheve og bevare trestrukturen i panelet og velger det vakre utseendet beis gir. Dette har særlig blitt en trend for moderne hus. Kombinasjon av transparent farget treverket, glass og betong understreker det arkitektoniske utseende. Hent gjerne inspirasjon til husfarge fra et rolig og karrig fjelllandskap med svarte og mørkebrune farger. Klassisk, holdbart og allikevel lekkert år etter år! Vårt beste fargeforslag er på Scandinavian Black & Brown eller den litt mørkere Scandinavian Dark Brow eller Scandinavian Black

Omgir huset seg i et miljø med fjell og berg er det vakkert med en lysere brun farge eller en varm gråfarge. Vår fargedesigner har tatt frem ulike farger som passer godt inn her: den mørkere Scandinavian Silver Birch, lysere og naturlige Scandinavian Graphite Grey eller de litt varmere husfargene Scandinavian Rock og Scandinavian Peak som med den hvite transparente Scandinavian White passer perfekt både sammen og hver for seg.

Huset er beiset i fargen Scandinavian Graphite 


Beis i mørke og grå naturtoner imiterer stein og skifer. Disse er i harmoni med naturen, samtidig som de skaper en vakker samspill med detaljer i betong og stål. Eksteriørbeiset kledning er flott uansett årstid og omgivelser, med sin naturlige struktur og fargespill. Velger du en eksteriørbeis som er selvrensende, vil regnet vaske vekk skitt fra husveggen. Nyheten ONE Transparent er en eksteriørbeis som gjør dette, som eneste i Norden. Beisen er enkel å påføre og er svært bestandig mot vær og vind. 

Tradisjonelle og nye beisfarger til hytta


Beisede fjellhytter i brune og mørke naturfarger står godt til et barskt fjellandskap. Beis i brun-svarte toner er veldig populær på nyere hytter de siste årene. I Nordsjøs fargekart for eksteriørbeis finner du mange helt tidsriktige farger spesielt for hytta på fjellet, men vi kan selvsagt blande et utall av farger i vår eksteriørbeis. Vårt premium produkt One Transparent  kan i tillegg leveres i 3 standardfarger: Scandinavian Black, Black&Brown og Walnut.

Henter du farger fra naturens egen palett til hus eller hytta i skogen kan vi anbefale en grønn fargenyanse som går mot gult. Fargen Scandinavian Meadow og Scandinavian Impreg. Green er gode fargevalg som virker rolig og gi deg en hyggelig velkomst. De helgrønne fargene Scandinavian Forest og Scandinavian Leaf passer også inn i denne palletten.

Blå dempede toner finner sin inspirasjon fra himmelen. De er mer uvanlige i norske omgivelser og vil dermed gi huset ditt en spennende og unik karakter. Våre fargevalg er Scandinavian Cliff som er en gråblå dempet farge, den mørkere Scandinavian Mountain, den mer pigmenterte nattblå Scandinavian River og den sort-blå fargen Scandinavian Carbon.

Et varmt mørkerødt hus blir en vakker idyll med den grønne skogen rundt. Selv de brune fargene smelter inn blandt trestammenes nyanser, og når sommer blir til hlst, skifter løvet farge og harmoniserer med fasaden. Tradisjonelt benyttes hvitt til detaljer og staffasje i denne palletten. Ønsker du deg noe annet kan vi anbefale varme gule farger eller gråtoner i samme nyanse. De røde fargene Scandinavian Tradition og Scandinavian Red er sikre farger i den nordiske naturen. De varme brune fargenyansene er vakre; Scandinavian Walnut er en populær farge, sammen med Scandinavian Mahogny og Scandinavian Meranti.

Tixett Tjærebeis, er en typisk hyttebeis som har vært brukt på fjellhytter i generasjoner, og varer lenger enn tradisjonell tjærebeis. Den gir fin glans samtidig som den beskytter treverket godt mot vær og vind. En bruker av Tixett kommer alltid tilbake.

 

Staffasjefarger


Vinduer, dører, vindskier og karmer trenger også både farge og beskyttelse. Staffasjefargene i beis fargekartet er spesielt tilpassede beisfargene i fargekartet. Men du kan også velge å bruke en dekkende maling på staffasjen. Tenk en helhetlig harmoni når du velger staffasjefarge til fasadefargen eller hyttefargen.

Hvitmalte vinduer er alltid like flott til den transparente overflaten. Røde og grønne staffasjefarger har lange tradisjoner på fjellhyttene, og sort farge seiler opp som en ny favoritt både på hytter og moderne hus som har en beiset kledning. Har du tenkt på at også andre farger kan passe til moderne hus? Orange og brunt/beige passer også godt til moderne hus, så liker du å velge noe ikke alle andre har, så er dette et flott fargevalg på vindu og dør.

Slik beiser du huset


Forarbeide - ny trekledning
Dersom du ikke beiser huset innen noen få uker etter oppføring, må du vaske kledningen med Nordsjø Husvask før du beiser. Husvask fjerner støv, smuss og soppsporer og gir ekstra god vedheft til toppstrøkene. Etter vask, dusj Husvask på hele trekledningen. Den skal ikke skylles av. Den dreper siste rest av soppsporer i overflaten, slik at du unngår å få blærer og sprekker i den nye beisen du påfører. Den skal tørke, hvilket den gjør veldig fort. Børst overflaten fri for løse partikler og trefibre med stålbørste. Sjekk at kledningen er tilstrekkelig tørr (maks 16 vekt-%). Grunning Påfør Tinova Wood Base Oil (impregneringsolje) på fuktutsatte steder som for eksempel skyggefulle kroker, endeved, vinduskarmer og vindskier. For beste resultat og lang holdbarhet, anbefaler vi å på føre Wood Base Oil på hele den ubehandlede trekledningen. Med 2 strøk beis får treverket en overflatefilm som hindrer vanninntregning, og beskytter treverket mot UV-stråler. Og så får huset selvsagt den fargen du ønsker. 


Forarbeide - tidligere beiset trekledning
Vask med Nordsjø Husvask – den fjerner støv, smuss og soppsporer, og gir ekstra god vedheft til underlaget. Skrap/børst vekk alt løstsittende og dårlig forankret beis med stålbørste. Er beisen forvitret, børst til ren treflate. Disse rene treflatene påføres Tinova Wood Base Oil (impregneringsolje). Dusj Original Husvask på hele trekledningen. Den skal ikke skylles av. Den dreper siste rest av soppsporer i overflaten, slik at du unngår å få blærer og sprekker i den nye beisen du påfører. Den skal tørke, hvilket den gjør veldig fort. Påfør toppstrøk med eksteriørbeis med 2 strøk som gir treverket en overflatefilm som hindrer vanninntregning, og beskytter treverket mot UV-stråler. Og så får huset selvsagt den fargen du ønsker.

Les også: Slik beiser du husfasaden og hytta

Henter dataene, vennligst vent...