Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Seks dristige barneromsideer for foreldre som tør å skille seg ut

Slå et slag for moderne interiørideer som bryter reglene for barnerom.

«Vi har tenkt å male barnerommet, men vi har lyst til å gjøre det litt utradisjonelt. Hvordan kan vi sette sammen en stilig og unik fargepalett som faller i smak hos alle?»

De dristigste valgene blir gjerne forkastet når man innreder for nye familiemedlemmer. Men hvis du får frysninger av sukkersøte barnerom, fortvil ikke! Det finnes nemlig alternativer.

Her forklarer vi hvordan du kan innrede et babyvennlig barnerom som bryter reglene – for stilbevisste foreldre som liker å skille seg litt ut på lekeplassen.

Et iøynefallende barnerom med farger som utfordrer sansene, er midt i blinken for deg som liker å bryte grensene når du pusser opp – og det er også visuelt stimulerende for babyen.
Knall gult barnerom

1. Fargespill

Et iøynefallende barnerom med i farger som utfordrer sansene, er midt i blinken for deg som liker å bryte reglene når du pusser opp – og det er også visuelt stimulerende for babyen.

Prøv støvet rosa og gulbrun hvis du vil ha en myk effekt, eller kombiner sitrusnyanser som sprudlende gul og pikant limegrønn for et neonaktig preg.

Et kritthvitt tak gir balanse til fargepaletten, og forhindrer at de kontrasterende fargene blir for overveldende.

Hvis det er høyt under taket, og du vil ha et mer koselig preg, bør du velge farger i den varme delen av fargespekteret, som fuksia, plomme eller oransjerød.
Varm fargepalett

2. Se opp!

Hvis vegger med store fargekontraster blir litt for drøyt, kan du jo gi den lille babyen noe mer interessant å se på ved å male taket i klare farger? Ikke bare gir det et slående (og overraskende) fokuspunkt, det er også en smart måte å gi rommet et dristig preg på, samtidig som resten av fargepaletten er relativt nøytral.

Hvis barnerommet er litt lite, og du vil gi inntrykk av større takhøyde, bør du holde deg til kjølige, lyse nyanser, som turkisblå, sjøgrønn og mørk mosegrønn.

Hvis det er høyt under taket, og du vil ha et mer koselig preg, bør du velge farger i den varme delen av fargespekteret, som fuksia, plomme eller oransjerød.

Hvis du velger et tema til barnerommet, kan du dele egne minner med barnet ditt, og det er også en flott måte å tilføre rommet personlighet på.
Barnerom med tegneserietema

3. Velg et tema

Det fine med å male barnerommet, er at det gir deg anledning til å hente frem egne barndomsminner.

Hadde du en yndlingsfilm eller -tegneseriefigur da du var liten? Eller kanskje en bok, eller en spesiell vuggesang som foreldende dine sang til deg? Uansett hva det er, kan det brukes som utgangspunkt for et fargerikt veggmaleri på barnerommet.

Dermed kan du dele egne minner med barnet ditt, og det er også en flott måte å tilføre rommet personlighet på.

Bruk Nordsjö Visualizer-appen til å eksperimentere med dristige sjatteringer før du kjøper.
Visualiser fargepaletten til barnerommet [EURO]

4. Lag en iøynefallende fokusvegg

En fondvegg er en rask og enkel måte å gi barnerommet litt ekstra farge på, samtidig som du kan ha det litt moro. Velg en vegg som du vil trekke oppmerksomheten mot når folk kommer inn i rommet, helst en uten dører eller vinduer.

Det fine med en fondvegg er at du lett kan bytte den ut, og du kan derfor velge nesten hvilken som helst farge. Hvis de andre veggene er malt i en nøytral farge, kan du velge noe mer dristig, som rødoransje, selvlysende gul eller limegrønn.

Bruk [Nordsjö Visualizer-appen] (https://www.nordsjo.no/no/artikler/nordsjs-banebrytende-app-visualizer-v...) til å eksperimentere med dristige farger før du kjøper maling.

Når du har lastet ned appen til smarttelefonen din, holder du telefonen eller nettbrettet opp mot veggen du vil male, velger en farge fra Nordsjös fargekolleksjon, og trykker på skjermen for å se hvordan den ferdige veggen kommer til å se ut når du er ferdig å male.

Rødt har tradisjonelt vært fy-fy på barnerommet, siden det kan være stressende for babyen. Men du kan fint bryte reglene, så lenge du gjør det på en bevisst måte.
Litt rødt er ofte nok

5. Det skal ikke så mye til

Rødt har tradisjonelt vært fy-fy på barnerommet, siden det kan være stressende for babyen.

Men du kan fint bryte reglene, så lenge du gjør det på en bevisst måte.

Mørk kirsebærrød gir rommet et sofistikert preg, mens lysere sjatteringer gir et syrligere inntrykk.

Den valgte sjatteringen bør tas i bruk med forsiktighet, for eksempel på gulvlister eller vinduskarmer, og kombineres med kritthvite vegger og myke møbler som til sammen gir et helhetlig inntrykk.

Hvis du har arvede eller antikke møbler, som gyngestoler eller lekekasser, kan du jo eventuelt også gi dem nytt liv med å male dem i en klar rødfarge?

Fra striper og sjablonger til geometriske former og utviskede streker – mønstre kan definitivt være visuelt engasjerende, spesielt for små babyøyne.
Velg et stimulerende mønster

6. Mønsterlek

Fra striper og sjablonger til geometriske mønstre og utviskede streker – mønstre kan definitivt være visuelt stimulerende, spesielt for små babyøyne.

Hvis du er ute etter et innslag som krever liten innsats, men gir stor effekt, kan du male én eller to striper i matchende farge på en av veggene, eller hele veien rundt hvis du vil ha en mer dramatisk effekt.

Alternativt kan du male store fargeblokker side om side på en nøytral vegg.

Hvis du vil gjøre noe litt mindre permanent, kan du innføre mønstre på tekstilene, som en gardin i full lengde eller et dristig gulvteppe.

Tips
Du kan fremheve fargerike vegger eller tak ved å velge møbler som gir et lavmælt inntrykk, gjerne i trehvitt, og tilbehør i rolige farger.

Hvis du foretrekker en mørk og dramatisk stil, kan du kombinere mørk rubinrød med midnattsblå, eller sofistikert teal med fyrrig oransje.

Henter dataene, vennligst vent...