Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
soveromsinspirasjon_hjemmeside_front_0.jpg
soveromsinspirasjon_hjemmeside_front_0.jpg

MAL OM SOVEROMMET – FARGEINSPIRASJON OG NYTTIGE TIPS

Trenger soverommet ditt litt ekstra kjærlighet og omtanke? Vi trenger, mer enn noen gang, å hente ny energi og restitusjon i hverdagen – og hva passer da bedre enn å gjøre det i soverommet?

blattsoverom.jpg
blattsoverom.jpg

Et mørk og koselig soverom malt med fargen Intense Dijon i malingen Ambiance Xtramatt.

For de aller fleste av oss er det viktig at soverommet utstråler ro og gir en god følelse av velvære. Det er tross alt her, etter en lang dag, vi har muligheten til å stenge ute støy og få ro i våre sinn. Soverommet må være et sted der vi kan skru ned lydnivået og lade batteriene. Uansett hvilken stil og følelse du ønsker å skape på soverommet, så finnes det mange måter å skape en harmonisk og koselig oase.

VI TILBRINGER EN TREDJEDEL AV VÅRT LIV PÅ SOVEROMMET

Omtrent en tredjedel av vårt liv tilbringer vi på soverommet – så da forstår man virkelig at søvn og hvile, er en viktig del av vår eksistens og velvære. Her kan farger spille en viktig rolle når det gjelder å finne balansen mellom den ytre og den indre ro. Dessverre så er det ingen farger som er riktig eller feil, men her må du finne ut hvilken følelse og stil du ønsker å oppnå med innredningen. Tenk på at fargen på veggen utgjør basen i rommet, og har stor innvirkning på totalfølelsen i rommet. Tenk nøye igjennom ditt valg av farge før du maler hele rommet.

Velg farge til soverommet
Velg farge til soverommet

Colour Futures 2019 – Årets farge 2019 Spiced Honey

BELYSNING OG LYSINNSLIPP

Når man innreder et rom, så er belysningen noe man ofte glemmer. Ettersom soverommet er rom beregnet på avkopling og hvile, så krever det samtidig en bra og gjennomtenkt belysning. Her gjelder det å skape en belysning som får oss til å slappe av og som skaper en varm følelse i rommet.

TIPS! Sats på en generell god belysning med en taklampe, og deretter flere mindre lyskilder. Sengelamper med riktig lys, en vakker lysslynge og kanskje et velduftende lys for å få den riktige følelsen.

HVORDAN SKAL JEG TENKE I VALG AV FARGE AVHENGIG AV LYSINNSLIPP OG BELYSNING I SOVEROMMET MITT?

Både det naturlige lysinnslippet og hjemmets egne lyskilder, påvirker inntrykket av veggfargen. Dagslyset i et rom som er vendt mot nord, har kaldere lys enn et rom som er sydvendt. Generelt er lyset midt på dagen kaldere enn mykt morgen- og kveldslys. Reflekser som speiles gjennom vinduet, samt fra materialene på møblene, påvirker også opplevelsen av fargen. F.eks. kan et knallrødt teppe, eller en grønn garderobe «smitte» på lyse og duse veggfarger. Kombinasjonen av ulike farger er også viktig – nyansen du velger til veggene dine kan oppfattes lysere eller mørkere, sterkere eller svakere, avhengig av hvilke nyanser den samspiller med. 

Colour scheme 05
Colour scheme 05

Prøvemal og skap et kreativ moodboard

TIPS! Det er veldig enkelt å bli inspirert av vakre fargeprøver, innredningsblader og inspirasjonsbilder på sosiale medier. Men for å velge riktig farge til rommet, trenger du å oppleve fargen i rett sammeheng sammen med møbler.

Prøvemal, og se hvordan de ulike nyansene samspiller med dagslys, kveldsbelysning og rommets øvrige innredning, for å kunne avgjøre hvilken farge som er best akkurat for deg. Vi anbefaler enten at du kjøpe en Colour Tester eller en prøveboks, for å se hvordan fargen passer akkurat i det rommet du har planlagt å male. Klikk hjem din favorittfargeprøve allerede i dag, - direkte hjem i postkassen,her.

