Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Vagamorkt
Vagamorkt

TREND 2020 Tør å male og innrede mørkt!

Ønsker du også ha den koselige og mørke følelsen i hjemme? Vinterpaletten 2020 byr på varme rustne toner og litt mer vågale og dempede farger. En fargepalett som gir oss mulighet til å roe sinnene og virkelig kose oss hjemme.

Det finns ingenting som slår kosen i den mørke årstiden, der vi kan tillate oss å krype inn i hjemmet og omgi oss med masse herlig avslapning – eller hvorfor ikke litt sosial underholdning, til tross for at vi går lysere tider i møte.

En litt skvett maling er en enkel, men likevel en effektfull detalj som kan gjøre så utrolig mye for veggene og ditt hjem. Den vakre og innbydende vinterpaletten 2020 byr på mange dempede nyanser, som i kombinasjon med myke tekstiler – gir oss mulighet til å roe sinnene og virkelig krype inn i hjemmet vårt. Se vår inspirasjon for vinteres fantastiske dekor og fargevalg.

Trendssmal
Trendssmal

TØR Å MALE I VINTER

Gjennom vinteren åpner vi nok våre hjem litt oftere for nære og kjære. Så pass på å ønske gjestene dine velkommen med stil og en hyggelig selvsikkerhet! Stuen og kjøkkenet – rommene der gjestene som regel havner i og oppholder seg i – kan man enkelt skape et glamorøst, men likevel varmt inntrykk, ved hjelp av litt maling.

Materialer som lin, lær og tre, kombinert med varme, jordnære nyanser, skaper et nøkternt inntrykk i ditt hjem. Fargen Dazzling Roubaix er en elegant og myk sjokoladebrun farge som vi kan se i en av Pella Hedebys stylinger for Elle Interiør. Kombinasjonen med brunt og sort skaper en vakker dramatikk i rommet.

pellahedeby
pellahedeby

Bildecred @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson

MORE REALLY IS MORE

2020 handler mye om dristige mørke farger, luksuriøse materialer, overflod av grønne planter og detaljer i messing og metall. Maksimalismen er mer trendy enn noen gang, og more really is more.

Etter en vår og sommer med fokus på minimalismen og temaet lyst og friskt, tar vi nå et større og mer selvsikkert skritt i den motsatte retningen. En vakker maksimalisme som utfordrer og tester fargesansene våre. Tør litt mer i ditt fargevalg i 2020 – tør å unne deg en elegant avkopling og en ny start på 2020.

Vagamorkt
Vagamorkt

Stuen er malt i fargen S7.27.25

LA FARGEN FÅ TA PLASS

En WOW farge som NO.30.40 – er en slik nyanse som virkelig taler for seg selv. La denne dype smaragdgrønne fargen ta plass, og skinne på egenhånd i rommet. Ikke dekk veggene med bilder og annen kunst – men la fargen være blikkfanget i rommet.

Gr_C3_B6nt
Gr_C3_B6nt

Innred rommet med lave møbler – for eksempel en sjenk – der favoritt-tingene kan plasseres uten å ta for mye plass. Sats heller på noen dristige detaljer som en varm rosa lampe og en myk fløyelspuff – som fortsatt topper trendlisten – i en matchende grønn farge.

Gr_c3_b6ntrgr_c3_b6nt
Gr_c3_b6ntrgr_c3_b6nt

Tips! Et moodboard er et uslåelig verktøy som kan brukes til å fange opp og visualisere idéene dine. Sett sammen din inspirasjon og dekoridéene dine i et moodboard, og få en bedre oversikt over sluttresultatet.


STYLE IT DARK

Tør å male og #styleitdark for en dramatisk og enkel effekt i ditt hjem. Det er helt i orden å føle nervøsitet når du åpner en boks med maling å ser en mørk farge.  Frykten for at det skal føles skummelt og dystert er der – men du har så mye vinne hvis du bare tør. Maksimalismen og More is more – som vi nevnte ovenfor – gjelder også for grønne planter. Visste du at grønt både kan være stressavlastende, og også inspirere til kreativitet? Så du forstår at det ikke er mulig å overdosere med denne grønne trenden!

Plasser gjerne plantene dine og blomster på nye og litt uventede steder. Utfordre deg selv og lek med kreativiteten!

