Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Gammelrosa husfarge hus og klassisk rød husfarge

Røde husfarger

Det røde huset med hvite detaljer, et hvitmalt gjerde og en vidtende flaggstang er en klassisk symbol for hele landet. Se vår vakre klassiske røde og den rødinspirerte gulrøde paletten og finn din favoritt.

Røde husfarger

Selv om vi under de seneste årene har sett flere og flere grå, brune og sorte husfarger, så er rødt som vi forbinder med det klassiske huset rundt om i Norges land. Og som vi nevnte i begynnelsen av artikkelen – om du ber et barn tegne et hus så er sjansen stor at det maler et rødt lite hus med røyk fra skorsteinen. Den røde huset i skogen med hvite vinduskarmer, et hvitmalt gjerde og en flaggstang med viftende flagg har blitt et klassisk symbol for hele vårt land.

Rød farge har en lang tradisjon som fasadefarge i Norge og allerede på 1600-tallet begynte vi å bruke slamfarge med pigmentet jernoxid. Da ville man nemlig få enkle slitne trehus å minne om det dyrere og mer påkostede teglstein. Rødfargen anses å være veldig eksklusiv - så et rødmalt hus var ganske enkelt et statussymbol i denne sammenheng. 

Om man vil male sitt hus rødt - så skall man ha i tankene at fasaden alltid blir mer fargesterk og intensiv enn den lille fargeprøven som man ser i butikken. Uansett om du skal velge en rød eller en mer terrakottafarget husfarge så ska du være litt forsiktig i ditt valg - så sluttresultatet ikke kommer til å stikke seg ut for mye.

Nordisk stuerøde husfarger

Vil du ha en farge som likner den tradisjonelle stuerøde fargen på ditt hus – så skal du velge en rød tone som har gult i seg. Fargene egner seg godt til både norske hus og hytter, og har vært populær på tradisjonelle hus i en rekke år. Fargene fås i ferdig blandet i bl.a. fargene Stuerød/334 Red og i Klassisk rød.

Huset nedenfor er fargesatt i den klassiske fine stuerøde husfargen, 334 Red. Husets detaljer; vinduskarmer og terrassedør er malt i Nordsjö White

Nymalt rødt hus i skogen
Stuerød husfarge på tradisjonelle hus

Huset er malt i fargen 334 Red - en ferdigblandet farge i flere malingstyper; bl.a. i den populære husmalingen ONE Supertech som er selvrensende.

Klassisk røde husfarger

På bildet under finner du fargen Klassisk Rød/Classic Red som er et vakkert eksempel som med fordel kan anvendes i vår matte husmaling Supermatt. Den kombinerer en helmatt overflate med høy kvalitet og gir en finish der fargen oppleves dypere og mer naturlig - samtidig som malingen beskytter ditt hus i lang tid.

Les mer om produket Supermatt 

Klassisk rød farge på husfasaden

Classic Red er en klassisk rød husfarge som har lange tradisjoner i Norge

Her ser vi den mørke røde Dark Antibes sammen med den myke fargen Character Beige på vinduer og detaljer. 

Klassisk mørk rød husfarge på trefasaden

Husfargen Dark Antibes er en tradisjonsrik og mørk avdempet rød husfarge. Her er listverk malt med den beige fargen Character Beige og er lekker sammen med den teal-fargede døren.

Klassisk mørk rød husfarge på trefasaden

I vår utvalgte palett under så kommer du til å se at rødt ikke bare er rødt. Det er nemlig en uvanlig innholdsrik farge og så spesiell at de lysere nyansene har fått et helt eget navn - nemlig rosa. Med utgangspunkt i fargens sterke uttrykk har vi i denne paletten valgt ut litt mer myke fasadefarger og velbalanserte farger å kombinere med.

Rosa husfarger

– En ”støvete” eller ”dempet” farge har en viss svarthet i seg i forhold til fargemettheten som gjør at fargen ikke oppleves som selvlysende. Generellt kan man si att farger som oppleves som ”støvete” blir vakrest på fasaden.
Fargen forsterkes nemlig når den kommer opp på en stor flate som en fasade og dermed blir inntrykket av den mye lysere og sterkere. Dessuten har de rosa fargene en tendens til å dra mot blått utendørs, så velg gjerne en farge som drar mot gult. 

HPå bildet under ser vi den vakre rosa fargen Summer House og detaljer i den hvite Mountain Snow

Rosa husfarge på sommerhuset
Rosa husfarge på sommerhuset

Gyllenrosa husfarger

Hus i den gulrøde fargeskalaen hadde vanligvis sin opprinnelse i et pigment som heter terra – som betyr jord. Det var et relativt billig pigment og derfor var det ikke spesielt uvanlig med hus i denne fargeskalaen. Egentlig heter pigmentet Terra di Sienna, etter plassen der man først utvant det. 


I løpet av årene har det kommet flere andre måter å få frem gulrøde farger på, for eksempel gjennom å helt enkelt blande gule og røde pigmenter. Her finnes alt fra lyse, milde nyanser til mer kraftfulle og mettende toner.
Uansett om man vil ha en gulrød, en vakker gyllenrosa, eller en mer klassisk terrakottafarge på huset - så skal du velge en farge som ikke er alt for lys og som har den nevnte støvete touchen.


Dette pittoreske lysthuset er fargesatt i den sjarmerende fargen Nordsjö Clay Walls. Den myke grønne fargen på vinduene heter Pale Eucalypt. En utrolig vakker kombinasjon.

Rosa husfarge

Farger på vinduskarmer og dør

Fargesett dine vinduer og dører med å kombinere med den lyse Winter Storm og Light Sand. Se senere år har til og med de litt mørkere grå blitt populære å benytte på detaljene på røde hus. Her kan du kombinere med fargene Almandine eller Gråsvart som to vakre alternativer til vinduer eller dør.

Rød fasadefarge

Røde små detaljer

Slepp fri kreativiteten i din hage! Etter en lang og mørk vinter er det ikke spesielt underlig at vi nordmenn legger mye tid på å skape et fantastisk utemiljø uansett om vi har en villahage t, et sommerhus eller en balkong i byen. Røde små detaljer som forgyller hverdagen! Shiny Antibes, Pretty Pink, Nordsjö knobbly ruby - la deg inspireres av hele vår vakre røde palett og finn din favoritt her! Å være kreativ behøver verken å være dyrt eller vanskelig. Litt maling og litt kreativitet kan gjøre underverk med dine gamle tremøbler.

Henter dataene, vennligst vent...