TEKSTILER OG LEVENDE GRØNT PÅ SOVEROMMET

Gammelt utvasket sengetøy, eller et nuppete sengeteppe er hverken hyggelig å krype ned i, eller å re pent opp med. Invester i nytt friskt sengetøy, gjerne i naturmateriale, som lar huden puste, og et nytt sengeteppe i en diskret eller oppkvikkende farge. Sjekk også din favorittpute som kan ha gått ut på dato for lenge siden.

Baddning hemsidan
Baddning hemsidan

HVORDAN LYKKES MED Å RE OPP EN SENG HELT PERFEKT?

Å re opp sengen, slik det gjøres på de beste hotellene, er ikke alltid like enkelt. Her er noen små tips til hvordan du får hotellstilen hjemme på ditt eget soverom:

• Sats på en stor og luftig dobbeldyne istedenfor to enkle dyner. Det er både koselig og stilig.

• En stor samling pynteputer i ulike former og materiale. Her kan det være lekkert å re opp med de store putene lengst bak, og deretter de mindre putene foran.

• En sengegavl er en detalj som myker opp inntrykket i soverommet og dessuten rammer den inn sengen på en vakker måte. Å skape sin egen unike sengegavl er en enkel måte å gjøre soverommet mer personlig på. Fineste Finn Schjøll med IG-kontoen @finnschjoll har innredet flere av soverommene i sitt sommerhus med sengegavler og sydd egne tekstiler til sengene. Se bilder fra soverommene i sommerhuset på bloggen til @hvitelinjer

• Sist, men ikke minst – re sengen med et vakkert sengeteppe og et pent pledd ved fotenden. En god regel kan være at ca 2/3 av sengen skal dekkes av teppet, og om du er ute etter den luksuriøse hotelloppredningen, så sørg for at teppet henger ned til gulvet, både på kort- og langsidene. Velg gjerne en nyanse som er mørkere enn stretchlakenet, for å få en mer livlig følelse.

Baddning hemsidan2
Baddning hemsidan2

EN TOUCH AV LEVENDE GRØNT

Naturen og det grønne fortsetter å inspirere oss når det gjelder innredningen. På soverommet er det viktig å omgi oss med de vakre grønne fargene. Grønne planter øker ikke bare trivselen i soverommet, men de kan også bidra til en bedre nattesøvn, samt ha en misjon som luftrenser. Her kan potteplanter som Rosengeranium, og den velduftende lavendelen – som er kjent for å gi en beroligende effekt på oss – være et passende valg. Eller hvorfor ikke den ikoniske Svigemors tunge, grønn Ampelilje eller Eføy som alle er gode luftrensere Inspirert av vakre grønne farger som blant annet M4.28.19 (bildet til høyre) som kan både gi en tydelig ro og en dyp karakter til rommet.

AFH colourtesterbild
AFH colourtesterbild

Farge M4.28.19 (bildet til høyre)

VALG AV STIL PÅ SOVEROMMET

Som vi nevnte i begynnelsen, så finnes det ingen farger som er rett eller feil i et soverom så her får man tenke på hvilken følelse og stil man ønsker å oppnå med innredningen.

Ønsker du mer avslappende og rolige farger, så kan stilen VARMT & AVSLAPPENDE falle i din smak. Eller hva med stilen MØRKT & KOSELIG – en palett med litt mer dempede og mørkere farger, som kan skape en ro og en dyp karakter til rommet – er kanskje mer det du er ute etter? Eller vil du ha et soverom som er LYST & TRIVELIG, med lyse harmoniske farger. I stilen som beveger seg fra RUSTIKK til BOHEMSK inngår ofte grove tekstiler, røffe vegger og naturmaterialer og liker du dette finner du tips under til hvilke farger som passer godt inn her.

