Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
terrasseinspirasjon

Slipp kreativiteten løs i hagen

Nå er sommersesongen her for alvor, og nå er det tid for å legge litt ekstra fokus på vår hage og uteplass. Pynt terrassen, style balkong eller terrasse med noen friske utemøbler, komfortable solsenger, en beskyttende parasoll og selvfølgelig mange flotte tekstiler.

Det er så mye å nyte utendørs og ved hjelp av litt maling - så kan de enkle og kanskje de mest kjedelige møbler sommerny. Her kan et gammelt bord, en stol eller en solseng få nytt liv ved hjelp av en litt maling. Inspirert av våre flotte bilder og tips om hvordan du maler på best mulig og ikke minst bærekraftige måte!

malte_hagemobler


INGENTING KAN MÅLE SEG MOT Å VÆRE UTENDØRS 


Etter en lang og mørk vinter er det ikke overraskende at vi sverger bruker mye tid på å skape et fantastisk utemiljø, enten vi har en villahage, sommerhus eller balkong midt i byen. Sol og grønne områder, spill i hagen, sosialisering med gode venner og lyse sommernetter.

Å være kreativ, trenger imidlertid verken å være dyrt eller vanskelig. Vi har samlet mye inspirasjon som vi håper vil hjelpe deg med å skape et perfekt utemiljø.

BLÅ HARMONI


Her har vi skapt en innbydende uteplass hvor vakre farger møter materialer som tre og rotting.
Tips: Hvis du har et par gamle benker eller tre stoler som bare står og støver ned i kjelleren - så er det en smart løsning å gi dem nytt liv i hagen.

Disse fargene har vi malt med på bildet under: 
Veggen = S1.16.68
Bordplaten = S0.09.71
Benken mot veggen = Z3.12.39
Sittebenkene ved bordet = Nordsjö Heart Wood 

blainspo

5 TIPS TIL SOMMERENS FINESTE DEKKEDE BORD

  1. Ta på en vakker linduk eller underlag for tallerken - som vi har gjort nedenfor - i for eksempel rotting eller annet naturmaterialet.
  2. Tøyserviett i bomull eller lin legges på hvert fat. Rull sammen servietten og fest en vakker l blomst eller en grønn kvist ved hjelp av en streng i servietten. Har du bedt mange middagsgjester, kan det være fint å trykke gjestenes navn på en liten etikett som du fester sammen med blomsten på servietten.
  3. Ta frem middagsservice, eller hvorfor ikke bland ulike tallerkener og glass som du kan finne på sommerens loppis? Akkurat som når du pynter innendørs - skaper du en harmoni ved å blande både gammelt og nytt.
  4. Pynt med masse blomster! Om sommeren finner du de vakreste og mest fargerike blomster på nærmeste eng, så dra nytte av denne tiden og nyt og dekor med det naturen har å tilby. Bruk flere små vaser i stedet for en stor. Det viktigste er at man kan se over og snakke med personene på motsatt side av bordet.
  5. Husk at sommerkvelder kan ende opp med å bli mørkere og kjølig. Så ikke glem å pynte med vakre lykter og koselige lysslinger som lyser opp terrassen og hagen. Så legg gjerne koselige tepper i en kurv som de frosne gjestene kan legge over skuldrene.
Blåmalt bord og rosa benk på terrassen

LEKNE BLÅ DETALJER

Velg en farge til hagens små prosjekter, hagerom og utemøbler - den blå paletten er utmerket å benytte, og her kan du velge litt sterkere farger. For akkurat som veggene og møblene i huset vårt, er blå mer trendy enn noen gang å male de små hagedetaljer med.

Tips! Snekre din egen trekasse som du kan henge favorittblomstene dine i. Eller hvorfor ikke plante noen ferske krydder til sommermatlaging i boksen?
Vi har malt boksene med vårt Svanemerkede produkt - One Door & Window i fargen S0.09.71. Veggen er malt i fargen S1.16.68.
 

Snekre din egen blomsterkasse

NYT EN PLASS I SKYGGEN

Ikke glem å innrede et sted i skyggen der solen er som sterkest på ettermiddagen - eller invester i en god og beskyttende parasoll som du kan krype under. Ingenting går opp mot et avslappende og kjølig sted i skyggen der du kan slappe av med en god bok eller kanskje ta en ettermiddagslur.

Vi har malt med disse fargene på bildet under:
Stolen baksiden = S0.09.71
Gulvet = S0.05.55
Blomsterpotter = Q1.31.49

SLIPP LØS KREATIVITET 

Selvfølgelig er det en spesiell følelse å kunne hente ut utemøbler, spyle terrassen og deretter nyte terrasselivet sammen med gode venner og familie. Vi pynter utendørs mer enn noensinne, og terrassen har virkelig blitt en ekstra stue for mange av oss.

Det beste er at du ikke trenger å være profesjonell for å skape et personlig og inspirerende utemiljø. Litt maling og olje eller beis kan gjøre underverk med slitte tremøbler og en sliten treterrasse.
Husk at det ikke bare er hagenes eget grøntområde og vakre blomster som setter farge på vår tomt - her kan våre utemøbler også fungere som et perfekt og oppløftende fargeoase.

hageinspirasjon_farger

HOLD UTKIKK ETTER FINE MØBLER PÅ LOPPEMARKED


Føler du at dine gamle hagemøbler har sett sine beste dager? I stedet for å kjøpe nye møbler - hvorfor ikke dekorere favorittene dine, eller ta en tur til noen av landets loppemarkeder og auksjoner, og finn noen gamle møbler som du deretter maler om og sette ditt eget preg på. En ny farge kan gjøre så mye for uterommet, og med gode forberedelser og vår enkle fremgangsmåte nedenfor, så får du bærekraftige møbler som motstår både vær og vind i mange år framover.

