Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Krickelin stue
Krickelin stue

LAG EN FIN BILDEVEGG – SE VÅR ENKLE GUIDE!

En stilig bildevegg er en innredningsfavoritt blant mange, og er den perfekte måten til å få nymalte vegger mer personlige på. Men hvordan skal man henge opp bildene, og hva bør man tenkte på? Se vår enkle guide og inspirerende bilder, på hvordan du får til den vellykkete og flotte bildeveggen!

Noe så enkelt som et vakkert maleri, eller et personlig bilde, er en enkel detalj som fremdeles gjør så mye for helhetsinntrykket i hjemmet. Kunst er en av de ting som virkelig forteller hvem du er – så glem ikke å dekorere de nymalte veggene dine.

Tavlevegg inspo
Tavlevegg inspo

En stilfull bildevegg er en innredningsfavoritt blant mange, og her er variasjonene og mulighetene mange. Å sette bilder og annen kunst sammen, og å skape en bildevegg – er den perfekte måten å gjøre et nymalt rom mer personlig.

Men hvordan skal man henge opp bilder, og hva bør man tenkte på i planleggingen? Se vår enkle guide og inspirerende bilder på hvordan du kan lage den vellykkete og fine bildeveggen!

1. FINN INSPIRASJON

Det første man skal gjøre er å finne inspirasjon og velge ut de bilder og motiv man ønsker å ha på veggen. Man kan kombinere alt fra nyinnkjøpt kunst, stilige plakater, personlige fotografier og postkort, eller hvorfor ikke en gammel speillampe? Et gammelt barberspeil eller vegghengt vase, kan bli et vakkert supplement til den øvrige kunsten.

Nedenfor ser dere fargene Heart Wood, den gule G1.20.86 og den varme ravnyansen Spiced Honey.

4 rom
4 rom

2. SAMLE SAMMEN OG ANPASS TIL VEGGENS STØRRELSE

Stilen og størrelsen på bildeveggen avhenger av hvor den skal plasseres i hjemmet. I en stue kan det være større veggplass tilgjengelig, enn for eksempel i gangen eller i kjøkkenet. Hvis bildene skal plasseres over en sofa eller et skrivebord, kan det være lurt å gå ut fra bredden på møblene, og plassere bildene deretter.

Målebond
Målebond

3. VELG RIKTIG RAMME

Hvis du har forskjellige stiler og farger på motivene, kan det noen ganger være smart å fokusere på ensartede rammer for å skape et mer harmonisk inntrykk av bildeveggen. Hvis du derimot har motiv med kun ett tema – for eksempel svart/hvitt-motiv kan du få den beste effekten ved å blande rammer i forskjellige størrelser og farger.

Hjemme hos Ruta Vitesson @ruevitesson har man laget en levende effekt ved hjelp av rammer i ulike størrelser og farger. Det vakre antikke skapet til høyre er malt med Nordsjö cobalt night fra vår trendpalett 2019.

Mange bilder
Mange bilder

Til syvende sist handler det først og fremst om følelsen og stilen du ønsker å oppnå – og det er smak og behag.

Er du ute etter en mer stilig og minimalistisk bildevegg, kan det være lurt å investere i mer diskrete motiv, og rammer i samme farge. Hvis du er ute etter en bohemsk lekenhet, kan du være vågal og blande helt ville motiv, maling og bilderammer.

Veggen nedenfor er malt med den blå, lekne Nordsjö open sky og Spiced Honey rundt døren.

Lyseblå vegg
Lyseblå vegg

4. PLANLEGG OG LAG DIN EGEN BILDEVEGG

Når man skal komponere sin egen bildevegg, så finnes det egentlig ingen regler. Her kan man enten gå ut fra en rett under- eller overkant, eller så kan man gå ut fra det største bildet, og deretter plassere de mindre rundt omkring.

En god start kan være å legge ut alle rammene og øvrige kunstverk på gulvet. Dette gir deg et godt overblikk over samlingen din, og gjør det lettere å teste ulike sammensetninger. Kanskje ser du nå at du trenger å legge til noe, eller kanskje til og med plukke vekk 1-2 ting.

Et annet tips er å ta et bilde med mobilen på de ulike sammensetningene, og deretter holde bildet opp mot veggen. Man kan lett glemme hvordan man laget sammensetningene – bildebevis er alltid godt å ha og gå tilbake til.

Trrends
Trrends

5. TID FOR Å HENGE OPP BILDENE

Det kan føles litt vanskelig å slå inn den første spikeren.  Spesielt dersom veggen er nymalt! Start med å lage et merke med en blyant over rammen i midten. Husk - ikke marker for sterkt, slik at det vises når du har hengt opp bildet!

Mål deretter avstanden fra toppen av rammen til opphenget og mål den samme avstanden ned fra merket på veggen. Slå inn en spiker på merket, og heng opp den første rammen. Gjenta deretter dette med resten av bildene.

Bruk målbånd og vater og ha dette tilgjengelig før du starter.

Enda en gang – husk at det ikke finnes noe som er rett eller galt når det gjelder en bildevegg. Så lenge du liker layouten og sluttresultatet, kommer du til å ha glede av den og være stolt av veggen!

Farger vi har malt med nedenfor:

Veggen til venstre W9.10.13

Stolpene på venstre side U6.05.62

Vegg til høyre VN.01.81

Kontor
Kontor

INSPIRASJON  BILDEVEGGER

Denne vakre veggen finner vi hjemme hos Marlené Zakrisson som driver instagramkontoen @mz.interior. Veggene er malt i den varme greige fargen Lapptussans Dusk.

Les mer om våre Greige farger her.