1. MØRKT OG KOSELIG

Den mørke looken er mer trendy enn noensinne, og ved hjelp av litt mer dempede og mørkere farger, kan man skape herlige kontraster, fordi innredningsdetaljer og bilder blir mer tydeligere i rommet. Her rekker det som regel å satse på få utvalgte detaljer som et lysere teppe, svart/hvitt-motiver i en metallramme, tekstiler i naturmaterialer og duse farger. Vil du skape større kontrast og dramatikk i rommet kan du for eksempel legge et mønstret pledd og fløyelsputer på sengen, og monter en flott krystallkrone i taket. Vakre og karakterfulle farger som Spiced Honey, Intese Le Havre og Intense Paris skaper en ro og en dyp karakter til rommet.

Morkt soveromsinspirasjon bilde 1 Kristinnaandreasen - bilde 2 Drommefunkis - bilde 3 Emsloo
Morkt soveromsinspirasjon bilde 1 Kristinnaandreasen - bilde 2 Drommefunkis - bilde 3 Emsloo

Bilde #@kristinaandreasen – bilde #2 drommefunkis – bilde #3 @emsloo

GRÅ-GRØNN SOVEROMSINSPIRASJON

Vi har også den harmoniske grågrønne Dusky Le Havre, som vi ser hjemme hos stylisten Daniella Witte. Daniella skriver på bloggen sin om fargen:

«I mitt soverom møter vakre grønne toner, brune, grå og svare nyanser, med hvite spotter som lyser og frisker opp. Naturlig harmonisk, akkurat som jeg vil at min stil skal være. Jeg liker å kombinere detaljfarger, ettersom det skaper en tydelighet og forsterker følelsen. I tillegg blir et stilleben mer personlig hvis du går på farge i stedet for en bestemt stil. Ved siden av sengen ønsket vi at den grønne fargen skulle fortsette, og ikke brytes med et møbel. Derfor bygget vi en innfelt hylle i veggen, med plass til mange fine blader. Denne løsningen kan jeg anbefale, da den gjør at det er lett å holde orden, og at jeg selvsagt synes den er en fin og stilig detalj.»

Les mer på Daniellas blogg eller se mer av Daniellas hus og fargevalg her: Hjemme hos Daniella Witte

Copyright Daniellawitte
Copyright Daniellawitte

Bilder @daniellawitte

2. VARMT & AVSLAPPENDE

Den varme og koselige stilen, med en jordnær palett sammen med materialer som lin, lær og tre skaper en enkel og nedtonet følelse til rommet. Den enkle og stilrene japonism-looken som vi ser hjemme hos bloggeren @pureinterior_ gir en fin følelse med den varme, rustrøde fargen Nordisk BrunOrange.

Farge Nordiskbrunorange Pureinterior
Farge Nordiskbrunorange Pureinterior

Fargen Nordis BrunOrange hos Elisabeth Halbjørhus med Instagramkontoen @pureinterior_

Restful Melun og Lenas Dusty Green er vakre, litt mer duse og dempede farger å jobbe med, for å skape et personlig og varmt soverom. Lenas Dusty Green, som er tatt frem sammen med bloggeren Lena Lidman @lenalidman85, er en mild og jordnær grågrønn farge som kan oppleves forskjellig, avhengig av hvordan lyset faller inn.

Soveromsinspirasjon copyright Lenalidman
Soveromsinspirasjon copyright Lenalidman

Bilder @lenalidman85 fra hennes soverom med fargen Lenas Dusty Green

De gule ravtonene lyser sterke i 2019 – enten på egenhånd, eller også vakre i kombinasjon med naturens palett eller dempet rosa. Fargen Spiced Honey er inspirert av honningens skjønnhet som kan gi en rolig og koselig stemning til soverommet.

Soveromsinspirasjon gylne restful bilde t.v rosemille
Soveromsinspirasjon gylne restful bilde t.v rosemille

Bilde t.v @_rosemille

BEIGE OG BRUNE SOVEROMSFARGER

En vertikal linje kan gi et ekstra løft til soveromsveggen der muligheten til å legge til en sterkere kontrastfarge i en tynn vertikal stripe som rammer inn sengeområdet.