Bland naturens grønne farger med mørkegrå – nesten svarte – vegger som skaper en utrolig sterk effekt i rommet. Nedenfor ser vi @thesofastore’s lekre styling, der veggen er malt med S 8500-N.

Thesofa
Thesofa

Bilde @thesofastore

BALANSE & KONTRASTER

Kontraster er en annen viktig og morsom ting å jobbe med, og som virkelig gjør innredningen av rommet interessant for øyet. Bland og kombiner ulike materialer; Matt mot blank, hardt mot mykt, mørkt mot lyst, kaldt mot varmt. Et svært enkelt triks å bruke for å få ting til å komme frem og få liv.

Om man vil oppnå en enklere følelse i rommet, kan man møblere med litt lysere møbler og tekstiler. Ønsker man derimot å skape en større kontrast og dramatikk til rommet – plasser fargeglade pledd, mørke fløyelsputer, messingdetaljer og hvorfor ikke en prangende krystallkrone i taket.

Rommet nedenfor er malt i den karakterfulle fargen Intense Le Havre.

Thesofastore
Thesofastore

EN FORFØRISK BLÅ

Vårt personlige #styleitdark rom ble malt med fargen S7.27.25 som minner om en forførisk mørk Denim. Her har vi også fått fram en følelse av eksklusivitet ved å la veggfargen også bli brukt på dører og hyller. Å male møblene i samme farge som veggen er mer trendy enn noensinne – og her ser du virkelig hvorfor!

Ønsker du mer inspirasjon når det gjelder å male møblene i samme farge som veggen? Klikk her.

Denimmork
Denimmork

Lagringsplassen, som noen ganger kan være litt rotete – her gir du en følelse av finesse og ro. Det beste med en mørk farge, er at alle detaljene har en sjanse til å komme frem på en helt ny måte.

Hemsside
Hemsside

Forsterk den koselige følelse ved å innrede med møbler i mørke treslag – á la 1950-tallet – lamper i kobber og messing, tekstiler i grovstrikk og grønne store planter.

Et karakterfullt teakskap er perfekt å innrede med, da det ikke tar for stor plass – men som likevel gir muligheten til å både gjemme og vise frem dine favorittgjenstander.

Morkdenim
Morkdenim

SAMMENSATT & ELEGANT

Matte vegger er både elegant og tidløst. Dessuten svært trendy akkurat nå. Fløyelsmatte flater gir en behagelig følelse til veggene uten reflekser, og et vakkert løft til den fargen som du velger.

I #styleitdark rommet nedenfor, matcher de fløyelsmatte veggene med en nydelig og elegant petroleumsblå fløyelssofa.

Her ser du igjen et eksempel på at man må ha kontraster for at rommet skal bli levende. Glinsende metall som messing, blanke speil i ulike former og levende blomster, gir det mørke rommet ekstra liv. Veggen er malt i fargen NCS S 8500-N - fargenavn Decadent Black.

Sammetsmatt
Sammetsmatt

Bilde @thesofastore

COLOURFUL SELVSIKKERHET

Å matche veggene med sofaen skaper en vakker og helhetlig selvsikkerhet til rommet. Akkurat innenfor dette området får vi på Nordsjö mange spørsmål om. Vil sofaen passe til veggfargen? Kan man finne den nærmeste fargen til stoffet?

En enkel måte å finne ut det på, er å teste vår gode fargesettingsapp. Nordsjö Visualizer. Ved hjelp av dette enkle verktøyet, kan du fargesette veggene direkte i rommet – uten å måtte male en dråpe. Klikk her for å lese mer om Visualizer.

Den nydelige rosa stuen nedenfor er malt med fargen B9.15.55. Les mer om rosa rom her!

Rosasoffa
Rosasoffa
Visualizer Heartwood
Visualizer Heartwood

Test vår fine fargesettingsapp, Nordsjö Vizualizer!

MØRKT OG KOSELIG I SOVEROMMET

For de aller fleste av oss er det viktig at soverommet utstråler en ro og en følelse av varme. Det er tross alt her, etter en lang dag, vi har mulighet til å stenge ute bråket og roe våre sinn.