Grå hvit bilder
Grå hvit bilder

@mz.interior

Hjemme hos Anna Grundberg, som jobber med illustrasjon og kunst, og som driver instagramkontoen @annagrundberg, har en harmonisk bildevegg som er laget over det gamle arkivskapet.

Veggen, som er malt med fargen Nordsjö sky grey, kommer virkelig til sin rett sammen med kommodens varme treslag og de grønne plantene.

Det ikoniske portrettet av Cornelis Vreesswijk blir virkelig et blikkfang på veggen.

Anna Grundberg
Anna Grundberg

Bilde @annagrundberg

Et rom som puster stilig retro finner vi hjemme hos Emma Solveigsdotter @solveigsdotter. I denne spisestuen dekker vi gjerne til helgens gjester og lar de glede seg over kunstverkene på veggen. Veggene er i malt i den vakre, rolige Nordsjö calm river.

Solveis datter
Solveis datter

En avskallet, kreativ servicedel, med en duft fra 50-tallet, finner vi hjemme hos Janniche Kristoffersen @bloggaibagis. Vi elsker hvordan veggfargen samspiller med den tunge keramikken, furugrenen i vasen og kanskje fremfor alt den stilige bildeveggen

Veggene er malt med den deilige gråfargen, Luftslott.

Les mer om våre Greige farger her.

Bloggaibagis luftslott
Bloggaibagis luftslott

Noen ganger er det fint for øyet å ha et mer markant og fremtredende motiv på veggen – så la de gjenværende bildene få spille en mindre hovedrolle.

Hjemme hos bloggeren Emily Slotte @emsloo, har de fløyelsaktige veggene blitt malt med den myke grågrønne fargen Misty Le Havre. Her skaper de matte veggene, sammen med grønne plater, jordnære tekstiler og den vakre bildeveggen, en nøktern eleganse.

Vil du se mer av @emsloos hjem? Se hvordan den glassaktige pistasjegrønne Misty Fontaine ble i barnerommet til Emilys. Klikk her for å lese!

Stuen malt i beige
Stuen malt i beige

En litt mer industriell look finner vi hjemme hos Jenny Hultgren @bohemdeluxe, der en blanding av personlige fotografier og fantasibilder er rammet inn. Veggene er malt i fargen Shiny Calais.

Bo hjemme deluxe bilder
Bo hjemme deluxe bilder

MALING OG FARGE FREMHVER KUNSTEN

Dersom man har en mørkere nyanse på veggene sine, så forsterkes og fremheves bildene på en helt annen måte enn om veggene er lyse. Forsøk gjerne å lage en spenning i stuen med en mørkere farge på veggen.

Kristin Lagerqvist, som driver instagramkontoen @krickelin, har laget en effektfull bildevegg i hjørnet av stuen.

Her har Kristin valgt et motiv med dempede farger som går i en blå tone, og blandet ulike rammer og former, for å få til en dynamisk følelse.

Veggene i stuen er malt i Kristins egen farge – Krickelin Dimblå. På bildet under, så ser du hvordan en annen fantastisk kreativ bildevegg fra Kristins barnerom.

Krickelin stue
Krickelin stue
Krickelin barnrum
Krickelin barnrum

Denne vakre bildeveggen finner vi hjemme hos @bohemdeluxe og veggene er malt i vår farge Limoges Blue.

Bo hjemme deluxe
Bo hjemme deluxe

NATURINSPIRERENDE BILDEVEGG HJEMME HOS MALIN PERSSON

Nedenfor er veggene malt i Malin Perssons egen farge Back to the roots by Malin. I kombinasjon med de naturinspirerte bildene og de enkle trerammene – en vakker sammensetning.

Malin har også malt sitt antikke kjøkkenbord med hennes egen farge. Se alle de vakre bildene fra dette her.

Grønt rom
Grønt rom

Bilde @themalinpersson

Tenk hvilken forskjell det kan bli om du har en mer farget veggmaling – kontra hvit. Se hvordan bildene kommer frem på en helt annen måte!

Rosa lyseblå
Rosa lyseblå

SPEILVENDT OG STÅENDE KUNST

Skap en nysgjerrighet i rommet og bruk kunsten i veggen istedenfor. Veggen til høyre er malt i fargen Nordsjö coffe infusion, og den lille honningcellen i Årets farge 2019 – Spiced Honey. Spiced Honey finnes også på bildet til venstre – midt i rommet.

Å blande opphengte bilder og stående bilder er også et blikkfang. Det funker også perfekt for deg som kanskje har nymalte vegger, og som vil unngå spikerhull i veggen.

Åpen dør
Åpen dør

KREATIV LØSNING TIL SKRÅTAKET

Skråtak kan noen ganger være en utfordring når man skal innrede og møblere et rom. Et tips kan være å bygge en flyttbar bildevegg med en enkel plate (ikke velg en for tynn plate) – den kan lett svikte med noen lister eller smalere hyller på.

En bildelist er virkelig en billig og perfekt løsning for deg som oftere ønsker å endre «utstillingen» av kunstverkene. Vi har malt vår praktiske plate i den vakre grårosa – Årets farge 2018 – Heat Wood.

Heartwood
Heartwood

HVA ER EGENTLIG KUNST?

Hvem sier at kunst må være innrammede dyre bilder? Nei – kunst kan også være en samling vakre kort og bilder, egne skisser og tegninger, tørkede blomster, en vakker tallerken, eller hvorfor ikke en antikk speillampett. Ta dine favorittkort og skap din egen kunstvegg.

Den vakre murveggen nedenfor er malt i fargen U6.09.35. På bildet under ser vi også Spiced Honey.

Murvegg
Murvegg
Rødt blått gult
Rødt blått gult
Farger laster....