Beige soveromsfarge
Beige soveromsfarge

Fargekode D2.11.43, tripe i farge Spiced Honey og farge til høyre F8.07.83

Brune og røde jordnære farger passer godt inn på soverommet og gir en rolig fargepalett som kan være med på å påvirke hule-følelsen - som aller snakker om nå om dagen. Vi liker de mørkere fargene som får oss til å falle til ro og gir oss hvile. 

Brun farge på soverommet gir et dekadent uttrykk
Brune soveromsfarger

Den dekadente brune fargen har fargekode C3.13.15 (til venstre) og den dype røde fargen Scandinavian Royal Red til høyre

SOVEROMSMAGI

Hvile og ro er to viktige faktorer å tenke på når man innreder og velger farge til soverommet. Med hjelp av jord- og naturfarger, så kan man skape en rolig atmosfære. Hjemme hos @leilabavcic og @interiorbysusan har vår grågrønne og herlige farge Deep Le Havre skapt en ro og avkoplende soveromsmagi.

Gront soveromsinspirasjon bilde 1 Leilabavcic bilde 2 Interiorbysusan
Gront soveromsinspirasjon bilde 1 Leilabavcic bilde 2 Interiorbysusan

Bilde #1 @leilabavcic Bilde #2 @interiorbysusan

3. LYST OG SOFISTIKERT

En stil som alltid er populær å innrede soverommet med, er den lyse og mer sofistikerte stilen. Dette er en palett som domineres av enkle, nøytrale toner, myke hvite, jordnære pasteller, beige og varme grånyanser. Lyse farger på veggene kan skape en romslig og luftig følelse i soverommet, så denne stilen kan være bra for deg som har et soverom med begrenset lysinnslipp. En enkel og kjølig innredning, i en nøytral fargeskala som går ton-i-ton med veggfargen, gir en ro og følelse av eleganse. Her kan materialer som keramikk, lyse treslag, rotting og bleke, dempede tekstiler være interessante blikkfang.

ORDEN GIR RO I SJELEN

Tenk på at soverommet ditt ikke skal fungere som et oppbevaringsrom, men forsøk å skape et avkoplende fristed. Fjern alle overflødige saker, som en kleshaug og unødvendige ting på nattbordet. Ta en gjennomgang blant sakene dine, og tenk nøye igjennom om de har en nyttig funksjon i soverommet, eller om de eventuelt kan flyttes til et annet rom. Forsøk å finne en balanse – vi vil nemlig ikke ta bort alle detaljene – men behold det som føles nyttig, og som gir en vakker touch til rommet.

TIPS! Ta gjerne en sjekk i vinduskarmene. Stedet hvor vi ofte samler gamle potteplanter og arvede prydgjenstander – der hensikten er å dekorere – men isteden kan skjule og stå i veien for lys som vi ønsker å få inn. Selv om vi lever i et samfunn, hvor vi er på nett det meste av tiden, forsøk å legge mobilen og Ipad’n utenfor soverommet, og invester heller i en gammel hederlig vekkerklokke og en god bok. 

Hvit soveromsinspirasjon i farge Base White
Hvit soveromsinspirasjon i farge Base White

Den hviteste hvite fargen i Norden - FargenBase white fås kun hos en Nordsjö forhandler

DEN PERFEKTE HVITE ELLER GRÅ SOVEROMSFARGEN

Mange velger å male soverommet sitt i den populære hvite og/eller grå fargeskalaen. Å velge riktig hvit eller grå nyanse, er ikke helt enkelt. Hvitt er ikke bare hvitt, og det finnes ikke en gråfarge som er perferkt overalt. Avhengig av rommets forutsetninger og følelsen av hva du ønsker å oppnå, kan valget stå mellom en kald eller varm nyanse. Om du ser nøye på en vegg som er malt i en kald hvit nyanse, eller en varm hvit nyanse, kommer du til å se forskjellen. Kalde hvite nyanser har en blå eller grønn undertone, mens varme hvite nyanser skifter i varme toner som rødt og gult, som igjen skaper forskjell i opplevelsen.

