Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Fargekart - Greyish delight

Med grå farger skaper du en rolig og behagelig atmosfære

Nysgjerrig, vakker og sofistikert – med grå farger skaper du en rolig og behagelig atmosfære

I vårt sortiment finns alt fra lyse, milde nyanser, til mørkere fargetoner som tillegger kompleksitet og holdning. For å finne den grå fargen som passer akkurat til deg, er det viktig at du går ut fra forutsetningene i rommet, tenker over helheten og hvilken stemning du vil skape. Kjølig nordlys fra store, generøse vinduspartier kan få en nøytral farge til å føles kald. Et sydvendt rom gir det motsatte forhold: her er varme toner allerede forsterket, mens nøytrale og litt kalde farger kan varmes opp av lyset.

Greyish delights fargekart med grå farger
Greyish delights fargekart med grå farger

Grey is the new white

For å gjøre det enklere for deg å velge rett grånyanse, har vi tatt fram et fargekart som vi har delt inn våre grå farger i seks ulike grupper, samt gradert dem i en lys og en mørk skala. Nedenfor kan du lese om hva som kjennetegner fargene i de ulike gruppene, og tenk igjennom rommets forutsetninger. Bestem deretter om du vil ha en lys, medium eller mørk farge.

Neutrals - Farge helt i gråskala – kan få en varm framtoning i lys fra sør og kjøligere i lys fra nord.

Yellowish - Grå farger med en anelse gult – den gule tonen forsterkes i lys fra sør og nøytraliseres noe i lys fra nord.

Goldish - En gulrød tone gir disse gråaktige fargene en herlig glans. Varmt lys forsterker det gylne, mens kjøligere lys demper den.

Reddish – Når fargetonen er overveiende rød, blir den øyeblikkelig synlig. Den blir tydeligere i lys fra sør og kan oppfattes kald i lys fra nord.

Bluish - Den blå tonen synes tydelig i det kjølige nordlyset, mens det varme lyset fra sør noen ganger kan gi en mer nøytral framtoning.

Greenish – En grønntonet grå kan oppleves som varmgrå i sør og kjølner ofte i nord.

fargekart_gra_farger
fargekart_gra_farger

Fargekart Greyish Delights fra Nordsjö

Varm og velkommen eller svalt og elegant?

Fargen Nordsjö grey flow och Nordsjö sky grey i fargegruppen Neutrals er eksempler på to nøytrale farger som lar innredningsdetaljene bestemme tonen i rommet.

Ønsker du å skape en varm og innbydende følelse, kan en farge fra Yellowish eller Goldish være et bra valg, og ønsker du det kjølige og elegante, skal du kikke litt ekstra på Nordsjö spring harmony i fargegruppen Greenish.

Mørkere grå farger, som Nordsjö evening shadow og Nordsjö inky darkness tar vare på dette, og skaper en fantastisk dramatikk. Vil du ha dypere farger som tilfører enda mer holdning, kan Nordsjö blue temptation eller Nordsjö carmel dust, passe perfekt.

Når det gjelder dempede farger, som Nordsjö foggy promenade og Nordsjö silver shores, gir små nyanseforskjeller stor effekt på sluttresultatet.

Inspirasjonsbilde fra fargekartet, Greyish delights.
Farge på bilde til venstre, Nordsjö calm river. Farge på bilde til høyre, Nordsjö smoky sensation.

Hjemme-hos inspirasjon 


Fargekartet Greyish delights viser sobre vakre farger som binder sammen hjemmet uten å ta over. Et vakkert eksempel er hvordan influencer Janniche Kristoffersen som driver bloggen @bloggaibagis har anvendt fargen Nordsjö evening shadow i sitt soverom (bilde til høyre). Den grønne fargetonen gir en ekstra dimensjon og skaper tydeligere kontraster.

Fra fargepaletten med nøytrale og medium lyse- og mørke grå farger har Anna Grundberg som jobber med illustrasjon og kunst, og i tillegg driver bloggen @annagrundberg, malt med fargen Nordsjö sky grey (bilde til venstre) i sin stue. Se hvordan kommodens varme treverk og de grønne vekster skaper en balansert harmoni sammen med den nøytrale veggfargen.

fargekart_greyishdelights5_1
fargekart_greyishdelights5_1

Bilde fra @annagrundberg (høyre) og @bloggaibagis (venstre)

Herlig inspirasjon hjemme hos bloggeren @stickstay.se


Hjemma hos bloggeren @stickstay.se som selger håndtegnede og super kule wallstickers, har barnerommet med de varme, sjarmerende inredningsdetaljene malt med fargen Nordsjö grey fashion og Nordsjö Heart Wood - Årets farge 2018.

fargekart_greyishdelights_med_grå_farger
fargekart_greyishdelights_med_grå_farger

Bilder fra @stickstay.se

Heart Wood - en stilfull rosa – en Greyish delight med karakter!


Nordsjö heart wood – som også er Årets farge 2018, er en nøytrale gråbrun farge med varme rosa fargetoner i seg. Den pryder vakkert veggene hjemme hos Ida Gustafsson som driver bloggen @sullkullan 

fargekart_greyishdelights_6
fargekart_greyishdelights_6

Bilder fra @sullkullan

Tips!

For å forstå hvordan ulike farger vil oppleves i akkurat ditt rom, må du ta hensyn til flere forhold. Rommets beliggenhet og det naturlige dagslyset påvirker inntrykket, akkurat som hjemmets egne lyskilder. Dagslyset i et rom som vender mot nord, har kaldere lys enn et rom som er sydvendt, og generelt er lyset mitt på dagen kaldere enn mykt morgen- og kveldslys.

Refleksjoner som speiles gjennom vinduet, samt fra materialer og møbler i rommet, påvirker opplevelsen og kombinasjonen av ulike farger, og er også viktig å ta hensyn til – den fargen du velger til dine vegger, kan oppfattes lysere eller mørkere, sterkere eller svakere avhengig av hvilke andre nyanser den samspiller med.

Glem ikke gulvflaten som har stor gjennomslagskraft. For å velge rett nyanse til akkurat ditt rom, trenger du å oppleve fargen i rett sammenheng: i ditt rom, med dine møbler. Igjen – prøvemal, se hvordan de ulike nyansene samspiller med dagslys, kveldsbelysning og rommets innredning,og tenk over hvilke følelser du vil oppnå.

Prøvemal!

Når det kommer til å velge farge, så foreslår vi på Nordsjö at man alltid prøvemaler.

Enten ved å kjøpe Colour Tester eller en prøveboks, for å se hvordan fargen passer i lyset i det rommet man har planlagt å male. Her kan du lese mer om Colour Tester, og også se hvilke farger den finnes i. Det beste er at du også kan klikke dine favorittfarger i Colour Tester direkte hjem til postakassen her -  Det har aldri vært enklere å velge riktig farge!

wonderfulwhite_fargekart_hvite-farger
wonderfulwhite_fargekart_hvite-farger
Farger laster....