Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Graheader
Graheader

Innred med grått – slik velger du riktig gråfarge

Grey is the new white! Den grå fargeskalaen er mer trendy enn noensinne, og nå vil vi både innrede og male våre hjem med den fine grå paletten.

Trenden med de grå fargene har virkelig kommet for å bli. I motsetning til de litt mer kalde fargene som vi tidligere hadde en tendens til å velge, beveger vi oss nå mer mot de varmere grånyansene.

Selvom hvitt alltid kommer til å være en klassisk og tidløs farge, er det likevel veldig morsomt at flere og flere har begynt å oppdage og våger å ta i bruk litt mørkere nyanser i hjemmene sine. Vi har lenge sett at den grå paletten har økt interesse – og det ser ikke ut som at trenden kommer til å avta!

bild 1
bild 1


Grått passer til alle!

I den grå fargeskalaen kan vi man enkelt skape en rolig og behagelig atmosfære i rommet, men også en fin holdning – alt er avhengig av hvilken lys- og mørkhetsskala man velger. Den er vakker å bruke som en enkelt farge, men også fin å kombinere med for eksempel en dusty pink, en dyp blå eller hvorfor ikke en myk og harmonisk grønn.

Bilder nedenfor fra venstre, @carlasofiemolge, @kit_borne, @nordsjosverige, @lenalidman85

Greysmall
Greysmall

Varmt og innbydende eller kjølig og elegant?

Den grå paletten er utmerket til å fargesette rommet med, uansett hvilken innredningsstil man har eller ønsker å utforme og lage. I vårt fargesortiment finnes alt fra lyse, milde grå nyanser til mørkere fargetoner.

Fargen Nordsjö grey flow og Nordsjö sky grey er eksempler på to nøytrale farger som lar innredningsdetaljene sette tonen i rommet. Ønsker du å skape en varm og innbydende følelse, kan Nordsjö utopia eller Nordsjö grey sparrow være et bra valg, og ønsker du det kjølige og elegante, bør du heller titte litt ekstra på Nordsjö spring harmony.

Grey
Grey

Inspirasjonsbilde fra fargekartet Greyish delights. Fargen på prøven heter Nordsjö smoky sensation.

Mørkere gråfarger, som Nordsjö evening shadow og Nordsjö inky darkness, markerer seg og skaper et fantastisk drama. Ønsker du imidlertid en rikere farge, som tilfører et sterkere utseende, kan Nordsjö blue temptation eller Nordsjö caramel dust passe perfekt.

Når det gjelder dempede gråfarger, som Nordsjö foggy promenade  og Nordsjö silver shores, gir små nyanseforskjeller en stor effekt på sluttresultatet.

Veggen er malt i fargen Nordsjö grey sparrow. De tre malingstestene (ovenfor) Nordsjö city life, Nordsjö utopia og Nordsjö grey cliff.

Geygrey
Geygrey

Stort utvalg av grå farger

Det finnes et stort utvalg av gråfarger, og for å finne gråfargen som passer akkurat til deg – er det viktig at du utgår fra forutsetningene i rommet, tenker over helheten og hvilken stemning du ønsker å skape.

Kaldt nordlys fra store, sjenerøse glasspartier kan få en nøytral farge til å bli kald. Et sørvendt rom gir motsatte forhold: her forsterkes varme toner, mens nøytrale og svakt kalde farger kan bli varmere av lyset.

På bildet til venstre nedenfor ser vi @palettnoir ’s drømmende soverom som er malt med Illuminated Calais. På bildet helt til høyre, ser vi stuen som er malt med fargen S4502-Y.

Smallgrey
Smallgrey

Lyst & friskt eller mørkt & koselig

Alle vet at lyse farger kan få et rom til å virke større og mer romslig. Men når man skal velge farger til rommet, er det viktig å ta hensyn til hvor mye naturlig lys som allerede finns i rommet.

Ligger rommet vendt mot sør/vest med mye lys, vil en farge som HoP Light Grey fungere svært bra som en sofistikert og myk farge som passer til de fleste rom.

Et rom som er vendt mot nord/øst, med mer dempet naturlig lys, kan en mykere varmgrå farge som Lapptussans Dusk passe godt. La deg inspirere av @c b vendelbo ’s vakre stue nedenfor.

cbvendelbo hemsidan 1
cbvendelbo hemsidan 1

Bilde @c b vendelbo – farge Lapptussans Dusk

Vær ikke redd for mørke farger

Følelsen i rommet må ikke alltid være luftig og lys, men noen ganger kan også en mørk farge skape en koselig og innbydende følelse i oss. Velg en farge som du får energi av, eller en farge som er mer stemingsskapende – alt avhengig av hvilken følelse du ønsker å ha.

Hjemme hos bloggeren @_rosemille er gangen malt med den nøytrale og enkle fargen ON.00.53. Den kan noen ganger oppleves litt blåtonet i lys fra nord, men blir varmere i lys fra sør, et varmt reflektert lys.