En viktig forutsetning for fargeopplevelsen i rommet er lyset. Kjølig nordlys fra store, glasspartier kan få en nøytral farge til å føles kald. Et rom som er sydvendt gir motsatte forutsetninger: her forsterkes allerede varme toner, mens nøytrale og svakt kalde farger varmes av lyset.

Fargekart for grå farger Greyish delights
Fargekart grå farger Greyish delights

Farge til venstre: Nordsjö Calm River og farge til høyre er Nordsjö Smoky sensation

ROLIG, VAKKERT OG SOFISTIKERT – MED GRÅ FARGER SKAPER DU EN RO OG EN BEHAGELIG ATMOSFÆRE

I vårt fargesortiment finnes alt fra lyse, milde nyanser til mørkere fargetoner som gir følelsen av kompleksitet og karakter. For å finne en grå farge som passer akkurat til deg, er det viktig at du utgår fra forutsetningen i rommet, tenker over helheten og hvilken stemning du ønsker å skape. Les mer om våre grå farger her og få veiledning på hvordan du skal tenke i ditt fargevalg.

VÆR SÅ GOD OG SITT

Dersom du har plass på soverommet, så sett gjerne en vakker stol, eller en lenestol, som enten kan fungere som et enkelt blikkfang, eller tilføre en glamorøs og liten følelse av hotell-luksus til rommet. Hjemme hos bloggeren @myhomesthlm er veggen malt i den sofistikerte og myke grå fargen HoP Light Grey.

Lyse soverom bilde Myhomesthlm
Lyse soverom bilde Myhomesthlm

Bilde @myhomesthlm

VARME OG KALDE GRÅ FARGER HJEMME HOS IDYLLOGHIM

Hjemme hos blogger  @idylloghim, så er det sofistikerte grå vegger som gjelder. I gjesterommet er veggene malt med den lyse, kjølige fargen Grey Pearl og den litt mørkere og varmere Grey Sparrow. Hovedsoverommets vegger er malt i den vakre HoP Grey Sand. «Det er en vakker varmgrå farge som stort sett passer til alle rom", sier Ann-Charlotte Linde, Nordsjös Colour Manger. "I lys fra nord, dempes den gulrøde tettheten i fargen, og den oppfattes som mer grå, mens i lys fra sør forsterkes den, og fargen trekkes tydeligere mot beige.»

@idylloghim soverom ombre1
@idylloghim soverom ombre1

Bilder @idylloghim

GRÅ VEGGER OG DIY KLESSTANG HOS MAREN BAXTER

Hos bloggeren med hjemmet som er både nominert og kåret til Instagrams mest inspirerende finner du en grå farge som passer godt til både sort og hvitt. Klesstangen er et herlig prosjekt som du kan lese mer om på Marens egen blogg her - eller du kan finne inspirasjon på IG @marenbaxter

Grå vegger på soverommet @marenbaxter
Grå vegger på soverommet @marenbaxter

Farge Solid Mountain på soveromsveggen hos @marenbaxter

GRØNT & FREDFULLT PÅ SOVEROMMET

Naturens grønne forbindes ofte med energi, velbehag, balanse og det sies også å fungere som en stresslindring. En grønn palett kan skape en vakker grønn harmoni, og et stilrent inntrykk til et rom er beregnet for avslapning. En varm skogsgrønn, en dempet dusty green eller en dramatisk grågrønn – hvilken er din favoritt?

Gronn soveromsinspirasjon bilde t.h Lenalidman85
Gronn soveromsinspirasjon bilde t.h Lenalidman85

Bilde t.h @lenalidman85

MED LUKSERIØST SENGETØY

Et skikkelig koselig soverom står nok høyt oppe på manges ønskeliste, spesielt når vi befinner oss midt i den mørkeste og kaldeste årstiden. Pass på å skjemme deg litt bort, ved å investere i litt luksuriøst sengetøy og tekstiler, som eksempel et mykt, vasket teppe for å kjenne luksusfølelsen. Den grågrønne Dark Paris, som vi ser nedenfor i en av Pella Hedebys stylinger, skaper her en grønn harmoni.