Å satse på et mørkt soverom er helt riktig både trend- og søvnmessig. Dersom du fortsatt er usikker om du tør å male mørkt – test i soverommet!

Vakre og krakterfulle farger som Deep Melun, Nordsjö cinnamon cake og Heart Wood kan skape en ro og en dyp karakter til soverommet ditt.

Sovrum hemsidan
Sovrum hemsidan
Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2020-A-home-for-meaning-Bedroom-Inspiration-Global-13
Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2020-A-home-for-meaning-Bedroom-Inspiration-Global-13

REFLEKSJON & REKREASJON

Noen ganger må vi tillate oss selv å trykke på pauseknappen og bare slappe helt av.

Hjemmet vårt trenger å være en plass der vi kan skru ned lyden, der vi kan verne om vår verden og lade batteriene. Her kan farger spille en viktig rolle når det gjelder å ta vare på balansen mellom det ytre og vår indre ro. Vårt tips er å skape en plass i hjemmet, der tid for refleksjon og gode tanker kan få plass.

Rommet nedenfor er malt med den fredfulle fargen Deep Melun.

Skråtak
Skråtak

Meditasjon og rekreasjon – for å finne en balanse – interesserer de fleste av oss. Den enkle og stilrene Japonish-looken føles derfor mer aktuell en noensinne.

Hjemme hos bloggeren Elisabeth Halbjørhus @pureinterior _ kombineres stilen med den varme, rustrøde fargen Nordisk brunorange.

Nordiskbrunorgange
Nordiskbrunorgange

Bilde @pureinterior _

AVSLAPPENDE SOVEROMSGLAMOUR

Mørke vegger i kombinasjon med myke tekstiler i fløyel og glinsende silke, er perfekt når du ønsker å lage litt ekstra glamourfølelse i soverommet. Å legge til detaljer i messing og gull – er alltid en god idé!

Soverommet nedenfor er malt i den varme og tiltalende fargen B7.25.50.

Sovrum_h
Sovrum_h

Okergull er en glamorøs gullinspirert farge som er sterk nok til å vekke oppmerksomhet på egenhånd, men er også vakker i kombinasjon med den rosa paletten eller nyanser som minner om naturens egen palett.

Også her har vi forsterket den koselige følelsen med en fløyelsstol i liknende farge som på veggen.

Vil du har soveromsinspirasjon? Klikk her

Ochregold
Ochregold
Sovrum_he
Sovrum_he

TØR Å BRUK FARGER I KJØKKENET

Å la kjøkkenet – hjemmets midtpunkt og familiens samlingssted – bli en vakker fargeplett i hjemmet, synes vi er en selvfølge.

Når man tenker på en forandring og oppussing av kjøkkenet, tenker man ofte på nye hvitevarer og bytting av kjøkkeninnredning. Spiseplassen spiller faktisk en like stor rolle for å skape den riktige følelsen i kjøkkenet. Husk at det som regel er både enklere og billigere å forandre, ved å male en ny farge på veggene eller skapdørene.

Spiseplassen nedenfor er malt i de tiltalende fargene C3.13.14, T9.26.21, S0.16.22 og T3.04.12.

k_C3_B6k
k_C3_B6k

SELVSIKKER ATMOSFÆRE I KJØKKENET

Kanskje er det fordi vi ønsker å ha det stille og behagelig, at hvitt noen ganger kan gi en litt for dramatisk effekt, mens grått er et behagelig kompromiss, som får hele hjemmet til å utstråle en selvsikkerhet.

Mystical Paris er en dyp grå farge som har en anelse blått i seg. Det gjør den mer sammensatt og interessant.

Mysticalparis
Mysticalparis

Maling spiller en stor rolle for at hjem skal føles personlig og koselig. Når man skal velge farge til kjøkkenet, så kan man med fordel velge en mørkere bakrunn og istedenfor la innredningsdetaljene bli et spennende tillegg. Detaljer i naturlig tre, varm messing, kobbertoner og masse grønne planter og urter – skaper en stilig harmoni i kjøkkenet.

Hjemme hos fotografen og stylisten Anna Kubel, ble kjøkkenskapene som nye, med Annas egen signaturfarge Kubel Green Forest.