Rosemille
Rosemille

Bilde @_rosemille

GRÅ VAKKER INSPIRASJON

Vi har samlet endel vakre inspirerende bilder som vi vet vil få deg til å elske grått. La deg inspirere av et kjølig lysegrått soverom, en fredelig og varmgrå stue eller hvorfor ikke et tiltalende mørkegrått kjøkken. Så nå kan vi alle være enige om at – grått er flott!

Grått i soverommet

Den lyse og varmgrå fargen CarlaSofieMolge Warm Grey, er en farge som kan brukes i alle rom. Enten som en vakker fondvegg eller i hele rommet, da den er relativt lys. Her ser vi den hjemme i soverommet til bloggeren Carla Sofie @carlasofiemolge.

Les mer om fargen og Carlas hjem her.

Molge
Molge
Molge2
Molge2

Bilder @caralsofiemolge

Hjemme hos bloggeren Ann Elin Sørøy @idylloghim gjelder de sofistikerte grå veggene. På gjesterommet har veggene blitt malt med den lyse og kjølige Nordsjö grey pearl og den litt mørkere og varme Nordsjö grey sparrow.

Idyll
Idyll

Bilde @idylloghim

Den mørke ”looken” i soverommet er mer trendy enn noensinne og ved hjelp av litt mer dempede og mørkere gråfarger, kan man skape en ro og en dyp karakter.

Vårt vakre og inspirerende fargekart Greyish delights tilbyr nøkterne vakre gråfarger som binder hjemmet sammen, uten å at de tar over.

Et vakkert eksempel på dette er hvordan influenseren Janniche Kristoffersen, som driver bloggen @bloggaibagis, har brukt Nordsjö evening shadow i soverommet sitt. Den grønne tonen gir en ekstra dimensjon, og skaper tydlige kontraster i rommet.

Eveningshadow
Eveningshadow

Bilde @bloggaibagis

Rommet nedenfor er malt med vår rødbrune grå Deep Melun. En vakker farger som noen kan ganger kan oppleves som litt lilla.

MÅLAR GUIDE – Slik maler du soveromsveggene dine. Les mer her.

Deepmelun
Deepmelun

Hjemme hos Emma Sundström @lapptussan, er veggene malt med Emmas egen signaturfarge, Lapptussans Dusk.

Lapptussansovrum
Lapptussansovrum

Bilde @lapptussan

Grått i stuen

Når det kommer til hvilken stil og innredning som vi ønsker å ha i stuen, har vi alle ulike tanker og drømmer. Noen av oss ønsker kanskje en lys og luftig stue i nøkterne gråtoner og stilrene detaljer. Andre ønsker kanskje å lage en mer varm og innbydende stue med mørke, dype gråfarger, en dempet belysning og myke tekstiler.

Den vakre stuen hjemme hos @lenalidman85 er malt med den rolige og varmgrå HoP Greige. Les mer om våre populære Greige farger her.

Hop 2
Hop 2

Bilde @lenalidman85

Er du ute etter mer inspirasjon om stuer?  Les mer hvordan du innreder og fargesetter stuen her.

Greyg
Greyg

En stilig bildevegg er en innredningsfavoritt, og her er variasjonene og mulighetene mange. Den vakre bildeveggen finner vi hjemme hos @mz.interior. Fargen på veggen heter Lappturssans Dusk.

Se vår enkle guide og inspirerende bilder av hvordan du får til den perfekte og vakre bildeveggen her.

Lapptussn
Lapptussn

Bilde @mz.interior

Lapptussan_0
Lapptussan_0

Bilde @mz.interior

Grått på kjøkkenet

Kjøkkenet er virkelig familiens samlingssted, hvor man både kan lage en god søndagsfrokost, en koselig piknik, gjøre hyggelige ting og kanskje til og med jobbe og gjøre lekser.

Når man tenker på kjøkken, så tenker man oftest hvitevarer og kjøkkeninnredning. Men spiseplassen spiller faktisk en like stor rolle for å skape den rette følelsen på kjøkkenet. Ofte er det både enklere og billigere å gjøre forandringer her. Litt ny farge på veggene og kjøkkenskapene tar ikke lang tid – men forskjellen blir enorm. Prøv så får du se!

Dette morsomme kjøkkenet er malt i fargen Nordsjö haze morning og UN.0053.

Grattkok_0
Grattkok_0
Grattkok2
Grattkok2

Kjøkkenet til Emily Slotte - @emilyslotte fikk en oppfriskning med vårt produkt Ambiance Superfinish i fargen S 4500-N. Dette skriver Emily på bloggen sin om oppussingen:

”Siden vi flyttet, har jeg virkelig blitt fan av billig og hurtig oppfriskning. Maling kan virkelig gjøre susen og gjenopplive gamle møbler og rom. Her i kjøkkenet har jeg malt med Nordsjö snickerimaling og fargekoden heter S 4500-N. Det er en mørkgrå farge som virkelig fikk kjøkkenet å komme til sin rett!”