Grønn soverom copyright Bilde @pellahedeby Foto Ragnar Ómarsson
Grønn soverom copyright Bilde @pellahedeby Foto Ragnar Ómarsson

Bilde @pellahedeby Foto: Ragnar Ömarsson

MER GRØNN SOVEROMSINSPIRASJON

Nordsjö evening shawow er en enkel, vakker farge som binder sammen soverommet uten å ta over. Et vakkert eksempel på dette er hvordan @bloggaibagis har brukt fargen på sitt soverom. Den grønne tonen gir en ekstra dimensjon, og skaper en skjønn kontrast mot den trerene knaggen og kurvlampens varme toner. Også her ser vi en følelse av den moderne japonism-looken.

Soverom copyright bloggaibagis
Soverom copyright bloggaibagis

Bilder @bloggaibagis

VAKRE GRØNNE SOVEROMSVEGGER

Nordsjö fragrant herb er en enkel, dempet skogsgrønn farge som gjør seg vakkert i det lyse soverommet. Denne fargen er en av de nye grønne fargene som klatrer opp som en av de nye favorittene når det gjelder grønne farger når vi skal innrede hjemme.

Hjemme hos bloggeren @by.charlottes har veggene på soverommet blitt malt med den mørke grønngrå fargen Intense Le Havre. 

Grønne vegger på soverommet i farge Nordsjö fragrant herb
Grønne vegger på soverommet i farge Nordsjö fragrant herb

Farge på soverommsveggen er Nordsjö fragrant herbs

Veggfarge intense le havre bilder by Charlottes
Veggfarge intense le havre bilder by Charlottes

Bilder @by.charlottes – farger: Intense Le Havre

BLÅTT& FREDFULLT PÅ SOVEROMMET

Å innrede og fargesette med blått er alltid et sikkert kort. Blått er fargen i vår hverdag, som finnes på himmelen over oss, på klærne vi bærer og fargen vi vil male på veggene våre. Den blå paletten oppleves ofte som beroligende, og er derfor utmerket å male soverommet med.

Uansett hvilken blå farge du velger, så bryter den vakkert mot for eksempel lyst treverk eller litt mer fargeglade og friske detaljer. Den er også en takknemlig farge å arbeide med ton-i-ton, for å skape et rolig og stilfullt inntrykk til soverommet. Les mer her om hvordan du maler med en ton-i-ton effekt på veggene her.

BLÅE TONER  

Den vakre, gråblå Denim Drift er en utrolig allsidig farge, som er lett å kombinere med andre blåtoner og naturfarger, for å fremheve roen som man trenger i et soverom. Fargen skifter uttrykk i løpet av dagen ettersom lyset endrer seg og den er vakker både sammen med lyse hvitfrager som Base White, bomull og snøkrystall samt med den mørke blå fargen Intense Paris.

Soverommet malt med blå fargen Denim Drift
Blå vegger malt på soverommet for best søvn

Farge på veggen er evigaktuelle Denim Drift

HJEMME HOS BLOGGEREN @HVITELINJER

Hjemme i influenseren @hvitelinjer’s soverom, er det malt med den mørke duse blå fargen Aimforhappiness Blue.

Blå soveromsinspirasjon Bilde @hvitelinjer Farge Aimforhappiness Blue
Blå soveromsinspirasjon Bilde @hvitelinjer Farge Aimforhappiness Blue

Bilde @hvitelinjer – Farge Aimforhappiness Blue

Fargen tilhører en palett som stylisten og bloggeren Jannicke Valen @aimforhappiness har tatt fram sammen med oss på Nordsjö – og som hun selv har valgt å kalle «The Happy-palett». Hjemme hos Jannicke, er det ikke mulig å savne lidenskapen for farge og form. Se hvordan Jannicke har skapt et interiør og design med fantastiske farger og en personlig stil. Les mer om Jannickes hjem og farger her. 