Gjerdet er beiset i to farger: Scandinavian Rock øverst og Scandinavian Black & Brown nederst. 

rosabord

Det rosa bordet er malt med vårt produkt One Door & Window Tech i fargekode Z3.13.63

FLYTT UT MATLAGINGEN

Hvorfor er vi så glad i å spise ute? Så snart snøen er smeltet starter vi grillen og samler venner og familie til middager i vårsolens første solstråler. Tilbring litt ekstra tid på å dekorere et fint spiseområde ute og bland gjerne ulike typer møbler for å gi ditt utendørsmiljø personlighet.

Maten smaker alltid litt bedre utendørs, og i løpet av sommeren ligger grillrøyken tett over boligområder over hele landet. Alt for ofte er det imidlertid en person som må forbli inne inne i kjøkkenet for å forberede tilbehør, mens alle andre nyter solen. Du løser dette problemet med å lage et stabilt utekjøkken, som er veldig praktisk når det er på tide å lage salat, skrubbe poteter og blande sauser.

Her har vi hvitvasket bordet og veggen i farge Sølveik. Ikke glem å legge til mange fargerike detaljer som boller, kjøkkenutstyr og potter.
En annen viktig faktor er belysningen som lyser opp om kvelden og forlenger oppholdet på kvelden og sesongen på terrassen. Her er både lysslynger, fine lanterner og levende lys perfekt til bruk ute. Disse finner du i mange av interiørbutikkene rundt om i landet, og på nettsider for rask håndtering.

utekjokken_i_fargen_scandinavian_silver_birch

FRISKE KRYDDERURTER FOR HÅNDEN

Å dyrke ditt eget krydder er en fantastisk luksus i hverdagen. Et tips er å feste en blomsterkasse eller en treboks på kanten av bordet. På denne måten er krydderene lett tilgjengelig når du skal spise lunsj eller middag.
Vi har malt vår krydderkasse med produktet One Door & Window Tech i farge C3.56.30.
Gulvet er malt i fargen S0.05.55.

hagemobel_bord

NORDSJÖ'S WALDORFSALLAD


En fersk salat for deg som skal lage mat til sultne håndverkere:

Ingredienser:
300 gram selleri
2 epler
1 dl valnøtter
12 endive og / eller romano salatblader
druer

Waldorf dressing:
1 dl majones, 1 dl creme fraice, 0,5 ss fransk sennep, 2 krm salt, 2 ts sitronsaft og 1 krm hvit pepper

Slik gjør du det:
Skrell og skyll rotselleri. Skiv det tynt og kutt deretter skivene i strimler.
Kok selleriet i to minutter i lettsaltet vann. Hell i koriander og skyll i kaldt vann. Kjør av.
Skiv valnøttkjernene i en panne. La avkjøle og hugge dem grovt.
Skal og trekk ut eplene og makulere dem i tynne skiver.
Rør alle ingrediensene i dressingen i en salatskål. Slå på knoldselleri og eple. Legg i salatblader.
Avslutt med sprinkling med valnøtter og pitted druer.

For nøtteallergikere: rist lett gresskarfrø eller solsikkefrø i en stekepanne, gjerne med smør. 

CINEMA IN THE GARDEN


Noe så enkelt som en levende underholdning i hagen en sommerkveld, trenger heller ikke å være komplisert eller dyrt å fikse. Ta ut noen gamle trematter, legg ut noen lyskilder i form av lysstier og stearinlys og fyll med mange puter, puter og nydelige tepper å krype under når temperaturen faller.


STYLE EN LASTEPALL
En av våre favoritter når det gjelder gjenbruk, er den allsidige pallen. Du har sikkert sett flere forskjellige typer palledesign på torget, utendørs servering og på bilder i sosiale media som Instagram og Pinterest. Det er ikke så rart fordi det er et utrolig billig og robust grunnmateriale som er lett å få tak i, og som gir mange muligheter. Med noen fine farger og styling blir de også veldig stilige!
Her har vi valgt å male to paller som vi legger oppå hverandre, og så legger du en glassplate på toppen for litt luksusfølelse!

Vi har malt disse fargene under:
Vegg = Nordsjø Grey Sparrow
Rottingstolen til høyre og pallen = W0.05.55
Rottingstolen til venstre = Misty Paris

Hageparty med film i hagen mot gråmalt vegg

MER INSPIRASJON MED LASTEPALLER

lastpall
nordsjo lastpall

MALE HAGEMØBLER

Les hvordan du går frem steg for steg her: Slik går du frem når du skal male hagemøbler

slik_maler_du_hagemobler

MAL MED ONE DOOR & WINDOW TECH - FOR ET HOLDBART RESULTAT

Bruker du en god maling slipper du å male hagemøblene hvert år, men vær oppmerksom på at vær og vind sliter mer på møblene og at du trenger å vaske hagemøbler hvert år. Da holder de seg fint lengre og står bedre mot sommersolen.

Vi anbefaler at du maler utemøbler med vår maling ONE Door & Window som tørker raskt og som i tillegg er et svanemerket produkt for et bærekraftig resultat. Les mer om ONE Door & Window

maling_til_utemobler_one_door

HVILKEN FARGE BØR DU VELGE?

Hvis du elsker farger så pass på når du skal male hagemøbler og små utendørsprosjekter. Glade farger gjør seg veldig flott i et grønt miljø og krydrer virkelig opp!
Se og bli inspirert av våre vakre paletter som du finner under

Farger laster....