Med skogen som nabo og med interesse for dyrking, følte Anna at det var viktig å la den grønne fargen i kjøkkenet gjenspeile hennes måte å leve på. Annas valg ble hennes egen farge som hun har døpt til Kubel Green Forest, og som er hennes bidrag til Nordsjö Nordic Colours fargekolleksjon.

Ved hjelp av den nye varme grønne fargen, vil jeg få frem en kontrast mellom det ellers så hvit-beige kjøkkenet og de nymalte skapdørene, sier Anna.

kokslucka
kokslucka

Litt ny maling på veggene og kjøkkenskapene tar ikke lang tid – men forskjellen blir enrom. Prøv, så får du se!

Hvorfor ikke gi kjøkkenet et nytt liv og få samme look som hjemme hos bloggeren Anna Kubel. Alt du trenger er litt maling, en pensel og Annas enkle gjør-det-selv-guide! Les mer her.

Annakubel kjokken hero
Annakubel kjokken hero

BARNEROM

Et barnerom trenger ikke alltid å bety en dempet og lys palett, men her kan man gjerne velge å male med en litt mørkere nyansene for å skape den herlige kosefølelsen.

En dekorativ himmelseng er et ”must” på det vinterlige barnerommet. Det dempete, gullgule tøyet i himmelsengen nedenfor samspiller vakkert med rommets øvrige møbler og farger.

Veggen er malt i fargen Nordsjö indigo depths og Nordsjö cinnamon cake. Taket er malt med Årets farge 2019 – Tranquil Dawn.

Barnrum hemsidan
Barnrum hemsidan

VELKOMMEN TIL KUNNSKAPENS VERDEN

Som vi nevnte tidligere, så fortsetter naturen og det vakre grønne å inspirere oss når det gjelder innredning gjennom 2020. Også i barnerommet er det viktig å omgi oss med den vakre grønne paletten. Den kan både skape kreativitet – men også en harmoni og en ro til rommet som skal brukes til både lek og rekreasjon.

Tips! Dekorer en gammel trehylle med barnets favorittbøker, og la også noen stå åpne for å invitere til kunnskap og en koselig lesestund.

Rommet nedenfor er malt med Årets farge 2020 – Tranquil Dawn, den grårosa Heart Wood og den herlige skogsgrønne Nordsjö Forest Ground.

dulux-colour-futures-colour-of-the-year-2020-a-home-for-creativity-kidsroom-inspiration-global-19
dulux-colour-futures-colour-of-the-year-2020-a-home-for-creativity-kidsroom-inspiration-global-19

LEGGETID

Når tiden er inne for å gå til ro etter kveldens leker og krype il sengs, kan det være deilig å ha noe trygt eller fantasifullt å feste blikket på. Pass på utnytte både vegger og tak, og dekorer med for eksempel lysslynger og girlandere, fargeglade ponponger og lekende masker.

Rommet nedenfor er malt med den vakre fredfulle Royal Grey.

Flere tips og inspirasjon til hvordan skape et lekent barnerom finner du her.

royal
royal

BESTILL DIN MØRKE FAVORITT HJEM DIREKTE PÅ DØREN DIN OG PRØVEMAL

For å velge rett nyanse trenger du å oppleve farge i riktig sammenheng i rommet, og sammen med møblene. Prøvemal, og se hvordan de ulike nyansene samspiller med dagslys, kveldslys og rommets øvrige innredning, for enklere å kunne avgjøre hvilken farge som er best for akkurat deg. Nå kan du enkelt prøvemale med vår fleksible Colour Tester! Klikk hjem din favoritt allerede idag – direkte hjem til døren.

Vi på Nordsjö forsøker å gjøre alle trinn i din fargereise litt enklere. Fra valg av farge til selve utførelsen av arbeidet.

VELG EN MATT FARGE TIL VEGGENE

Det kan være godt å vite, at til tross for at du velger en matt farge, så er veggene avtørkbare. Med Nordsjö Ambiance Xtramatt eller Silkematt, blir stuen din vakker og åpenbart et sted å samles. Supermatte vegger er både elegante og tidløse. Dessuten er det også svært trendy akkurat nå. Fløyelsmatte flater gir en behagelig følelse uten reflekser, og et vakkert løft til den fargen som du velger.

Les mer om Ambiance-produktene her.

ochre
ochre
Henter dataene, vennligst vent...