BLÅ PANELVEGG PÅ SOVEROMMET

Den vakre fargen Illuminated Paris som vi ser hjemme hos @bhemsborg gir et godt inntrykk til panelveggen. Hvitmalt furugulv og listverk passer også godt til. Detaljer i tre, bast, lin og lær setter personlighet til interiøret.

Blå soveromsinspirasjon i farge Illuminated Paris Bilder @bhemsborg.jpg
Blå soveromsinspirasjon i farge Illuminated Paris Bilder @bhemsborg.jpg

Bilder @bhemsborg

MAL GARDEROBESKAPENE I SAMME FARGE SOM VEGGEN

Når bloggeren @kristingjeldsvik skulle pusse opp soverommet falt valget på den vakre fargen Mystical Paris. For at skapene skulle gå i ett med veggen og ikke ta en fremtredende rolle på soverommet malte hun garderobedørene og en Bestå-kommode fra Ikea i samme farge som veggen. Ferdig resultat ser ut som en skreddersydd løsning til soverommet! Les mer på hennes blogg hvordan hun gikk frem

Vegg og garderobeskap malt i samme blå farge Mystical Paris
Vegg og garderobeskap malt i samme blå farge Mystical Paris

Fargen Mystical Paris på soverommet til Kristin Gjeldsvik

FINN DIN BLÅ NYANSE

Kjenner du deg fortsatt usikker på om du tør å velge blått? Last ned vår fargeapp Nordsjö Visualizer, og test ulike kombinasjoner direkte på veggen, for å finne din perfekte palett og farge. Last ned appen her.

TIPS! Om du føler deg usikker på å bruke blått på store veggflater, kan du selvsagt velge å kun male en fondvegg eller utvalgte detaljer som alkover eller hyller, noe som gir deg muligheten til å leke med den blå paletten på en enkel, men likevel effektiv måte.

Blå alkove malt i farge DenimDrift
Blå alkove malt i farge DenimDrift

4. BOHEMISK & ROMANTISK RUSTIK

Dagens bohemske stil har definitivt blitt mer moderne og er også påvirket av vår nordiske interiørstil. Her er det både kjølige, myke, men også litt grovere tekstiler som ligger i fokus. Følelsen av røffe vegger, bohemrustikke naturmaterialer og enkle detaljer – som håndlaget makrame og hengende ampler – skaper en bohemisk helhet.

SOV UNDER STJERNENE

Den drømmelignende himmelsengen er en vakker og romantisk detalj i soverommet, der det draperte og skrukkete linstoffet skaper en varm og enkel følelse. Hjemme hos bloggeren @lapptussan har den rene himmelsengen blitt dekorert med en vakker lysslynge. Vi elsker hvordan Emma blander det romantiske med rustikk tre og uttrykksdetaljene ovenfor sengen, reinsdyrhornet, som bokstavelig talt er kronen på verket. Veggene er malt i den vakre Greige fargen Lapptussans Dusk.

Soveromsinspirasjon i farge Lapptussans Dusk Bild @lapptussan
Soveromsinspirasjon i farge Lapptussans Dusk Bild @lapptussan

Bilde @lapptussan – farge Lapptussans Dusk

VINTERNATTENS DRØMMENDE DETALJER

Et teppe under sengen er et enkelt knep for å gjøre soverommet mer koselig. Selv myke tekstiler i varme nyanser, lag på lag i sengen, detaljer i gull og messing, og en rustikk panelvegg, gir rommet den rette boehmiske stilen. Inspirert av bloggeren @fanny_ob som har malt soverommet i den harmoniske, gråbeige Misty Sarcelles og det vinterfine soverommet hjemme hos @svenngaarden. Nattbordet er laget av en stubbe, reinsdyrteppet og det fine fjell-rype trykket, gjør vår vinternattsdrøm komplett. Veggene er malt med vår Original panellakk i den mørke varme fargen Trollheim

Soveromsinspirasjon hytta Bilde #1 @svenngarden Bilde #2 @fanny.ob
Soveromsinspirasjon hytta Bilde #1 @svenngarden Bilde #2 @fanny.ob

Bilde #1 @svenngarden malt med Original Panellack i farge Trollheim  Bilde # 2 @fanny.ob med veggfargen Misty Sarcelles

VAKKERT BLIKKFANG I SOVEROMMET

En enkel måte å skape et personlig blikkfang i rommet, er å stable bøker og blader dekorativt på gulvet, som vi ser hjemme hos bloggeren @saraalfredason. Her ser vi den varme, metallgrønne fargen Kubel Green Forest på veggene. Fargen samspiller vakkert med grått, beige og andre jordnære nyanser, som gjerne kan plukke opp i sengetøyet.

