Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Fra Mexico til Marokko: 5 reiseinspirerte fargeideer

Gi nytt liv til slitne vegger med farger som minner deg om favorittreisemålet.

«Jeg vil gjerne gjøre hjemmet mitt mer personlig når jeg pusser opp, men det er så mange farger å velge mellom at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne! Har dere noen smarte ideer til hvor jeg kan finne inspirasjon?»

Å reise til eksotiske steder er en flott måte å oppleve andre kulturer på, og slike turer gir oss en skattkiste av minner for fremtiden. Og en herlig ferie eller helgetur kan også være en flott inspirasjon til fargevalg hvis du er ute etter moderne ideer til soverommet eller stuen.

Hvis du sliter med å velge fargepalett når du skal pusse opp, kan du jo kikke gjennom de nyeste feriebildene og ta med deg reiselysten inn i hjemmet? De dempede nyansene i et kjølig urbant landskap eller livlige sjatteringene fra eksotiske planter og dyr kan være et perfekt utgangspunkt for å slippe kreativiteten løs.

Her har vi sett nærmere på noen populære temaer for å hjelpe deg i gang. Lykke til på reisen!

Hvis du liker minimalistiske interiører, kan du prøve å rendyrke vår egen skandinaviske stil neste gang du pusser opp.
Stue i skandinavisk stil

1. Kjølig, skandinavisk stil

Hvis du liker minimalistiske interiører med et moderne og elegant preg, kan du prøve å rendyrke vår egen skandinaviske stil neste gang du pusser opp.

Hold det enkelt med en kjølig, neddempet palett med utvannede blåfarger eller bleke gråtoner, og kombiner med innslag av olivengrønt og sennepsgult for et subtilt retropreg. Bruk naturstoffer som bomull og lin til tilbehøret – det gir et rolig og samtidig behagelig inntrykk.

Hvilke farger?
Mystical Paris og Sparkling Paris

Livlige, sprudlende farger og kraftfulle aztekermønstre er perfekte hvis du vil ha et meksikanskinspirert tema i hjemmet.
Stue med meksikansk inspirasjon

2. Viva la Mexico

Livlige, sprudlende farger og kraftfulle aztekermønstre er perfekte hvis du vil ha et meksikanskinspirert tema i hjemmet.

Begynn med en hvit eller mørkegrå bakgrunn, før du slår deg løs og gir fantasien frie tøyler! Velg farger i den livlige enden av fargespekteret, som knallblått og solgult, eller vær mer dramatisk og sett sammen en kontrasterende fargepalett bestående av sitrusnyanser, som sitrongult, og fuksia.

Legg til sukkulenter eller kaktuser i krukker, så ser hjemmet ditt virkelig ut som en meksikansk herregård!

Hvilke farger?
F1.35.35, Dazzling Cannes og Intense Cognac

En London-inspirert skifergrå fargepalett kan se fantastisk koselig og sofistikert ut.
Grå stue

3. London calling

Været i den britiske hovedstaden er kanskje ikke alltid det beste, men en London-inspirert skifergrå fargepalett kan se fantastisk koselig og sofistikert ut, når den brukes riktig.

Du kan sette sammen en allsidig palett ved å velge to gråfarger som ligger noen nyanser unna hverandre, og bruke den lysere gråtonen på veggene og den mørkere på listverket. Kombiner dette med et skinnende hvitt tak og røde kontraster inspirert av de berømte toetasjes bussene. Hvis du vil ha et mer markant preg, kan du legge til møbler i industristil, som barkrakker i rustfritt stål eller et markant salongbord.

Hvilke farger?
Clear Le Havre og Bright Le Havre

Hvis du foretrekker varme, eklektiske interiører, kan du vurdere å innrede hjemmet med en marokkanskinspirert fargepalett.
Interiør med inspirasjon fra Marokko

4. Marokkansk magi

Hvis du foretrekker en varm, eklektisk interiørstil, kan du vurdere å innrede hjemmet med en marokkanskinspirert fargepalett.

Kombiner varme rød-, gul- og okertoner med komplementære nøytrale sjatteringer som sand og terrakotta for en stil som hinter om mystiske Marrakech.

Ved å legge til fargeglade lykter i juveltoner og mønstrede tepper får du et helhetlig inntrykk som er fullt av liv.

Hvilke farger?
Intense Bordeaux og Dark Bordeaux

Hvis du foretrekker fargepaletter med naturlige jordfarger, kan du jo slå deg løs og tilføre hjemmet litt afrikansk glede.
Stue med afrikansk inspirasjon

5. Mitt Afrika

Hvis du foretrekker fargepaletter med naturlige jordfarger, kan du jo slå deg løs og tilføre hjemmet litt afrikansk glede?

Mal veggene i myke, nøytrale nyanser, som kaki- eller karamellfarget, men hold listene og vinduskarmene skinnende hvite og rene.

Innred med møbler med naturlig patina for å gi et helhetlig inntrykk, og legg til et teppe med sebrastriper eller en puff med leopardmønster for å gi litt ekstra drama.

Hvilke farger?
Dazzling Melun, Misty Melun og Clear Melun

Tips Hvis den nye fargepaletten er inspirert av et feriebilde du liker ekstra godt, kan du jo ramme det inn og henge det opp på den nymalte veggen? Det er en flott måte å gjøre hjemmet mer personlig på, og fremkaller gode minner.

Henter dataene, vennligst vent...