Å male skapdørene er enklere enn hva man skulle tro. Les vår enkle guide her.

emsloo-m-la-k-ksluckor-2
emsloo-m-la-k-ksluckor-2

Bilde @emsloo

Grått i barnerommet

Å innrede og male et barnerom er noen ganger det morsomste som finnes.  I barnerommet kan du gjøre plass til morsomme eventyr og rampete mesterverk, men også skape et rom med inspirerende og herlige farger som skaper både ro og kreativitet.

Uansett om det er en gutte- eller et pikerom som skal innredes, så er den grå paletten perfekt å bruke. Her kan man med fordel bruke en nøytral og litt mer dempet gråpalett på veggene, og isteden satse på detaljer i andre farger.

Emily Slotte - @emilyslotte valgte å male rommet til sønnen Blake med fargen Luftslott og beskriver den slik:

”En litt lysere Greige som er en perfekt kombinasjon mellom gult og grått. I enkelte lys kan den oppleves varm og nesten litt rosa og i andre lys blir den litt kald og mer grå, sier Emily.”

Les mer om hvordan du maler tredetaljer og møbler her.

emsloo_hemsidebild
emsloo_hemsidebild

Bilder @emsloo

Gråblå harmoni hjemme hos @stickstay.se der veggene er malt med vår vakre gråblå Nordsjö blue harmony.

Blueharmony
Blueharmony

Bilder @stickstay.se

Barnerommet hjemme hos Lena Lidman @lenalidman85 er malt med den varme gråbrune – med en liten touch av rødt i seg – Dusky Sarcelles.

Duskysarcelles
Duskysarcelles

Bilder @lenalidman85

Grått i gangen

Gangen er nok et rom som de fleste av oss bruker minst oppmerksomhet og omtanke på – selvom det egentlig burde være omvendt. Hvordan den oppleves, og på hvilken måte den innredes, er faktisk viktigere enn man skulle tro – her settes nemlig tonen for resten av hjemmet.

Om man ser bort i fra alt det praktiske som skal være i en gang, bør du tenke litt på hvordan du vil føle deg og hvilken følelse du vil føle når du kommer hjem etter en lang arbeidsdag eller kveldstrening. Noe så enkelt som en vakker og varm veggfarge – er en enkel detalj som fremdeles gjør mye for helhetsinntrykket.

HoP Grey Sand er en vakker varmgrå farge som passer i all slags vær, sier Ann-Charlotte, Nordsjös Colour Manager. I nordlys dempes den gulrøde metningen i fargen og den oppfattes mer som grå, mens den i lys fra sør forsterkes, og fargen går tydeligere mot beige.

E2chall
E2chall

De fleste ganger er lange, smale og ofte ganske mørke. Et tips kan være å male med en lysere og varmere gråfarge. På bildene nedenfor har bloggeren Jennie @js.interior malt gangen med fargen CarlaSofiemolge Warm Grey, som er en lys, varmgrå farge.

Paledune3
Paledune3

Bilde @js.interior

TIPS! En vegghylle passer perfekt til oppbevaring av aviser og post. Men mens du venter på å fylle på med kjedelige regninger – hvorfor ikke plassere en vakker blomst der som kan pynte opp!

Se det vakre vegg-stilleben som bloggeren @annakubel har laget i gangen sin! Anna har malt veggene med den vakre grågrønne fargen Dusky Paris.

Drømmer du også om en innbydende gang? Se våre enkle tips om hvordan du lager den perfekte gangen her.

Annakubelhallbild_hemsidan
Annakubelhallbild_hemsidan

Bilde @annakubel

Kubelhall
Kubelhall

Bilde @annakubel

Velg rett gråfarge ved hjelp av Colour Tester

Det er ikke alltid enkelt å velge farge og vite hvordan den kommer til å se ut på veggen. Vi i Nordsjö foreslår at man alltid prøvemaler, for å se hvordan fargen passer i akkurat det rommet man planlegger å male.

Nå er det også enklere en noen gang å velge rett farge til hjemmet. Finn rett farge ved hjelp av vår nyhet – Colour Tester – vårt supersmarte verktøy for å teste ulike farger direkte på veggen.

Klikk hjem allerede idag din favoritt fargeprøve – Colour Tester direkte til døren her.

Annakubel_hemsidebild_2
Annakubel_hemsidebild_2

Bilde @annakubel

Slik maler du veggene dine

Se vår enkle trinn-for-trinn guide om hvordan du maler veggene på beste og enkleste måten her.

Carlasofiemolge_beige_xtramatt_veggfarge
Carlasofiemolge_beige_xtramatt_veggfarge
Farger laster....