TIPS! Om du bor trangt, eller ikke har så mye plass i soverommet for klærne dine, så kan et pent klesstativ som henger fra taket, være løsningen! Dekorativt og veldig plassbesparende! Du lager det enkelt selv, med litt dør/list maling og resultatet blir en stilsikker forandring fra den overfylte stolen som de fleste av oss har. Bruk enten stokk hentet inn fra naturen eller kjøp en rundstokk på nærmeste trevareforhandler. Kjetting fås ta i flere ulike farger på samme plass - eller bruk 2 belter eller lærreimer til oppheng.

Farger på soverommet Bilde #1 @saraalfredason
Farger på soverommet Bilde #1 @saraalfredason

Bilde # 1 @saraalfredason

HOTELLFØLELSE & ENKEL LUKSUS

Man kan ikke unngå følelsen av at det er noe helt spesielt å våkne opp i et hotellrom. Alt føles som regel litt mer luksuriøst og stilrent. Om du ønsker å skape denne følelsen hjemme i ditt eget soverom, så er det «less is more» som gjelder! Få, og vel utvalgte innredningsdetaljer, som gir et ekslusivt inntrykk, gardiner som strekker seg fra taket og ned til gulvet, og hvorfor ikke en stilren skillevegg som både kan fungere som romdeler og sengegavl. Og sist, men ikke minst – en luksuriøs hotelloppredning! Se guiden hvordan man skaper den perfekte oppredningen lengre opp i artikkelen. Jo, det er noe spesielt å våkne opp i et hotellrom!

Soverom i hotellstil
Soverom i hotellstil

INNRED MED SPEIL

Speil er ofte en detalj vi ser i hotellrom – og helst et helrkroppsspeil. Har du et mindre soverom, kan et hexagonformet eller rundt speil passe bedre, som bloggeren @lovisaalcen har i soverommet sitt. Her er veggen malt i vår vakre grå farge, Grey Sparrow.

Soverom i hotellstil i beige farge Grey Sparrow Bilde @lovisaalcen
Soverom i hotellstil i beige farge Grey Sparrow Bilde @lovisaalcen

Bilde # @lovisaalcen og hennes vakre leilighet der soveromsveggen er malt i fargen Grey Sparrow

HVORDAN VIL SPICED HONEY ELLER RESTFUL MELUN SE UT HJEMME HOS DEG? PRØVEMAL MED VÅR NYHET – COLOUR TESTER!

For å velge rett farge til akkurat ditt rom, så behøver du å oppleve fargen i den rette sammenheng: i rommet ditt, sammen med dine møbler. Prøvemal, se hvordan de ulike nyansene samspiller med dagslys, kveldsbelysning og rommets innredning, og tenk over hvilken følelse du ønsker å oppnå. Vi anbefaler enten å kjøpe en Colour Tester, eller en prøveboks for å se hvordan fargen passer i akkurat det rommet du har planer om å male.

Colourtester
Colourtester

Nordsjö Colour Teter er et smidig verktøy med en praktisk innebygget mini-rulle, som finnes i 49 vakre og moderne farger. På denne enkle måten kan du prøvemale hjemme på veggene dine, og du får en god oppfatning om sluttresultatet, og om hvordan din øvrige innredning og lysinnslipp vil påvirke fargen.

Her kan du lese mer om Colour Tester, og se hvilke farger som finnes. Det beste er at du også kan klikke hjem dine favorittfarger i Colour Tester direkte til døren her.

Henter dataene, vennligst vent...